AR15-obecně
Samonabíjecí pušky
- tst
Příspěvek#1952 » úte 29. zář 2020, 20:08
Ja nicmene doposud nepochopil, resp. krome nutne vymeny celych prednich miridel puvodnich vc mechanismu odberu plynu (coz se jevi jako jedine reseni) , nenalezl postup, jak napr. UTG miridla na pusku namontovat. Nevim jestli se chapeme dobre, ale mam tento model: https://www.gryfshop.cz/puska-samonabij ... -56mm-16-/. Nebo daji (je to smysluplne) na zbran v kombinaci s orig. A1 muskou, dat jen zadni miridla?
- morho
Příspěvek#1955 » úte 29. zář 2020, 23:45
Mám A2, pardon, ale pokud jde o výšku mušky na středem hlavně tak to by mělo být stejný tj. cca 2.6". Měl jsem tam původně MBUS a teď mám Troy, obojí standard výška pro flattop.
Jak píše zarozak, neřeší se ten problém u té varianty kdy jsou přední mířidla na gas block railu, který je níž než na upperu?
Jak píše zarozak, neřeší se ten problém u té varianty kdy jsou přední mířidla na gas block railu, který je níž než na upperu?
- jezekif
Příspěvek#1956 » stř 30. zář 2020, 04:53
Pokud to máš přesně v té odkazované konfiguraci - tedy moucha součástí gasblocku, tak by ti mělo stačit přeměřit její výšku od osy hlavně (výška mouchy od hlavně +1/2průměru hlavně u mouchy) a hned budeš vědět na čem jsi. I když tedy nechápu proč je puška z poloviny osazena mířidly a z druhé ne, čekal bych že bude mít obě, nebo nic.
- Střelec
Příspěvek#1957 » stř 30. zář 2020, 07:16
Mám dotaz. Odkud jsou prosím zcivilněné M16A1 na našem trhu? Včera jsem na jednu koukal a ono to asi nebude nic od amerických OS, že ano? Jejich služební zbraně by měly mít označení "US army/ navy/etc. property" apod. nebo se pletu? Jen mě to zajímá, tu pušku nemám a ani nechci, ale na Garandovi i 1911 jsem to právě kdysi viděl.
- zarozak
Příspěvek#1959 » stř 30. zář 2020, 11:03
Střelec: Tuším,že naprostá většina jich je malaysie nebo něco takového,nejsou to pušky americké armády. Nicméně už vůbec netuším jestli je to výrobek Colta v americe a je to jen kontakt pro cizí armádu nebo se to celé licenčně smolí v jejich zemi v nějaké místní pobočce Colta. Protože značení na těch flintách je klasika hříbě od Colta atd.
- Ota85
Příspěvek#1962 » sob 3. říj 2020, 22:17
Nováčkovský dotaz.
Je možné mít pro jeden lower různé druhy uppery (délka hlavně, ráže...) ?
Třeba i na víc zbrojních průkazů.
Příklad:
Zbraň 1: lower 1 a upper 1
Zbraň 2: lower 1 a upper 2
Logicky bych bral, že bude možné mít víc kombinací na víc zbrojních průkazů. Můj pocit ale nic neznamená...
Díky za info.
Je možné mít pro jeden lower různé druhy uppery (délka hlavně, ráže...) ?
Třeba i na víc zbrojních průkazů.
Příklad:
Zbraň 1: lower 1 a upper 1
Zbraň 2: lower 1 a upper 2
Logicky bych bral, že bude možné mít víc kombinací na víc zbrojních průkazů. Můj pocit ale nic neznamená...
Díky za info.
- McFly
- erteple
Příspěvek#1964 » ned 4. říj 2020, 06:39
Ota: Svého času jsem koukal po brokovnici UTAS 12, u které výrobce uvádí, že je upper zaměnitelný s .308 win a na youtube jsou videa, kde to borci opravdu nahodí a střílí. Jak dlouho by to vydrželo nevím a ani si nepamatuji, co všechno (pokud něco) museli měnit (ostatně ono rozchodit tu UTAS 12 byl leckdy problém sám o sobě), ale pokud jde dát .308 upper na brokový lower, myslím, že minimálně u stejné ráže to nebude problém - naopak považuji zaměnitelnost kompatibilních upperů za jednu z předností tohoto systému...
- Forester
Příspěvek#1965 » pon 5. říj 2020, 13:40
tst píše:Ja nicmene doposud nepochopil, resp. krome nutne vymeny celych prednich miridel puvodnich vc mechanismu odberu plynu (coz se jevi jako jedine reseni) , nenalezl postup, jak napr. UTG miridla na pusku namontovat. Nevim jestli se chapeme dobre, ale mam tento model: https://www.gryfshop.cz/puska-samonabij ... -56mm-16-/. Nebo daji (je to smysluplne) na zbran v kombinaci s orig. A1 muskou, dat jen zadni miridla?
Dají. Buhmaster to dokonce udělal v edici Magpul MOE. Mám ji čerstvě doma a kouká se přes to fajn. Jen teda až budeš dávat kolimátor, tak v tom tu mušku uvidíš, ale pod red dotem (rika se tomu 1/3 co wittnes prej). Kdybys měl sklopný předek, tak máš obraz v kolimátoru úplně čistej. Ale před případnou výměnou za zubatej gasblock si ještě řekni: Fakt tam chci to standard předpažbí? Nenapadne mě za rok, že tu hlaveň schovám celou v plovoucím předpažbí s M-LOK systémem? Pak bych počkal, koupil zatím jen to hledí a až se rozhoupu pro plovoucí předpažbí, tak tam rovnou prdnu low profile gas block a dokoupím sklopnou mušku, kterou dám přímo na rail. Já si říkal, že M-LOK, zubatý předpažbí nebo KeyMod nebudu potřebovat, ale ještě nemám do pušky ani jeden náboj a už vím, že minimálně jedno okýnko M-LOKu v Magpul předpažbí využiju na poutko na jednobodový řemen.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí