Výběr pušky v ráži .223 Rem
Samonabíjecí pušky
- Quirinus
Příspěvek#196 » pát 26. říj 2018, 14:12
Já ti to nehaním. Pokud se ti líbí DD pažba (2000,-) a pistolovka (1000,-), nepotřebuješ kompík (1500,-), stačí ti standardní spoušť (7000,-), nepotřebuješ oboustranné ovládací prvky - záchyt závěru (1500,-), táhlo (1700,-), pojistka (1300,-) i když tu DD asi oboustrannou má a nepotřebuješ těžší buffer (1700,-), tak máš těch 17 700,- v ceně pušky, ale já bych ty samé věci vyměnil i na DD.
Jestli je vizuálně hezčí, to je subjektivní, na hmotnost to mělo zanedbatelný vliv (pořád 3,2kg, tam bude DD s 16" hlavní o něco lehčí, což bych uvítal), přesnost se určitě nezměnila (není důvod), ale je teď výrazně lépe ovladatelná a o něco lépe se při střelbě chová. Upper reciever je pokud vím 7075 stejně jako u DD a za mě je Wylde komora a twist 1:8 plus oproti DD.
Jestli je vizuálně hezčí, to je subjektivní, na hmotnost to mělo zanedbatelný vliv (pořád 3,2kg, tam bude DD s 16" hlavní o něco lehčí, což bych uvítal), přesnost se určitě nezměnila (není důvod), ale je teď výrazně lépe ovladatelná a o něco lépe se při střelbě chová. Upper reciever je pokud vím 7075 stejně jako u DD a za mě je Wylde komora a twist 1:8 plus oproti DD.
-
blacknocturno - Příspěvky: 557
- blacknocturno
Příspěvek#197 » pát 26. říj 2018, 14:32
Mě ty custom doplňky stály ještě o pěknejch pár tisíc víc.
Dnes bych šel jinou cestou.Do PARky bych šel znova ale snažil bych se s proarmsem domluvit a koupit jen holý lower kompletní závěr a upper s hlavní pístovým mechanizmem a nadpažbím jen bez dust coveru,záchytu závěru a doražeče.V emerice to mají jednodušší odpoledne se stavíš v obchodě koupíš všechny prvočinitele jaké chceš,doma poskládáš a večer máš flintu přesně takovou jakou chceš a potřebuješ.To by asi šlo i u nás ale byl by to opruz všechno to po všech čertech ponakupovat.
- jezekif
Příspěvek#198 » pát 26. říj 2018, 14:58
Tomak: on materiál zdaleka nedělá cenu zboží nejen u zbraní (a práce taky ne) takže nejde jednoduše říci dvakrát tolik materiálu... (ale to asi víš). Jedna z nejdůležitějších položek při tvorbě ceny je:"zájem zákazníků". Ale to jsem se už nechal unést OT.
Zpátky k tématu: chtěl bych něco s 18" hlavní (spíš těžkou než lehkou) běhat s tím rozhodně nikde nebudu. Těch třicet mi na mé potřeby přijde tak akorát. Střílejí a leckdy bez problémů i o třetinu levnější flinty (to že mají třeba stopy po frézování na nefunkčních plochách mě rozhodně neuráží). Vadilo by mi koupit zbraň u níž by nějaká podstatná část v ceně cca 1/5 zbraně měla podstatně omezenou životnost. Pokud ale zrovna u toho Rugeru vydrží BC namísto 20.000 výstřelů jen 10k tak to není taková hrůza jako třeba po 5k. Nevím o kolik méně může vydržet než standardní nevykastrovaný?
Zpátky k tématu: chtěl bych něco s 18" hlavní (spíš těžkou než lehkou) běhat s tím rozhodně nikde nebudu. Těch třicet mi na mé potřeby přijde tak akorát. Střílejí a leckdy bez problémů i o třetinu levnější flinty (to že mají třeba stopy po frézování na nefunkčních plochách mě rozhodně neuráží). Vadilo by mi koupit zbraň u níž by nějaká podstatná část v ceně cca 1/5 zbraně měla podstatně omezenou životnost. Pokud ale zrovna u toho Rugeru vydrží BC namísto 20.000 výstřelů jen 10k tak to není taková hrůza jako třeba po 5k. Nevím o kolik méně může vydržet než standardní nevykastrovaný?
- Phoenix
Příspěvek#200 » pát 26. říj 2018, 17:33
Zdar,podle preferencí které máš, tak ať koukám jak koukám tak nejlépe vychází ten Ruger MPR...
Ten nosič závorníku neřeším , myslím ,že šlo pouze o možnost teoreticky mírnějšího zvětšení možnosti prasknutí zápalníku z důvodu teoreticky možných větších vibrací (že ho jako vzadu ten nosič méně podepírá) Zápalník(jehla) stojí např od DPMS 350KČ...Může prasknout u jakéhokoli AR , stejně jako u sa58,Kalacha atd.. 
- Tomak
Příspěvek#201 » pát 26. říj 2018, 19:59
Quirinus - já ty různý úpravy beru, ať si kazdej tuní, co chce. Ale zajímá mě, jestli to vede k nějakým praktickým důsledkům. Třeba, že na závodech tě to, jak se dnes říká, někam posunulo, že se líp umisťuješ. Třeba já s kosou, na závodech Selection Cup, za sebou bez problémů nechal lidi se zbraněma za veliký peníze. Umístění v klidu v první desítce. A to je SC dost specifický závod, dost o fyzičce, s LOS nebo Ipsc nesrovnatelný.
Pokud sis to vytunil jen tak pro sebe, abys měl radost, fajn, přeju ti to, ale osobně bych těch necelých 20000,- radši utratil za střelivo a střílel a střílel...
Nic ve zlým, ale tuning zbraně v téhle ceně za uvedenou sumu mi nepřijde zrovna... rozumný...ale jak jsem řek, vůbec nic ve zlým.
Pokud sis to vytunil jen tak pro sebe, abys měl radost, fajn, přeju ti to, ale osobně bych těch necelých 20000,- radši utratil za střelivo a střílel a střílel...
Nic ve zlým, ale tuning zbraně v téhle ceně za uvedenou sumu mi nepřijde zrovna... rozumný...ale jak jsem řek, vůbec nic ve zlým.
- Quirinus
Příspěvek#202 » pát 26. říj 2018, 21:56
To není o tom, že kdybych to netunil, tak ty peníze prostřílím. Když nemůžu být na střelnici, rád vybírám co si koupím. Ten samotný proces vylepšování mě baví. Výsledkem je, že mám za cca 50k (bez optiky a dalších věcí, které bych musel dokupovat i k té DD) pušku, ze které se mi střílí lépe a ovládá se mi lépe, než z DD, kterou jsem původně zvažoval (v tehdejších cenách cca 55k).
Největší rozdíl v rychlosti a přesnosti u mě ale stejně dělá puškohled a kolimátor, spoušť a kompík (v tomto pořadí dle důležitosti) a zrovna tyhle věci bych ladil i na JP za 100 papírů, tím jsem si jistej.
Největší rozdíl v rychlosti a přesnosti u mě ale stejně dělá puškohled a kolimátor, spoušť a kompík (v tomto pořadí dle důležitosti) a zrovna tyhle věci bych ladil i na JP za 100 papírů, tím jsem si jistej.
- DJ Die
- jezekif
Příspěvek#209 » pát 2. lis 2018, 17:37
Jak jsem psal výše, žádný pobíhání spíš v klidu na terč a občas ne větší vzdálenost. Původně jsem uvažoval o 18" a radši těžkou hlaveň. Tohle má 20" ale už na to nepověsíš kompenzátor takže je vlastně dlouhá jak 18 s ním. Je proti tý 18" těžší, ale když jsem ji držel v ruce tak mi to nepřipadlo. Původně jsem chtěl taky DPMS -ale custom match jenže tu jsem (za 30kKč) propásl.
- Poli
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX