Výběr dlouhé zbraně (V-AR vs PAR vs Steyr)

Samonabíjecí pušky
Werewolf

Příspěvek#16 » sob 27. srp 2016, 13:23

Jak dlouhá hlaveň "stačí" tak na 100m? Je mi jasný, že čím delší, tím přesnější a kratší je zase obratnější. Hledám nějaký kompromis, účelově spíš na zábavu (než se tu imigrantská politika zhroutí natolik, že to tady bude běžně lítat vzduchem), možná nějakou soutěž bych někdy někde zkusil, jestli na západě něco je, nemíním jezdit přes půl republiky. Takže nějaký kompromis, 14,5"?

soumrak

Příspěvek#17 » sob 27. srp 2016, 15:05

Lide, kteri si na presnou strelbu potrpi vice, mne asi ukamenuji, ale s 14,5 si clovek na ceske pomery podle meho vystaci. Ja strilim vetsinou 100m, kde se rozdil v delce hlavne jeste nema sanci tak projevit, podle samotneho Vosatky jsou zakaznici, kteri s 14,5 strili i 300m bezproblemu.

Ano, 14,5 nevyuzije plny potencial prachove naplne, nadruhou stranu ten naboj stejne neni na nejakou presnou dalekou strelbu.

Jestli budes strilet jenom v sede a na delce ti nezalezi, tak si vem klidne 20 palcu, ale jestli to planujes na akcnejsi discipliny, pripadne do "post apo", tak 14,5 palcu je ten prerod, kdy ti puska zavazi, ale nezavazi tolik, aspon pro prumernou vysku, pokud mas 2m, tak musis vyzkouset sam.

edit: Jako dalsi mensi vyhoda kratsi hlavne je i mensi hmotnost, ale to spis tak na okraj, kdyz clovek na pusku da kolimator, magnifier a baterku, tak se hmotnost pohybuje stejne pres 4kila a na nejake delsi noseni je popruh nutny.

tomas fuk

Příspěvek#18 » sob 27. srp 2016, 15:28

Videl jsem V-AR se 14,5" hlavni, jak na 300 a 600 metru trefovala gong kazdou ranou. A to strilel tovarnim strelivem GGG.

franta599

Příspěvek#19 » sob 27. srp 2016, 17:10

ale pořád nejak nevim teda jestli se oplatí jit do te PAR nebo si priplatit VAR u par ty pevny miřidla už nejaky jsou u te dražší verze co je 10 000 pod V-ar 14.5 palce nabizí oba

franta599

Příspěvek#20 » sob 27. srp 2016, 17:50

Srdce mi rika V-ar peneženka PAR a ted babo rad

mihlit

Příspěvek#21 » sob 27. srp 2016, 18:34

Na ty mířidla co tam jsou, tak pozor. Většina je asi má jako nouzová mířidla. Tedy puškohled 1-4x nebo kolimátor a záložní ty mířidla, co se vyklopí. Kdyby jsi chtěl střílet jen na pevná mířidla, tak ona jsou vyklopená jako dioptr. Sklopená jako klasika zářez v hledí a muška. Jenže ve sklopené podobě jsou tak nízko, že nevím o nikom, komu by se k těm mířidlům podařilo přilícit. Sám jsem to zkoušel i v různých nestřeleckých pozicí, jestli to zkrátka vůbec nějak jde a neuspěl jsem (ani nikdo, koho jsem to nechal zkusit).

Jinak mám doma v-ar 14.5" a střílí a trefuje super. Kvalita zpracování je také dobrá. Pro přebíjení jsem kvůli těsnější komoře musel pořídit small base formátovací matrici, která ty nábojnice "mačká" víc k dolní hranici rozměrů, jinak nabít a střílet šlo, ale bez šance vyhodit nnevystřelený náboj z komory.

franta599

Příspěvek#22 » sob 27. srp 2016, 19:55

takže varka paradoxne diky přesnejší komoře je nachylnejší k závadám ?

mihlit

Příspěvek#23 » sob 27. srp 2016, 20:13

Ne, to jsem nepsal ani nemyslel. S přebíjením (význam semi auto funkce) ani vyhazováním nábojnic jsem nikdy neměl závadu. U přebíjených ( význam nový náboj z vystřeleného) nábojnic celoformátovaných v lee matrici, tak také bez závad, jen nešlo ručně vyhodit náboj z komory. U továrních sypaček S&B tento broblém nebyl. Po změně matrice za redding small base, ten problém je fuč i u přebíjených.
Naposledy upravil(a) mihlit dne sob 27. srp 2016, 20:27, celkem upraveno 1 x.

franta599

Příspěvek#24 » sob 27. srp 2016, 20:17

jo takhle :) ja to špatne spracoval :)

alkalic

Příspěvek#25 » ned 28. srp 2016, 17:54

Popravdě moc nechápu fixaci hlavně na VAR, PAR když je na trhu tolik kvalitních pušek v cenové relaci VAR, třeba za mě nejlepší volba v týhle ceně je dpms tac 2, pak jejich 3 gun modely, potom pušky od firmy ADC. A vzhledem k tomu že co tu čtu je to puška na sport, tak absolutně nechápu proč píst.

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » ned 28. srp 2016, 19:03

to alkalic: viděl jsi V-AR naživo? Zdá se mi že ne, protože tvrdit že na trhu je za stejný prachy kvalitativně lepší volba je hodně odvážný. PARka je slušná a od doby co slevnila odpovídá cena kvalitě. A pokud nehodlá útočit alespoň na evropskou špičku v IPSC atp tak jej píst fakt neomezí. On ten přisuzovaný nárůst váhy a špatné chování při střelbě je víc mýtus něž pravda ( i když je DI opravdu o něco lehčí a o něco lépe se může chovat - ale to taky dost záleží na zpracování zbraně víc než na jejím systemu)
To DPMS za stejný prachy je prostě více méně trochu přikrášlenej lowend, kterej by byl fajn kdyby tu nebyl předraženej dovozem a stál pod 40K jako PAR. ACD do 40K je opět jen lowend..
Osobně bych, ale ničí volbu nijak zásadně nekritizoval pokud nešlape opravdu do očividného lejna protože tisíc lidí = tisích chutí... Sám mám V-AR a velmi dobře znám PARku, LUVO, AUGa, Norinco, HERU..
Uměl bych si vybrat lépe než V-AR ale stálo by mne to zak o 30k víc...

alkalic

Příspěvek#27 » ned 28. srp 2016, 19:20

Jistěže sem měl v ruce VAR, měl sem v ruce a střílel tak 80% AR 15 dovážených na český trh,a ano zpracování je na VAR perfektní, nikdo neříká že se píst chová špatně,ale že se chová o kousek hůř jak plyn to ano, a právě pušky, který sem napsal se chovájí dobře už v základu, je pravda že sem neměl v ruce pístovku poladěnou na sport, jako odlehčenej nosič závorníků, odladěný střelivo apod. Když se bavím o ADC myslím samozřejmě modely minimálně BASIC ne modely M5.

Werewolf

Příspěvek#28 » ned 28. srp 2016, 20:27

Bushmaster ACR tady asi nikdo nemá že :-D Jestli ano, tak v porovnání s V-AR?

Octopuss

Příspěvek#29 » čtv 1. zář 2016, 16:59

Werewolf píše:Bushmaster ACR tady asi nikdo nemá že :-D Jestli ano, tak v porovnání s V-AR?

Heh, správce střelnice tady u nás za domem ji má. Asi si pozvu na návštěvu někoho s V-AR :)

TOMM21

Příspěvek#30 » stř 14. zář 2016, 20:03

Zdravím všechny.

Poraďte mi prosím někdo s výběrem AR-15. Přečetl jsem už spoustu článků, ale všude je spousta názorů a každý říká něco jiného. Chtěl bych něco spolehlivého okolo 40 000 Kč. Přemýšlím u Var a SIg 400.... nebo je ještě lepší volba...?

Zpět na