Sa vz. 58 - doplňky
Samonabíjecí pušky
- Honza88
- MarK
Příspěvek#18 » čtv 11. lis 2010, 11:21
Mně jde vyklepnout jen na jednu stranu, na druhé je ta "trubička" trochu rozšířená (i když při pořádné ráně by to asi taky vylezlo). Stačí empiricky vyzkoušet - vzít tyčku odpovídající tloušťky a lehce, třeba dřevěnou paličkou, s ní poklepat na ten čep z obou stran a na jednu stranu se to pohne.
- Bonanza
- Honza88
- pesi
Příspěvek#21 » úte 23. lis 2010, 17:13
To jako jen to drevo? Tu kovovou cast chces zanechat? Pokud je to tak, tak kdyz nadpazby sundas a podivas se na nej zespodu, tak jsou tam dva (z kazde strany jden) ohnute plechove jazycky. Staci na jedne strane ho narovnat a pak jde to drevo (je to lisovane drevo, ne plast) protocenim vyndat.
- Honza88
Příspěvek#24 » úte 15. bře 2011, 23:43
je to z příručky 7,62 mm SAMOPAL vz. 58... cituji
Rozebírání vytahovače a zápalníku: špičatým koncem klíče mušky stlačit opěrku vytahovače směrem dozadu a v otočené poloze vyklepnout vytahovač na podložku. Klíč opatrně uvolnit, aby nedošlo k vymrštění zpruhy a opěrky vytahovače. Tím je uvolněn zároveň zápalník, který se ze závorníku vysune otvorem pro úderník.
Složení vytahovače a zápalníku: Zápalník zasunout do jeho lůžka v závorníku tak, aby výřez v zápaníku směřoval proti vybrání pro vytahovač. V této poloze jej přidržet pomocí úderníku. Nejprve vložit zpruhu vytahovače a pak opěrku do lůžka v závorníku. Vytahovač zasunout tlakem palce do vybrání v závorníku tak, že zpočátku se opírá oprka pod lůžkem na zadní stěně vytahovače. Po složení se přezkouší, zdase zápalník volně pohybuje v lůžku závorníku.
Rozebírání vytahovače a zápalníku: špičatým koncem klíče mušky stlačit opěrku vytahovače směrem dozadu a v otočené poloze vyklepnout vytahovač na podložku. Klíč opatrně uvolnit, aby nedošlo k vymrštění zpruhy a opěrky vytahovače. Tím je uvolněn zároveň zápalník, který se ze závorníku vysune otvorem pro úderník.
Složení vytahovače a zápalníku: Zápalník zasunout do jeho lůžka v závorníku tak, aby výřez v zápaníku směřoval proti vybrání pro vytahovač. V této poloze jej přidržet pomocí úderníku. Nejprve vložit zpruhu vytahovače a pak opěrku do lůžka v závorníku. Vytahovač zasunout tlakem palce do vybrání v závorníku tak, že zpočátku se opírá oprka pod lůžkem na zadní stěně vytahovače. Po složení se přezkouší, zdase zápalník volně pohybuje v lůžku závorníku.
- dejment
Příspěvek#26 » ned 24. črc 2011, 22:23
Chtěl jsem se zeptat, tady někde ( nebo na nějakém jiném fóru ) jsem čet, že je dobrý kompenzátor na CZ 858 zalepit, doporučovali tam loctite na zajištění šroubů, aby se neprotáčeli.
Teď následuje otázka: proč se to má lepit? Nestačí to jen spasovat ( taky jsem na to někde četl návod ) ? Nějak mi uniká význam toho zajištění na lepidlo. Pak se ale musí použít jiná tyčka na vytěrák, protože ten vystřeďovací " náprstek " tam nikde nedáš, abys nepoškodil hlaveň při čištění.
Může mi to někdo rozumě vysvětlit?? Předem děkuji
Teď následuje otázka: proč se to má lepit? Nestačí to jen spasovat ( taky jsem na to někde četl návod ) ? Nějak mi uniká význam toho zajištění na lepidlo. Pak se ale musí použít jiná tyčka na vytěrák, protože ten vystřeďovací " náprstek " tam nikde nedáš, abys nepoškodil hlaveň při čištění.
Může mi to někdo rozumě vysvětlit?? Předem děkuji
- sided
Příspěvek#27 » pon 25. črc 2011, 07:46
Spasovat může stačit, pokud ovšem nemáš Tactikala, který nemá zajištovací kolíček
Pojištění Loctitem každopádně sichruje polohu a souosost s vývrtem, tak jak ji nastavíš při montáži.
Neodpustím si (znovu) konstatování, že origo čištění je úplně na prd. Nech ho v šuplíku a kup si slušný pucování s potaženou tyčkou volně uloženou v rukojeti a mosazným kartáčkem pro vývrt 7,62.

Neodpustím si (znovu) konstatování, že origo čištění je úplně na prd. Nech ho v šuplíku a kup si slušný pucování s potaženou tyčkou volně uloženou v rukojeti a mosazným kartáčkem pro vývrt 7,62.
- TREW
- goffy007
Příspěvek#29 » sob 17. pro 2011, 17:30
Zdravím!
Chtěl bych se zeptat na radu ohledně výměny nadpažbí a podpažbí.
Koupil jsem si k vanocum kompozitový Rail system od FAB defence a nevim jestli to mam dat vymenit zbrojíři. Výše jsem se dočetl,že podpažbí se vymění vyklepáním čepu, to je OK a nadpažbí ohnutím toho plíšku a následným vytočení celé překližky. Otazka ale je, jak dostupnymi prostredky ohnout zase ten plíšek zpátky aby se nadpažbí neviklalo?
Díky předem za radu a pěkný svátky!
goffy
Chtěl bych se zeptat na radu ohledně výměny nadpažbí a podpažbí.
Koupil jsem si k vanocum kompozitový Rail system od FAB defence a nevim jestli to mam dat vymenit zbrojíři. Výše jsem se dočetl,že podpažbí se vymění vyklepáním čepu, to je OK a nadpažbí ohnutím toho plíšku a následným vytočení celé překližky. Otazka ale je, jak dostupnymi prostredky ohnout zase ten plíšek zpátky aby se nadpažbí neviklalo?
Díky předem za radu a pěkný svátky!
goffy
- Artifex
Příspěvek#30 » sob 17. pro 2011, 17:50
Vůbec nijak, zvládneš to doma. Plus ten plíšek tam zpátky nemusíš vracet, drží to samo a neviklá se to díky tomu že podpažbí a nadpažbí do sebe zapadnou a drží. Ten plíšek se navíc neohýbá, jak vytočíš nadpažbí tak se vytočí s ním a pak ho tam můžeš vrátit s plastovým nadpažbím. Puškař si za výměnu která trvá minutu vezme litr.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí