AR15-obecně

Samonabíjecí pušky
Werewolf

Příspěvek#121 » úte 27. pro 2016, 12:28

Pochlub se fotkou, jak vypadá s touhle hlavní, už to musí být macek... Zajímalo by mě jak velký omezení je ten chybějící doražeč. Někdo tvrdí zbytečné, někdo zase nezbytné...

kapopista77

Příspěvek#122 » úte 27. pro 2016, 13:36

Niekde som videl video kde je vysvetlene preco ho netreba. Myslim za v kanali GolemasterCZ ale nie som si uplne isty. Ked sa dostanem k PC tak to skusim najst.

Odesláno z mého Lenovo A6020a40 pomocí Tapatalk

Werewolf

Příspěvek#123 » úte 27. pro 2016, 13:50

Ano, tam jsem to viděl právě taky. Ale v praxi se nikdo nevyjadřoval stejně, koho jsem se ptal, tak měl opačný názor.

soumrak

Příspěvek#124 » úte 27. pro 2016, 14:05

Chybi to, kdyz clovek driluje dorazeni zaveru po kazdem prebiti a natazeni podle nekterych postupu. Muj nazor a uz tady tusim nekde zaznel je, ze neni vhodne dorazet silou do komory naboj, ktery tam nejde. Sam jsem mel s v-arkou problem, jelikoz mi strouhala a nechtela ani nabit nektere nabojnice od SaB. Jeden telefonat, druhy den navsteva za ucelem prelesteni komory a je od te doby po problemech.

izerS18

Příspěvek#125 » úte 27. pro 2016, 17:37

Tak doražeč mi nechybí, s tím jsem to i kupoval. Tovární SB všechny bez problému, ale jak jsem psal, 40 ran, takže jde o velmi rychlé úvodní info.
Fotky níže. Mám to vše hezky pohromadě :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Dlouho hlaveň jsem chtěl, prostě se mi to líbí. Jen do kufru se to nevejde, musím půlit, ale během pár vteřin to je hotové, tak mi to zas tak nevadí.
Stoupání je tedy 1:8

tomas fuk

Příspěvek#126 » úte 27. pro 2016, 18:35

Jo, dlouha hlaven ma sve kouzlo. Zalezi na co to clovek chce pouzivat. Ja chtel neco na presnou strelbu, tak jsem sel do 20" tezke hlavne. Stoupani 7:1 dava moznost pouzivat tezke strely, takze i strelbu na delsi vzdalenosti.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

izerS18

Příspěvek#127 » úte 27. pro 2016, 19:25

To jo, ale co jsem koukal, tak už má 1:7 problémy s 55gr, kdy je prostě přetočí a kule trefí terč "naplacato". Já bral 1:8 s tím, že na blbnutí 55gr, ale vezme i 80gr. Ty dlouhý laufy mají něco do sebe :twisted: Pěkná fotka!
Naposledy upravil(a) izerS18 dne úte 27. pro 2016, 19:26, celkem upraveno 1 x.

tomas fuk

Příspěvek#128 » úte 27. pro 2016, 19:47

Dik. Ale s tim twistem je to slozitejsi. Mam vyzkouseno, ze gong na 300 a 500 metru s tovarnimi naboji se strelou 55 gr, neni problem. Kazda hlaven je jina. Muzes mit dve stejne pusky se stejnym twistem a jedna bude brat 55 gr, strely v pohode a budes trefovat a druha je proste nevezne a budou litat na plocho. Zatim jsem tim prohnal vsechno co jsem sehnal. Samozrejme nejlepsi vysledky jsou se 77 gr strelou. Jinak 8:1 je takovy vsezrout.

izerS18

Příspěvek#129 » úte 27. pro 2016, 20:07

Právě, každá hlaveň je jiná a já vždy mám to "jiné", takže musím na jistotu a to je 1:8. S 77gr střílíš na jakou vzdálenost?

tomas fuk

Příspěvek#130 » úte 27. pro 2016, 21:30

Ja jsem zatim ve fazi hledani optimalniho streliva. Takze zatim strilim jen na 100 metru a snazim se zjistit s cim bude mit nejlepsi rozptyl. Zatim mi vychazi 77 gr, Ale to jsou vsechno tovarni naboje. Prebijet budu 69 gr, 75 gr, 77 gr. S puskou jsem byl jednou ve Bzenci a tam jsem strilel prave tech 300 a 500 metru. Ale to uz jsem mel jen prave ty 55 gr. naboje, tak jsem to jen vyzkousel a ono to slo. Jinak ty 55 gr, v tercich nikdy nebyla zadna na plocho. Na jare tam pojedu zas a protoze mam jeste cca 250 naboju Geco VM Target 55 gr. tak je tam vyprasim jak do papiru na 300 metru, tak i do gongu na 300 a 500 metru.
Jinak pokud mohu doporucit tovarni naboje s 55 gr. strelou, tak GGG. Nabizi je Bestpatron, cena 9 -11 kc. Zalezi na poctu kusu. Fakt spickove naboje a spickove nabojnice na prebijeni. Ale OT, tak kdyz tak SZ.

notobi

Příspěvek#131 » úte 27. pro 2016, 23:58

tomas fuk: můžu se zeptat na optiku mam čerstvě koupenou PAR MK3 s 18" a vybírám optiku se kterou bych pokud čas dovolí jednou za čas zkusil 200-300m

kubass_hk9

Příspěvek#132 » stř 28. pro 2016, 02:22

Nevíte, jak snáší hlavně (nebo spíš komora?) od SIGa a od S&W oceláky v porovnání s tvrdochromovýma hlavněma? SIG na stránkách udává jen "carbon steel" a S&W u některých modelů používá Armornite (asi nějaký jiný označení pro Melonite). S&W má krom hlavně ostatní komponenty u většiny modelů pochromovaný...

Béďa

Příspěvek#133 » čtv 5. led 2017, 20:51

Jen pár postřehů k VAR. Měl jsem model s hlavní 17,75. Stoupání 1:7. Po koupi proveden jen základní break in hlavně. Optika ACOG. S mými přebíjenkami střela Hornady 55grn, prach 73.4 navážka dle tabulek jsem měl na 100m rozptyl standardně něco okolo 2cm, což jestli se nepletu je cca 0,75MOA. Nejlepší byly okolo 0,5MOA.

Oceláky: Dost nechápu proč někdo řeší oceláky do SIGa bratru cca 55 000. Do takové zbraně bych je nikdy nedal. Ale je to klasika mám luxusní zbraň tak tam budu dávat největší humus. Chápu že ne každý chce přebíjet, ale s trochou základní technické inteligence to není zas taková věda (neřeším přebíjení u sniperky:) a dostanu u rozumně kvalitní munice na 5-6,50 Kč.

Doražeč: Dost nechápu že se tak řeší. Význam má u střelby dávkou, jinak ne. Ohledně toho že se používá u některých drilů tak ho hold nepoužiju nebo pokud to je taková priorita tak si holt koupím klasiku, která ale bude za stejné peníze co stojí VAR za ní pokulhávat (prakticky veškeré dovozové AR s cenou okolo 40000 jsou v US lepší entry level. Pokud chci klasiku v podobné kvalitě tak dle mě Daniel Defence začínající až okolo 57000 (hold ČNB a zmrvený kurz k USD) nebo SIG případně HK to jsme ale už cenově dost mimo.

kubass_hk9

Příspěvek#134 » pát 6. led 2017, 01:50

Béďa: Nevím, jestli část z druhých dvou odstavců byla i pro mě... SIGem jsem myslel variantu M400. Taky netvrdím, že bude sypat JEN oceláky, ale jeden z mojich požadavků je aby ARko oceláky zvládalo.Přebíjení jse sice fajn, ale když nemáš na to prostor...
Po VARce netoužím, jednak je to pístovka a hlavně chci standartní hlaveň a ne žádnýho macka (apoň pro mě je kombinace těžké hlavně a pístu už moc těžká na předek a pomalu se s ní přenáší záměrná). Jinak proti VARce nic nemám... naopak mi připadá, že nic tak precizního jsem v této ceně neviděl.
Požadavky mám: Di | 5,56 | 14" 1:7 nebo 16" 1:8 (nejsem si úplně jistý, jestli by 16ka v 1:7 byla případně použitelná i s lehkýma střelama) | hlaveň standartní hmotnosti (žádný bulll) | standartní umístění odběru plynů (max ještě MID, rozhodně ne dissipator) | asi tvrdochromový střeva kvůli čištění a následujícímu požadavku -> materiály a povrchová úprava, která je schopna bez problému fungovat i s oceláky | NE Čína:) |aspoň trochu spolehlivost:))) A teď babo raď... :)
Pokud bych nenašel nic, co by splňovalo všechny požadavky, tak bych šel tak na 80% do LUVO

Jezevec

Příspěvek#135 » pát 6. led 2017, 08:42

Pokud u S&W nekecaj a jejich Armornite je to samý nebo se to alespoň blíží Melonite tak by s tím neměl být žádný problém. Drtivá většina S&W ale mají twist 1:9 takže je máš tím pádem ze hry. Pokud to ale budeš mít na mířenku třeba 100m tak je to taky hodně o volbě náboje. viz třeba tohle video https://www.youtube.com/watch?v=zSnXl_wnNAk

Zpět na