CZUB Scorpion EVO 3 S1
Samonabíjecí pušky
- Embory
Příspěvek#661 » čtv 13. črc 2023, 09:32
58 byla sveho casu skoro zadarmo.Byla to ikona pro spoustu lidi a nasla si spoustu kupcu.Hodne prave z nostalgie.Ale i dnes se strilene prodavaji docela dobre.I ja bych si koupil jednu vojenskou ulozenku,i kdyz vim,ze s nim parkrat vystrelim a pak ho vytahnu jednou za pul roku,aby se aspon protahl.Bohuzel za nej spousta lidi chteji nesmysl.Ale uz mam doma hodne kousku,ktery me sveho casu necim nadchli a postupne jich zacina byt nejak moc v trezoru a jen lezi.Evo je dalsi varianta levneho strileni a jiste se ho neproda tolik jako Sa58.Ale urcite si s Evem pujdete casteji zablbnout a udelat radost,nez s Sa58.At kuli komfortu, drzeni,nositelnosti,nebo hlucnosti.To si radeji udelam radost na strelnici s sks,nebo necim podobnym.O te legende jsem psal s nadsazkou a smajlikem.Je to ale urcite prilezitost,jak pritahnout k tomuhle konicku a treba dalsim streleckym disciplinam vic lidi.Treba jen na hobby urovni.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#662 » čtv 13. črc 2023, 09:41
CZ si hlavně touto akcí naběhla, protože jestli přijdou za rok s novým Evem, komu ho prodají? Těm, co si letos koupili trojkové?
Nicméně, ať nejsem off-topic - jaký doporučíte tlumič? Díval jsem se na G.I.S., tam mě zaujalo, že snad rozlišují mezi dlouhou a krátkou hlavní...
Nicméně, ať nejsem off-topic - jaký doporučíte tlumič? Díval jsem se na G.I.S., tam mě zaujalo, že snad rozlišují mezi dlouhou a krátkou hlavní...
- Embory
Příspěvek#663 » čtv 13. črc 2023, 09:56
Ja bych pockal na to,s cim vybehne Ascalon.Pry ma neco v rukavu.Co se tyce vyprodeje,tak ten oslovil lidi vahajici a nerozhodne.Tem by stejne novy model nikdo nevnutil.A naopak kdyz bude z nich mit nekdo radost z Eva3,klidne ho to muze rozhoupat koupit novy model.
- Erwien
Příspěvek#666 » čtv 13. črc 2023, 10:52
Mimochodem, možná hloupej dotaz (sry, jestli je to triviální neznalost) : neexistuje u těch tlumičů na EVO a jiné PCC nějaký univerzální QD? Něco jako úsťovka AU u AR-15.. Myšlenka je taková - několik PCC s různým závitem osadím něčím takovým jako AU Borelock a tlumič budu jenom přehazovat - nebudu muset mít tolik tlumičů a nebudu muset tolik šroubovat
- sokar
- Hurvajs
Příspěvek#669 » pát 14. črc 2023, 20:30
CzechJoker: domnívám se, že G.I.S, které údajně chroupe i nadzvukový bude postrádat ve smyslu tlumiče naopak smysl. K čemu pak ten tlumič bude? Útlum bude mizivý. Uvažoval jsem o tom, ale raději investuji do kvalitního kolimátoru a serepetiček, než tlumič. Subsoniky jsou drahé.
- Hurvajs
Příspěvek#670 » sob 15. črc 2023, 09:54
Tak jsem se také nechal zviklat touhle akcí. Za ty prachy dobrá hračka na střelnici, neurazí, nenadchne. Chtěl jsem něco v 9mm na takové domácí žvýkání po střelnicích.
Objednáno u mého oblíbeného prodejce 23.6. v lehkém custom provedení, tj. vojenská magnetická opěra a FDE zbarvení.
Včera 14.7 je doma.
- nečekal jsem nic extra, spíš vergl, ale zpracování teda výborné. Nic se neviklá, nehrká, vše sedí jak má. To mě velmi příjemně překvapilo, až zarazilo na základě toho, co jsem se dočetl. Párkrát jsem to hodil do trávy, všemožně s tím manipuloval a nic. Vše drží jak má
- bez zásobníků, dostal jsem od prodejce, objednány 35ky Magpul.
- kufr je dobrý, má již připravené řezy pro odstranění části výplně v případě osazení zbraně s kolimátorem.
- 1000ks Aguila pěkný bonus + 50 naládováno.
Za ty prachy za mě dobrá koupě. Čekal jsem ledacos, ale ve finále jsem překvapen. Ke zpracování nemám co vytknout.
Nevím, zda to tu zaznělo, ale závity má Evo dva. M18x1 a po sundání je tam ještě jeden, asi nějaký americký
Budoucí úpravy:
- výměna natahovací páky za sklopnou duralovou od Ascalon.
- pojistky až dle vyzkoušení
- pružina Ascalon 125% až dle vyzkoušení
- uzavřený kolimátor Holosun 512 nebo otevřený 510. Dále 3x zvětšovák.
- vertikální grip v předbažbí

Objednáno u mého oblíbeného prodejce 23.6. v lehkém custom provedení, tj. vojenská magnetická opěra a FDE zbarvení.
Včera 14.7 je doma.

- nečekal jsem nic extra, spíš vergl, ale zpracování teda výborné. Nic se neviklá, nehrká, vše sedí jak má. To mě velmi příjemně překvapilo, až zarazilo na základě toho, co jsem se dočetl. Párkrát jsem to hodil do trávy, všemožně s tím manipuloval a nic. Vše drží jak má

- bez zásobníků, dostal jsem od prodejce, objednány 35ky Magpul.
- kufr je dobrý, má již připravené řezy pro odstranění části výplně v případě osazení zbraně s kolimátorem.
- 1000ks Aguila pěkný bonus + 50 naládováno.
Za ty prachy za mě dobrá koupě. Čekal jsem ledacos, ale ve finále jsem překvapen. Ke zpracování nemám co vytknout.
Nevím, zda to tu zaznělo, ale závity má Evo dva. M18x1 a po sundání je tam ještě jeden, asi nějaký americký

Budoucí úpravy:
- výměna natahovací páky za sklopnou duralovou od Ascalon.
- pojistky až dle vyzkoušení
- pružina Ascalon 125% až dle vyzkoušení
- uzavřený kolimátor Holosun 512 nebo otevřený 510. Dále 3x zvětšovák.
- vertikální grip v předbažbí

- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#672 » sob 15. črc 2023, 13:05
Hurvajs -> To, že je útlum s běžným střelivem menš, samozřejmě vím. Jde mi o možnost mít tlumič trvale nasazený. Proto bych ocenil reakci někoho, kdo s tím má zkušenost. Ale chápu, každý zvažuje jiné strategie.
Serepetičky, kolimátory a jiné tacticool zbytečnosti neřeším, jediný upgrade bude hák pro sichr a světlo.
Serepetičky, kolimátory a jiné tacticool zbytečnosti neřeším, jediný upgrade bude hák pro sichr a světlo.
- Letec 12
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX