CZUB Scorpion EVO 3 S1
Samonabíjecí pušky
- Ricous
- Letec 12
- Letec 12
Příspěvek#575 » stř 14. čer 2023, 12:38
Měl jsem nečekaně možnost, oživit si střelbu z upraveného EVO 3 . Byl opatřen rukojetí od Magpulu, která je pro mě nesrovnatelně lepší a řeší problémy s pojistkou, která se prstu už jen lehce dotýká a nerýpe do něj jako u originálu. K lepšímu zážitku pomohla i šikmá přední rukojeť od stejného výrobce. Oproti konverzi to fakt dost kope, ale na druhou stranu méně než Bren, nebo CZ858. Chce to jen najít správné místo v rameni kam to opřít, pak to neposkakuje a zpětný ráz se dobře zvládá. Pažba je úzká a přilícení je poněkud méně komfortní
. Zásobník na 20 nábojů kupodivu není až takový problém, dvě krabky to sežere raz, dva
. Neměl jsem možnost zkusit to na 50m, ale do 20 to jde kam ukážu.

- Radek3
Příspěvek#576 » stř 14. čer 2023, 20:18
Zdravím všechny, dnes koupena verze Carabine s ustovou brzdou. Vše drží dobře, akorát mě překvapila vůle v místě kde je rozebíraci čep. Tam lze mírně spodní část, která se jinak při rozborce vyndává, vycvaknout dolů a zase zpět, když chytim za zásobníkovou šachtu. Je to asi o milimetr. Dejte vědět kdo má stejný typ jak to máte vy. Díky. Radek
- Radek3
- Letec 12
Příspěvek#580 » čtv 15. čer 2023, 14:27
Netrefil píše:vymezovací vožka pro EVO3... https://www.ascalon-arms.cz/scorpion-ev ... ion-evo-3/
Máš s ní (nebo nekdo jiný) zkušenost, opravdu pomůže s Magpuláckou rukojetí?
- libor007
Příspěvek#581 » čtv 15. čer 2023, 22:27
Pánové, na jakou vzdálenost evo ještě tak nějak slušně trefuje? Nejde mi samozřejmě o superhyper mířenku, na to nemám ambice a ani to neočekávám od takovéto zbraně. Jen mi jde o nějakou představu o limitech... Měl jsem možnost zkusit jen na 25m a spokojenost na to, že jsem to držel poprvé a to včetně kolimátoru. Mám tedy objednáno a potřebuju vyřešit i tu optiku. Do 20m super, 25m už pro mne není díky mému zraku moc komfortní a proto jsem zvažoval puškohled vortex crossfire 1-4x24. Má to smysl, nebo zvolit "jen" kolimátor? Dynamická střelba by byla jen okrajovka. Nad 25m taky, ale tam bych právě nerad skončil na optice. Limit mám tak 6000 - včetně případné slevy od habresta.
- Héfaistos
Příspěvek#583 » pát 16. čer 2023, 07:48
libor007 píše:...Limit mám tak 6000 - včetně případné slevy od habresta.
To se pak radí těžko, když nechceš dát peníze za dobrou optiku. Na 9mm karabiny je výborná 2x prisma Primary Arms Prism Scope GLx 2x ACSS GEMINI 9mm (https://zbrane.habresto.cz/primary-arms-prism-scope-glx-2x-acss-gemini-9mm/), která má osnovu přizpůsobenou právě na 9mm Luger.
Mám ji na CSVčku a nemůžu si vynachválit. Jen prostě nestojí "šestku".
- Letec 12
Příspěvek#584 » pát 16. čer 2023, 08:02
Dobrou zkušenost mám s Vortex Spitfire AR 1x Prism Scope DRT . Má i dioptrickou korekci (ale má paralaxu). Obrazec má vyleptaný na skle, takže nevadí, když dojdou baterky stále je vidět záměrný obrazec, jen bude černý. A vejdeš se do šestky.
https://zbrane.habresto.cz/vortex-spitf ... scope-drt/
https://zbrane.habresto.cz/vortex-spitf ... scope-drt/
- Héfaistos
Příspěvek#585 » pát 16. čer 2023, 08:41
Ten Vortex jsem měl před tím Primary Arms. Není špatnej - má výborný obrazec na CQB a obecně na krátké vzdálenosti, ale strašně žere baterky. Na to bacha. Zapomenete ho vypnout a za pár dní je mrtvej. Ten PA už má tu funkci "autolive", tzn že po nějaké době nečinnosti se vypne ale stačí vzít zbraň do ruky a automaticky se zapne. Navíc střední doba fungování přísvitu u PA je 20 000 hodin, u toho Vortexu je to pouhých cca 750 hodin (250 u max přísvitu, 3000 u min, ale ten není vidět). A to ten Vortex používá AAA a PA jen knoflíkovku CR2032...
Druhá nevýhoda toho Vortexu je, že ačkoliv nabízí dvě barvy podsvícení (červená/zelená) tak pokud si přesně zaostříte okulár na jednu z barev, ta druhá je maličko rozostřená - a vice versa. Zaoastřím si okulár tak, abych na červený přísvit měl jasnou tečku, a na zelený mám pak malou hvězdičku (mám astigmatismus). A když přeostřím okulár tak, abych měl zelený obrazec OK, tak zase mám po přepnutí na červený v prdeli ten.
Druhá nevýhoda toho Vortexu je, že ačkoliv nabízí dvě barvy podsvícení (červená/zelená) tak pokud si přesně zaostříte okulár na jednu z barev, ta druhá je maličko rozostřená - a vice versa. Zaoastřím si okulár tak, abych na červený přísvit měl jasnou tečku, a na zelený mám pak malou hvězdičku (mám astigmatismus). A když přeostřím okulár tak, abych měl zelený obrazec OK, tak zase mám po přepnutí na červený v prdeli ten.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí