BCM (MOD 0 kompenzátor) - kompatibilita s tlumičem?

Samonabíjecí pušky

druidmv

Příspěvek#1 » úte 15. bře 2022, 16:44

Zdravím,

nedávno jsem pořídil svoji první AR (BCM CQB 11 MCMR). Do budoucna bych se rád dopracoval k výběru tlumiče a nemám ještě úplně jasno v jedné věci.

Konkrétně co se týče kompatibility s úsťovým zařízením (na této konkrétní je to Mod 0). Jak zjistím, jestli se dá konkrétní tlumič chytit na dané úsťové zařízení? Už jsem postřehl, že třeba Ase Utra má vlastní úsťové zařízení pod tlumič, a bylo by tedy potřeba vyměnit. Pokud by to bylo pravidlem, přišlo by mi to trochu jako nedomyšlení konceptu (na což tak úplně nesázím).

Určitě bych rád tlumič, který by se "nepřivařoval" a šel dobře čistit, díky za každou radu.

blacknocturno

Příspěvek#2 » úte 15. bře 2022, 16:51

Tak co jsem viděl tak většina výrobců tlumičů má i vlastní úsťové zařízení na které jde jejich tlumič nasadit. A naopak tohle je velmi domyšlený koncept. Kup si náš tlumič a k němu si kup i naše úsťové zařízení.... Z obchodního hlediska je to logický koncept.

druidmv

Příspěvek#3 » úte 15. bře 2022, 16:56

blacknocturno píše:Tak co jsem viděl tak většina výrobců tlumičů má i vlastní úsťové zařízení na které jde jejich tlumič nasadit. A naopak tohle je velmi domyšlený koncept. Kup si náš tlumič a k němu si kup i naše úsťové zařízení.... Z obchodního hlediska je to logický koncept.

Myslel jsem to vyloženě ve vztahu univerzálnosti (k Mod 0 od BCM). Ten kompenzátor samotný stojí i celkem nemalé peníze, takže mi přišlo nelogické aby na něj (tenhle konkrétní) nic nesedlo.

Sarkafarka.Loupeznik

Příspěvek#4 » úte 15. bře 2022, 17:25

Z toho co je na českém trhu, na to asi nebude pasovat nic. V USA bez záruk zmiňují Griffin Armament a ještě něco dalčího, ale jak to na tom drží netuším. Asi se budeš muset smířit že obětuješ pár kaček navíc za kompatibilní úsťovku. Nebo si koupíš plechovku se závitem a vždy odšroubuješ jedno a našroubuješ druhé.

mijunior

Příspěvek#5 » stř 19. říj 2022, 13:58

Ta ustovka se jeví jako derivát A2 NATO flash hideru. Kompatibilní tlumiče nabízí např. B&T.

Zpět na