AK47/74, AKS74U a ostatní klony Kalacha
Samonabíjecí pušky
- LukynZ
Příspěvek#932 » stř 4. kvě 2022, 10:53
Zdravím,
jakou úsťovku byste doporučili na AKM (M14-1 LH)?
koukám na tyto 3 typy:
https://www.detonics.com/product/ustova ... -h1-556-20
https://www.detonics.com/product/ustova ... ary-762-17
https://www.detonics.com/product/ustova ... -gen-2-181
Případně nějakou jinou, u nás sehnatelnou?
Díky
jakou úsťovku byste doporučili na AKM (M14-1 LH)?
koukám na tyto 3 typy:
https://www.detonics.com/product/ustova ... -h1-556-20
https://www.detonics.com/product/ustova ... ary-762-17
https://www.detonics.com/product/ustova ... -gen-2-181
Případně nějakou jinou, u nás sehnatelnou?
Díky
- hasich
Příspěvek#935 » čtv 12. kvě 2022, 08:19
Zdravím vás pánové. Potřeboval bych radu. Bsr 74 má na ustí hlavně našroubovaný kompenzátor , ten kompenzátor není našroubovaný přímo na hlavni ,podle mne ,je tam nějaká redukce(kroužek na kterém je vyřezán teprve 24* 1,5 asi. Mám tam závit 24* 1,5 ale ten závit je uplně mimo osu. Neví někdo jestli je to našroubované s nějakým závitem na té hlavni nebo je to lisované? Potřebuji to předělat ad se dá na to upínat souose. Díky.
- skagerak
- zarozak
Příspěvek#937 » pát 13. kvě 2022, 11:01
hasich píše:Zdravím vás pánové. Potřeboval bych radu. Bsr 74 má na ustí hlavně našroubovaný kompenzátor , ten kompenzátor není našroubovaný přímo na hlavni ,podle mne ,je tam nějaká redukce(kroužek na kterém je vyřezán teprve 24* 1,5 asi. Mám tam závit 24* 1,5 ale ten závit je uplně mimo osu. Neví někdo jestli je to našroubované s nějakým závitem na té hlavni nebo je to lisované? Potřebuji to předělat ad se dá na to upínat souose. Díky.
Je to součást nosiče mušky-jeden opracovaný odlitek a je to jako celek pouze nalisované na hlavni a zkolíkované. Pokud ti kus toho laufu přečnívá-což u některých přečnívá, tak jde vyrobit redukce, kde bude ten přečnívající kus jakožto vodítko souososti. A příslušenství šroubovat až na tu redukci....mrkni na ústí Tantala pro představu. Nebo upravit vnější konturu laufu a nosič posunout více dozadu a vystrouhat souosý závit přímo na laufu. Nebo odkrouhat z nosiče tu závitovou část a na vyrobený závit na laufu našroubovat a zalepit tu část nově vyrobenou a souosou. Taky jde ten nosič stáhnou dolů, nalisovat na vyrobený trn a souose upravit čelo vodící části před závitem, potom použít opět redukci nebo příslušenství, které se indexuje o čelo nosiče. Způsobů jsou mraky, ale chce to bohužel strojní obrábění a nějaké vybavení....zbouchávat věci kladivem a hoblovat pilníkem atd. je cesta do pekel, to už jsem taky opravoval
- hasich
- hasich
Příspěvek#939 » sob 14. kvě 2022, 05:12
zarozak píše:hasich píše:Zdravím vás pánové. Potřeboval bych radu. Bsr 74 má na ustí hlavně našroubovaný kompenzátor , ten kompenzátor není našroubovaný přímo na hlavni ,podle mne ,je tam nějaká redukce(kroužek na kterém je vyřezán teprve 24* 1,5 asi. Mám tam závit 24* 1,5 ale ten závit je uplně mimo osu. Neví někdo jestli je to našroubované s nějakým závitem na té hlavni nebo je to lisované? Potřebuji to předělat ad se dá na to upínat souose. Díky.
Je to součást nosiče mušky-jeden opracovaný odlitek a je to jako celek pouze nalisované na hlavni a zkolíkované. Pokud ti kus toho laufu přečnívá-což u některých přečnívá, tak jde vyrobit redukce, kde bude ten přečnívající kus jakožto vodítko souososti. A příslušenství šroubovat až na tu redukci....mrkni na ústí Tantala pro představu. Nebo upravit vnější konturu laufu a nosič posunout více dozadu a vystrouhat souosý závit přímo na laufu. Nebo odkrouhat z nosiče tu závitovou část a na vyrobený závit na laufu našroubovat a zalepit tu část nově vyrobenou a souosou. Taky jde ten nosič stáhnou dolů, nalisovat na vyrobený trn a souose upravit čelo vodící části před závitem, potom použít opět redukci nebo příslušenství, které se indexuje o čelo nosiče. Způsobů jsou mraky, ale chce to bohužel strojní obrábění a nějaké vybavení....zbouchávat věci kladivem a hoblovat pilníkem atd. je cesta do pekel, to už jsem taky opravoval
Děkuji mockrát , je mi to už jasné.
- hasich
- Crawn
Příspěvek#941 » pát 22. črc 2022, 21:02
hasich píše:Pánové, přejí vám pěkný den. Nezná někdo puškaře na Moravě , kdo by si poradil s upravou nosiče mušky. Puškař kterému jsem to dovezl si s tím neporadí , vrátil mne to na zpět.
https://ldostal.cz/kontakt/
zkus, třeba ti pomůže, už jsem si u něho nechal zpravovat pár pušek, vždycky skvělá práce
- mjvs
Příspěvek#943 » stř 27. črc 2022, 08:52
Zdravím,
před rokem jsem koupil AKM WUM v ZS. Uvažuji, že bych k němu přídil nějakou optiku. WUM má boční lištu, ale prý to není stejná lišta jako na jiných AK (prý je to spíš PSL nebo SVD, aspoň to mi bylo řečeno). Neměl by někdo doporučení na nějakou montáž, která by na WUM fungovala. Případně další zkušenosti ohledně optiky na tomto modelu. Díky
před rokem jsem koupil AKM WUM v ZS. Uvažuji, že bych k němu přídil nějakou optiku. WUM má boční lištu, ale prý to není stejná lišta jako na jiných AK (prý je to spíš PSL nebo SVD, aspoň to mi bylo řečeno). Neměl by někdo doporučení na nějakou montáž, která by na WUM fungovala. Případně další zkušenosti ohledně optiky na tomto modelu. Díky
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí