Grand Power STRIBOG S9
Samonabíjecí pušky
- Šakal
Příspěvek#91 » pát 29. kvě 2020, 04:43
Zdar, poridil jsem si za dobry peníz striboga a ted hledam chyby. Koukam, ze oproti novym ma asi par zmen i kdyz je to A3, tak by mi pomohlo vyjadreni majitelu novych kusu. Nejvetsi bolest je asi ze tam nemam mlok a nechytnu tam osmihranne predpazbi...
Ty nove maji ten segment nejake odfrezovane ne?
Jakou mate vahu celeho zaveru?
Je tohle vyhazovac z A3?
FD9A740E-4826-4283-9D1E-1643A5594ECF.jpeg
Ty nove maji ten segment nejake odfrezovane ne?
3308A2D1-B33B-4320-8820-5BD56032F332.jpeg
Jakou mate vahu celeho zaveru?
9B0310DE-B7B4-48E5-8A53-04E733B74F9A.jpeg
Je tohle vyhazovac z A3?
659D2AA4-2DC8-4EB3-8806-A3E73CFA31A0.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- oldFord
- oldFord
Příspěvek#95 » úte 16. čer 2020, 12:46
KarelSmid píše:Tak na qins koukám že mají už nové zasobniky. Plastaky s kovovým koncem. Cena moc lidová není. Asi jeden testnupak dám vědět jestli to vyřešilo problém s podáváním náboje.
Tak jsem "polokovak" v cene 950 kc dokoupil k mym stavajicim 4 dlouhym a 2 kratkym celoplastovym zasobnikum, a o vikendu otestoval.
Vysledky: usazeni v sachte skutecne tesnejsi, cerveny podavac je praktictejsi, nabijeni naboji pres kovove vyvodky prijemnejsi, ale (!) jen jednou (ze 4 pokusu) po dostrileni zasobniku vystavil zaver. Ten jazycek na zasobniku, co prizvedne zachyt zaveru, si vyleza, jak chce. Asi slaba nebo praskla pruzina (zkusim dat foto). Muze to byt problem jen toho jednoho kusu, nevim - budu reklamovat.
Dalsi zjisteni (trochu jsem to sice cekal, protoze to neni uplne vyjimecne, ale Stribog mohl prijemne prekvapit) : Stribog ma problem s podavanim S&B subsonic flat nose do komory, a to i pri strelbe z ruky.
Soustrel s nim na 25 metru u toho streliva nejlepsi ze vseho zkouseneho ( S&B subsonic 150 gr. flat nose, S&B 115 gr. ogival, S&B 124 gr. ogival, Fiocchi Linea Classic 123 gr. ogival, RUAG 124 gr. ogival), tak jsem si myslel, ze budu mit favorita na souteze, ale nakonec to bylo asi 3-4 zavady na zasobnik - to se neda.
S oporou o zasobnik jsem nakonec strilel jen chvili (viz zavady popsane vyse), a myslim, ze tohle snad uz vyresili.
Kazdopadne mi to neutuchajici vylepsovani a vychytavani nedostatku zacina vzdalene pripominat Bren 805...
- KarelSmid
- oldglock
Příspěvek#98 » stř 17. čer 2020, 14:51
Zajímavé je, že na fotkách ten podavač vypadá, že je vždy stejně vysoko, ale ten vystupek je pokaždé jinak, což je divné, jelikož je to kus toho podavače. Já bych lehce maznul vnitřek zásobníku. Může tam být i nějaký otrep z výroby. Každopádně je škoda, že zbraň je stále ve "vyvoji" a při tom má myslím slušný potenciál....
- KarelSmid
- yellec
Příspěvek#100 » čtv 17. zář 2020, 12:26
Mám tip na batoh. kdyby někdo přemýšlel o něčem pro Striboga, co ho zároveň dovolí relativně rychle vyndat, pak Helikon-Tex Downtown. Má zvláštní prostor pro zbraň s rychlootvíráním zespodu a Stribog s 8 palcovou hlavní, originál pažbou a 30r zásobníkem tam krásně sedne.
https://youtu.be/h5US8GDnQvo?t=22
https://youtu.be/h5US8GDnQvo?t=22
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- LordSalix
Příspěvek#101 » úte 19. led 2021, 20:12
Díval jsem se na pár recenzí S9A3 a bylo tam bohužel dost závad .. co mě ale překvapilo, když zůstane nevyhozená nábojnice v okně a člověk zachytí závěr vzadu, může se pak nábojnice dostat za něj hlouběji dovnitř. Bylo to už nějak vyřešeno nebo fakt jde sklepat za závěr? Dále tam porovnává závěr s A1, která tam měla tyčku, aby se to nestalo.
To není žádný hate, stribog 4,5" je u mě aktuálně nejžhavější adept na kompaktní PCC s tlumičem.
https://youtu.be/F66jHVibMDY?t=172
To není žádný hate, stribog 4,5" je u mě aktuálně nejžhavější adept na kompaktní PCC s tlumičem.
https://youtu.be/F66jHVibMDY?t=172
- KarelSmid
Příspěvek#102 » úte 19. led 2021, 21:02
No zásobníky striboga stojí obecně za hovno. Nicméně nevím jak dostat nábojnici za závěr. Prostě když ho stáhneš dozadu a otočíš zbraň na bok tak vypadne ven. Já mám nastříleno nejvíce bez čištění cca 500ran a vše jede jak má. Ale chytneš zbraň blbě za zásobník a nepodá správně. Někdy jo někdy ne. No toho prcka jsem držel v ruce a je fakt pěkný. Jen má myslím levý závit. No ale hlavně je třeba vyzkoušet jak Stribog papá subsoniky. Mám dojem že komolý kužel mu moc nechutná. Nezkoušel jsem.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí