AR15 NEA
Samonabíjecí pušky
- zarozak
Příspěvek#32 » pon 27. dub 2020, 08:19
CzechJoker píše:Já NEA15 měl a docela by mě zajímalo, v čem byla proprietální...???
Třeba už jen tím,že upper i lower jsou jinak obráběny než klasika(mimo běžný standart),což může a nemusí být příčinou problémů s podáváním apod. Kdo zaručí,že při změně CNC programu byly dodrženy všechny vnitřní specs tak jako u klasiky,která se většinou jede dle jednoho standartního programu. Netvrdím,že to je vyloženě příčina,ale už jen tím,že bych zůstal u standartu toto do značné míry eliminuji.
Tady to vypadá skutečně(a nejsnadněji) na málo plynů(chce to prostě razantnější hybnost),ale problém dělá i moc plynů(velký odraz z5) nebo něco mimo specs na loweru/upperu(zásobník není ve správné výšce atd. záchyt atd.) Doporučil bych ještě zkusit s někým na střelnici prohodit lower a zkusit. Tak se to ještě víc vytříbí na co se zaměřit
Tyto jmenované zásobníky fungovaly a fungují na všech AR,co jsem měl v ruce,sám je taky používám. Ještě bych dodal,pokud to někoho zajímá,že např. Pmag II gen 30ran,polymaggs 10,20 ran a většina armádních alu 20,30 s origo podavačem jede bez problémů i s 300blk. Amend 2 s 300blk nefungovaly vůbec.
Jinak s .223 jedou všechny jmenované u klasiky milspec AR bez problémů
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#33 » pon 27. dub 2020, 12:31
U své NEA15 jsem měl problém jenom na začátku, kdy mi jeden konkrétní plastový zásobník způsoboval double-feed. Plecháče byly v pohodě. Plasťák jsem naplnil, nechal odležet a pak už fungoval spolehlivě.
U své pušky bych kritizoval řadu věcí, bohužel si ale nejsem jistý, šlo-li vždy o problém na straně výrobce, nebo prodejce. Víc bych to asi nechtěl komentovat.
U své pušky bych kritizoval řadu věcí, bohužel si ale nejsem jistý, šlo-li vždy o problém na straně výrobce, nebo prodejce. Víc bych to asi nechtěl komentovat.
- Clearboy
- zarozak
Příspěvek#35 » pon 22. čer 2020, 07:53
Ten nabeh do komory v extensionu i samotnem laufu umi dost podrapat hylzny,kdyz je presprilis ostry a to jak pri podani,tak pri extrakci......ale prostor mezi lowerem a upperem?? Tam by se snad naboj ani nemel dostat:-) Nemyslels spis ty M4/M16 feed rampy v prechodu upper-extension?
Teoreticky by mohl vzniknout problem s podavanim,kdyby vyrobce pouzil M4 extension a upper s M 16 feed rampami,pak by to spis ale zarazelo strely do naboju a naboje by se kousaly spickou strely do prechodu hlinik/ocel ve feed rampach
Teoreticky by mohl vzniknout problem s podavanim,kdyby vyrobce pouzil M4 extension a upper s M 16 feed rampami,pak by to spis ale zarazelo strely do naboju a naboje by se kousaly spickou strely do prechodu hlinik/ocel ve feed rampach
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí