Koupě Sa58 - cena a možné zrady

Samonabíjecí pušky
wigum

Příspěvek#76 » ned 15. led 2017, 10:08

Jednoduchý návod k Sa vz 58
Sa vz_58 Manual pro zeny.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

scink

Příspěvek#77 » ned 15. led 2017, 21:08

Nasvé Gazele jsem nalezl různé značky i na např. hlavni. Nevíte někdo co znamenají?

JardaB

Příspěvek#78 » ned 15. led 2017, 21:11

Taky na to zrovna koukam a cislovany skoro nic neni, jen divne znacky...

scink

Příspěvek#79 » ned 15. led 2017, 21:45

scink píše:Zdravím, tak podle foto dle výše uvedeného odkazu vypadá, že byla střílena minimálně, ale je lehce poškrábaná pístová trubice. Jak ji čistím od rzi (v jiném vláknu řeším čím ji dostat pryč všechnu) tak jsem si všimnul, že je lehce poškrábaná. Má to na něco vliv? Na vojně jsem Sa 58 čistili dost brutálně, včetně toho, že jsme na pístovou trubici brali vrtačku, by se leskal "jak psí kule". Díky

Tak ještě přikládám foto jak to vypadá. Jaký je Váš názor? Díky.

Horny

Příspěvek#80 » stř 18. led 2017, 16:17

Golem píše:Originální neupravený úderník bude v této zbrani fungovat stejně, jako ten, který tam máš. Tento je odfrézovaný v rámci úpravy na semiauto. Zároveň je odfrézovaný ozub na pravém záchytu úderníku (záchyt pro střelbu dávkou), viz tvoje poslední fotka. Takže výměnou úderníku se funkčně nezmění vůbec nic. Aby tyto dvě součásti vůči sobě mohly fungovat jako před úpravou, musel bys je vyměnit obě. Ale ke střelbě dávkou by to stejně nevedlo, těch úprav je tam víc.

Díky za odpověď. Takže původní úderník půjde případně použít bez problémů; to jsem chtěl slyšet. Jinak jen pro pořádek dodávám, že nemám v úmyslu překopávat legální zbraň (tuhle ani jinou) na full auto . Upřímně - tedy alespoň dokud nám je Evropská komise dovolí vlastnit legálně.

Ještě k těm náhradním součástkám do spoušťáku - všude na fórech se člověk dočte, jak se dají všechny díly všude snadno sehnat za pár korun, ale já musel prolézt dobře šest e-shopů než jsem splašil pitomý šroub pažbičky (nakonec jsem, pravda, vybíral ze dvou obchodů podle ceny). Dávám teď dohromady seznam náhradích dílů pro Sa 58 a pokud se rozhodnu si Gazelu nechat, začnu postupně nakupovat. A docela bych proto ocenil konkrétnějsí tipy kde je nakoupit.

soumrak

Příspěvek#81 » stř 18. led 2017, 21:17

poradit ti nepodarim, ale poprosil bych te, jestli bys potom nedal seznam i s orientacni cenou k dispozici, verim, ze bych to ja i jini ocenili :)

Golem

Příspěvek#82 » pát 20. led 2017, 02:36

Hodně toho mají zde: http://www.sa58.cz/originalni-dily/
Za pár korun například pojistný kroužek kolíku záchytu úderníku a poněkud dráž skoro všechno ostatní. :D

Dudis

Příspěvek#83 » čtv 26. led 2017, 02:27

Ahoj chci se zeptat jde ti na te Gazele otocit packa pojistky dopredu kdyz tam mas oba zachyty uderniku i kdyz jsou upravene?

Michal1

Příspěvek#84 » čtv 26. led 2017, 19:29

Ano, otočit dopředu jde. Vyřadí to přerušovač, takže jde snadněji posunout závěr dopředu, třeba při sborce. Spoušť v této poloze nefunguje, protože její táhlo pro tento mód je ubroušeno.

LukeTheNukeDuke

Příspěvek#85 » pát 3. úno 2017, 09:52

Ahoj, tak jsem se ke konci ledna stal také pyšným (naštvaným/paranoidním? záleží co mi povíte) majitelem ASA 58. Zatím vypadá vše dobře, jak zvenku tak zevnitř. Vnitřnosti jsou nové. Jen mě trochu zarazilo, že závorník škrtá o podavač zásobníku a vyjíždí v laku slabou drážku. Zásobníky co jsem k ní dostal jsou použité a původně odřené na podavači nebyly. Má smysl to nějak řešit nebo to je jen moje posedlost dokonalostí? Případně můžu dodat fotky, pokud by slovní popis nestačil. Střílet jsem zatím neměl čas. Předem díky.

sided
moderátor

Příspěvek#86 » pát 3. úno 2017, 10:02

neřeš to

faajn

Příspěvek#87 » sob 4. bře 2017, 08:30

LukeTheNukeDuke píše:Ahoj, tak jsem se ke konci ledna stal také pyšným (naštvaným/paranoidním? záleží co mi povíte) majitelem ASA 58. Zatím vypadá vše dobře, jak zvenku tak zevnitř. Vnitřnosti jsou nové. Jen mě trochu zarazilo, že závorník škrtá o podavač zásobníku a vyjíždí v laku slabou drážku. Zásobníky co jsem k ní dostal jsou použité a původně odřené na podavači nebyly. Má smysl to nějak řešit nebo to je jen moje posedlost dokonalostí? Případně můžu dodat fotky, pokud by slovní popis nestačil. Střílet jsem zatím neměl čas. Předem díky.

Můžeš prozradit kdes kupoval?

mikymoto

Příspěvek#88 » sob 4. bře 2017, 10:05

:| ASA 58 bude Antreg, ale ten už je taky skladem nemá - poslední kusy zmizely někdy v polovině ledna 2017. Těsně před tím, než jsem se rozhoupal vyřídit nákupko

Antony30011

Příspěvek#89 » sob 4. bře 2017, 10:37

Uz pred vanocema nemeli buhvi jaky zasoby. Uz si zacinam rikat, jestli ta smernice EU neni z dilny one "zbrojarske lobby" :D Protoze takova shanka po samonabijeckach u nas snad jeste nebyla ;-)

Mac.42

Příspěvek#90 » sob 4. bře 2017, 10:49

na Armedu nejake (perun, antreg) skladem vidim...

Zpět na