Revolver na mířenku
Krátké vícehlavňové zbraně
- krtek2k
Příspěvek#6 » úte 26. říj 2021, 09:22
Díky za odpovědi.
Určitě 6palec, určitě .357magnum. (nebo je 38spec přesnější?) Přebíjím. .44magnum a výš už ne
Radši něco modernějšího. Korth je v hledáčku, ale musel bych se hodně přemlouvat pustit tak velkej chlup
1-Je mi nabídnut: Smith Wesson 686 Target Champion
2-Na bazaru je Python za 36
Má někdo zkušenosti s těma dvěma na mířenku?
Díky
Určitě 6palec, určitě .357magnum. (nebo je 38spec přesnější?) Přebíjím. .44magnum a výš už ne

Radši něco modernějšího. Korth je v hledáčku, ale musel bych se hodně přemlouvat pustit tak velkej chlup

1-Je mi nabídnut: Smith Wesson 686 Target Champion
2-Na bazaru je Python za 36
Má někdo zkušenosti s těma dvěma na mířenku?
Díky
- Letec 12
- hametik
Příspěvek#10 » úte 26. říj 2021, 10:40
Mám Smitha model 14 v šestipalci, rok výroby 1972. Přebíjím 38.special wadcutter buď olovo od Aresu nebo poměděná od LOSu. Přesnost stále vynikající. Na závodech potkávám ale i třeba Alfy a také s ní jsou pěkné výsledky. Pro syna přebíjím i Wadcuttery do nábojnice 357 magnum pro jeho SW model 19. Kdybych si mohl volit bez ohledu na peníze klidně bych si koupil Pythona, protože si mi líbí a je to klasika. Mé zkušenosti po více než třicetileté sportovní střelbě jsou, že se Smithem nebo Coltem nemůžeš udělat chybu. Ještě jsem se nesetkal u těchto značek se špatnou spouští nebo nějakou vadou. Určitě jsou i další vynikající značky, třeba evropské ale má zkušenost je pro tyto dvě klasické firmy.
- Piggy
Příspěvek#12 » úte 26. říj 2021, 19:02
Dělají se i .357Mg wadcutter, běžně se dá sehnat od Fiocchi. Zkoušel jsem, ale moje schopnosti nedovolují hodnotit tento náboj ani porovnávat s .38Spl. Nicméně přebíjení bych neviděl jako problém, ostatně kromě úspory peněz je snad jediným dalším důvodem přebíjení snaha získat nestandardní náboj.
- staM
Příspěvek#13 » stř 27. říj 2021, 21:14
Jestli to má být jen na papír mířenku,vzal bych do hledáčku také ráži 32SWLong.
Příjemná střelba.
Náboj ve wadcuteru sidce o cca 2 kačky dražší oproti 38Spec.ale po nasyslení nábojnic je to šumák.
Přebiješ ho s o trochu nižšími náklady na matroš.
Ze spotřebiču bych rozhodně nebral kousky které jsou sidce vhodné ale servis a náhradní díly téměř nedostupné.
Příjemná střelba.
Náboj ve wadcuteru sidce o cca 2 kačky dražší oproti 38Spec.ale po nasyslení nábojnic je to šumák.
Přebiješ ho s o trochu nižšími náklady na matroš.
Ze spotřebiču bych rozhodně nebral kousky které jsou sidce vhodné ale servis a náhradní díly téměř nedostupné.
- Honzajan
Příspěvek#14 » stř 27. říj 2021, 22:47
hametik píše:Mám Smitha model 14 v šestipalci, rok výroby 1972. Přebíjím 38.special wadcutter buď olovo od Aresu nebo poměděná od LOSu. Přesnost stále vynikající. Na závodech potkávám ale i třeba Alfy a také s ní jsou pěkné výsledky. Pro syna přebíjím i Wadcuttery do nábojnice 357 magnum pro jeho SW model 19. Kdybych si mohl volit bez ohledu na peníze klidně bych si koupil Pythona, protože si mi líbí a je to klasika. Mé zkušenosti po více než třicetileté sportovní střelbě jsou, že se Smithem nebo Coltem nemůžeš udělat chybu. Ještě jsem se nesetkal u těchto značek se špatnou spouští nebo nějakou vadou. Určitě jsou i další vynikající značky, třeba evropské ale má zkušenost je pro tyto dvě klasické firmy.
No praveze to co pises o Coltu \ sw byla pravda naposledy tak pred 5-10 lety. Dnes muzes koupit smejda i tam. Vlastni zkusenost. A bez ladeni spouste, hrani si s pruzinama, to stejne nepude ani u jedne ze znacek.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí