Ruger Speed Six / Security Six
Krátké vícehlavňové zbraně
- MM
Příspěvek#1 » čtv 16. dub 2015, 14:47
Zdravim,
mate ich niekto ? Podelite sa o dojmy a skusenosti ? Par sa ich teraz vyskytuje v bazaroch a pride mi to zaujimava velkost medzi Rugerovskym GP a SP ramom. Co som sa docital v roznych recenziach, tak by si to s trvanlivostou nemalo nic zadat s vacsim a modernejsim GPckom. Chystam sa niekde si ich osahat, bolo by super mat moznost si z toho vystrelit.
mate ich niekto ? Podelite sa o dojmy a skusenosti ? Par sa ich teraz vyskytuje v bazaroch a pride mi to zaujimava velkost medzi Rugerovskym GP a SP ramom. Co som sa docital v roznych recenziach, tak by si to s trvanlivostou nemalo nic zadat s vacsim a modernejsim GPckom. Chystam sa niekde si ich osahat, bolo by super mat moznost si z toho vystrelit.
-
pepazdepa3 - Příspěvky: 5
- pepazdepa3
Příspěvek#3 » stř 5. srp 2015, 10:30
Ano, já jsem si před pár týdny udělal radost a pořídil jsem si ho:
http://www.panzer.cz/cs/revolvery/1034- ... 357-magnum
Je prostě nádherný. Před lety jsem měl Smith+Wesson M60 s 3" hlavní. Proti Speed Six vypadá jako hračka. O Rugerech se toho dá hodně vygooglovat. Firma Ruger je dokonalý příklad ekonomicky přijatelných a přitom kvalitních zbraní, alespoň revolverů.
Speed Six byl součástí výrobní řady tří modelů: Security Six, Police Six a Speed Six, většina dílů jsou stejné, například válce.
Jinak jsem si k mému Rugeru pořídil přes eBay z USA gumové střenky Pachmayr, ale vypadá dobře i s těmi dřevěnými originálními. Rám rukojeti je celý, ne jen nějaký pahýl. A zase podle majitelů a znalců na webu je to prakticky "věčná" robustní zbraň, která přežije majitele.
V Americe se cena pohybuje kolem 300 USD, na eGun v Německu se dá pořídit velmi levně, Němci jsou také hloupí.
Osobně nechápu, proč jsou v Čechách populární hlavně "smiťáky" a Colty!
Ruger je lepší a levnější, snad mimo úplně nových modelů revolverů, kterých je ale jen pár, na co vyrábět desítky modelů...
Howgh!
http://www.panzer.cz/cs/revolvery/1034- ... 357-magnum
Je prostě nádherný. Před lety jsem měl Smith+Wesson M60 s 3" hlavní. Proti Speed Six vypadá jako hračka. O Rugerech se toho dá hodně vygooglovat. Firma Ruger je dokonalý příklad ekonomicky přijatelných a přitom kvalitních zbraní, alespoň revolverů.
Speed Six byl součástí výrobní řady tří modelů: Security Six, Police Six a Speed Six, většina dílů jsou stejné, například válce.
Jinak jsem si k mému Rugeru pořídil přes eBay z USA gumové střenky Pachmayr, ale vypadá dobře i s těmi dřevěnými originálními. Rám rukojeti je celý, ne jen nějaký pahýl. A zase podle majitelů a znalců na webu je to prakticky "věčná" robustní zbraň, která přežije majitele.
V Americe se cena pohybuje kolem 300 USD, na eGun v Německu se dá pořídit velmi levně, Němci jsou také hloupí.
Osobně nechápu, proč jsou v Čechách populární hlavně "smiťáky" a Colty!
Ruger je lepší a levnější, snad mimo úplně nových modelů revolverů, kterých je ale jen pár, na co vyrábět desítky modelů...
Howgh!
- MM
Příspěvek#4 » stř 5. srp 2015, 10:53
Ahoj, vitaj, gratulujem k prirastku, vdaka za prve dojmy. Ja mam Speed Six / Security Six uz dlhsiu dobu na 'WANTED' zozname - chyba mi do zbierky
. Mas ciernenu alebo nerez verziu ? (ten link bohuzial uz nefunguje) Ako si spokojny s velkostou na pripadne nosenie / vyvazenim / presnostou / a aka je fabricka spust - da sa z toho rozumne strielat v DA ?
A co sa tyka porovnania SW proti Rugru - to je asi ako porovnavat luxusnu limuzinu a OTcko
. Kazde ma svoje caro. Ja som zatazeny na Rugre prave koli tej masivnosti, ale vela veci je treba dolestit / doladit. Proste je to zbran o niecom inom.

A co sa tyka porovnania SW proti Rugru - to je asi ako porovnavat luxusnu limuzinu a OTcko

-
- pepazdepa3
Příspěvek#5 » stř 5. srp 2015, 12:20
Ahoj, mám nerez. Vyvážení je perfektní, masivní hlaveň má vlastně i funkci závaží. Váha je samozřejmě na hraně nositelnosti, ale jde to. Spoušť v DA pro dané účely dobrá. Přesnost také /je to obranný revolver!/ Jinak se už přes 20 let věnuji hlavně klasické sportovní terčové střelbě z pistole. Prodal jsem CZ 75B a koupil jsem toho Rugera. Přiznám se, že jsem to neměl v plánu. Ale když jsem ho viděl a vzal do ruky, byl jsem ztracený. Moc toho za sebou nemá, přitom rok výroby 1978 a česká zkušebna zbraní. Zřejmě ho měl nějaký papaláš... Ještě k těm SW - konkrétně u toho M60 mně vadily tenoučké stěny válce a to byl na .357. Já vím, že technologie a materiály pokročily, ale stejně mně to připadalo poddimenzované. Nevím, zda jsi měl v ruce starý dobrý čs. terčový ZKR 551, ten má stěny přes 3 mm, vzbuzuje to důvěru. Ani ten "robustní" Ruger nemá 3 mm. Ale to je kapitalismus /v dobrém slova smyslu/, co nejlevněji vyrobit a co nejdráže prodat a když vyrobíte jeden a půl milionu revolverů, tak ten jeden milimetr třeba u válce ušetří hodně ocele a potažmo peněz!
- johnnyjak
Příspěvek#6 » pát 21. srp 2015, 12:04
Zrovna síla stěny válce opravdu není o tom, že by se výrobce snažil ušetřit na materiálu (který je oproti ceně za strojní čas a práci opravdu levný). Ale protože je to obranná/služební zbraň, je důležitá i přijatelná hmotnost zbraně (pro rychlejší střelbu pak i setrvačnost válce).
Ale máš pravdu v tom, že Ruger přivedl téměř k dokonalosti různé technologie zlevňující masovou výrobu. Například odlitky z pobočky Pine Tree Castings jsou známé svoji kvalitou.
Ale máš pravdu v tom, že Ruger přivedl téměř k dokonalosti různé technologie zlevňující masovou výrobu. Například odlitky z pobočky Pine Tree Castings jsou známé svoji kvalitou.
-
- pepazdepa3
Příspěvek#8 » stř 16. bře 2016, 05:54
MM píše:Ahoj, vitaj, gratulujem k prirastku, vdaka za prve dojmy. Ja mam Speed Six / Security Six uz dlhsiu dobu na 'WANTED' zozname - chyba mi do zbierky. Mas ciernenu alebo nerez verziu ? (ten link bohuzial uz nefunguje) Ako si spokojny s velkostou na pripadne nosenie / vyvazenim / presnostou / a aka je fabricka spust - da sa z toho rozumne strielat v DA ?
A co sa tyka porovnania SW proti Rugru - to je asi ako porovnavat luxusnu limuzinu a OTcko. Kazde ma svoje caro. Ja som zatazeny na Rugre prave koli tej masivnosti, ale vela veci je treba dolestit / doladit. Proste je to zbran o niecom inom.
Ahoj, k firmě Smith Wesson, našel jsem poměrně hodně kritický článek ne kvalitu jejich zbraní, autor je Američan. Tak nevím, jak je to s těmi "limuzínami"!:
http://www.chuckhawks.com/smith-wesson_dark.htm
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX