Revolver Taurus - po výstřelu nejde natáhnout kohout
Krátké vícehlavňové zbraně
- Obša
Příspěvek#1 » pon 23. led 2017, 11:10
Ahoj kolegové,
rád bych se zeptal, zda by neměl někdo z přítomných podobnou zkušenost co se stala mě. Koupil jsem nestřílený revolver Taurus 80. Mám s ním ale "menší" problém. Někdy se po výstřelu stane, že nejde natáhnout kohout (zmáčknout spoušť) - jde zhruba do čtvrtiny až poloviny a pak se zahdrhne (zasekne). Musím vyklopit válec a znovu zacvaknout. Stává se to hlavně s klasickými náboji, když střílím terčové, tak ne. Na prázdno vše chodí a cvaká jak má... Nevím si s tím rady. Jako by v mechanismu při větším výstřelu neco poskočilo. Pravidelnost bývá různá, někdy to jsou dva náboje z krabičky, někdy pět z deseti
Nesetkal se s tím někdo?
rád bych se zeptal, zda by neměl někdo z přítomných podobnou zkušenost co se stala mě. Koupil jsem nestřílený revolver Taurus 80. Mám s ním ale "menší" problém. Někdy se po výstřelu stane, že nejde natáhnout kohout (zmáčknout spoušť) - jde zhruba do čtvrtiny až poloviny a pak se zahdrhne (zasekne). Musím vyklopit válec a znovu zacvaknout. Stává se to hlavně s klasickými náboji, když střílím terčové, tak ne. Na prázdno vše chodí a cvaká jak má... Nevím si s tím rady. Jako by v mechanismu při větším výstřelu neco poskočilo. Pravidelnost bývá různá, někdy to jsou dva náboje z krabičky, někdy pět z deseti

Nesetkal se s tím někdo?
- dfgdsster
Příspěvek#2 » pon 23. led 2017, 11:31
Co je u Tebe "klasicky" naboj a co "tercovy"?
Jinak, ja se s tim setkal jen v okamziku, kdy jsem bez cisteni vystrilel cca 250 docela spinicich prebijenek. Usazene spaliny na celu valce a nabehovem kuzelu eliminovali mezeru mezi temito soucastkami a valec zacal drhnout o nabehovy kuzel, cimz doslo k zasekavani valce.
Jeste je teoreticky mozne, ze Ti naboje behem strelby povylezou z komor, takze se dno nabojnice nevystreleneho naboje zadrhne o zadni stenu okna v ramu pro valec pri svem presunu na pozici naproti hlavne, nebot znecisteni komory strelbou zamezi jeji natlaceni zpet do komory. Ale to je jen myslenka do plena.
Jinak, ja se s tim setkal jen v okamziku, kdy jsem bez cisteni vystrilel cca 250 docela spinicich prebijenek. Usazene spaliny na celu valce a nabehovem kuzelu eliminovali mezeru mezi temito soucastkami a valec zacal drhnout o nabehovy kuzel, cimz doslo k zasekavani valce.
Jeste je teoreticky mozne, ze Ti naboje behem strelby povylezou z komor, takze se dno nabojnice nevystreleneho naboje zadrhne o zadni stenu okna v ramu pro valec pri svem presunu na pozici naproti hlavne, nebot znecisteni komory strelbou zamezi jeji natlaceni zpet do komory. Ale to je jen myslenka do plena.
Naposledy upravil(a) dfgdsster dne pon 23. led 2017, 11:40, celkem upraveno 1 x.
- tomas fuk
Příspěvek#3 » pon 23. led 2017, 11:39
Nekde jsem cetl, ze u velkoraznich revolveru se muze stat, ze pri strileni vlivem zpetneho razu se muzou vysouvat strely z nabojnic a ty pak brzdi valec. To by mohl byt tvuj pripad. Slabe tercove, nebo WC slapou normalne. Klasicke poloplaste se muzou vysunovat a brzdit valec. Az se ti to stane, tak vyndej naboje, dej bokem a doma premer a porovnej delku.
Jeste me napada, ze Taurus do vetsiny svych zbrani cpe ten jejich zamek kladiva, tak jestli neni problem tam.
Jeste me napada, ze Taurus do vetsiny svych zbrani cpe ten jejich zamek kladiva, tak jestli neni problem tam.
- Obša
Příspěvek#4 » pon 23. led 2017, 12:02
Klasickým nábojem myslím FMJ, SP a terčovým WADCUTTER, oboje naše S&B. Zkoušel jsem i nějaké přebíjenky s min. navážkou (podle tabulek). Posledních 5 z 10 bylo po vyčištění zbraně, tak mě to přestalo bavit a šel jsem ze střelnice domů... Zkusím přeměřit ty nábojnice, nicméně kdyby to bylo tím, nevím už jaké střelivo do toho cpát.
- Obša
Příspěvek#5 » pon 23. led 2017, 12:06
Teď jsem si ještě uvědomil, že když jsem se vrátil domů, tak jsem zkoušel do válce dát vystřelené nábojnice a procvakávat "na prázdno" a k zaseknutí nedošlo. Vím, že to zní divně, revolver nejspíš poputuje na reklamaci, ale ani prodejce se na tuto závadu moc netvářil a svaloval to na náboje.
- Luboš16
Příspěvek#8 » čtv 26. led 2017, 18:04
Až se ti to stane, tak vyklop válec a podívej se na dno poslední vystřelené nábojnice, zda není povylezlá zápalka z lůžka v nábojnici, to by rovněž mohlo způsobit vyšší tření a znemožnění dalšího výstřelu. Na závadu zbraně bych to neviděl, chyba podle mě bude ve střelivu.
- Obša
- Obša
Příspěvek#12 » pát 7. dub 2017, 20:35
Tak přícina nalezena, dvě komory mají menší toleranci a náboje s "novými" střelami S&B typu "komolý kužel" se tam někdy kousají (blbá setina milimetru), stačila k tomu fixa. Takže řešením je udělat větší díru, používat náboje WC, SWC nebo klasické zakulacené RN... 

- Obša
Příspěvek#15 » pon 10. dub 2017, 21:30
ggrandcz - náboje se na pohled tváří, že jsou zasunuté, ale nejsou... špatně se to vysvětluje, chybí tam setina milimetru do úplného zasunutí, protože se zaseknou střelou o zúžení komory.
4mike - promiň, ža pozdní odpověď, nejdřív jsem odpověď nevěděl a na střelnici jsem se dostal až po reklamaci a zapomněl na to. (Spěchal jsem, protože mi končila záruka.) Ano, válcem šlo rukou pootáčet
4mike - promiň, ža pozdní odpověď, nejdřív jsem odpověď nevěděl a na střelnici jsem se dostal až po reklamaci a zapomněl na to. (Spěchal jsem, protože mi končila záruka.) Ano, válcem šlo rukou pootáčet

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí