Pistole Astra Cub

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

otta

Příspěvek#1 » pát 8. čer 2012, 08:27

Ahoj
Vlastnim malou pistolku Astra Cub ráže 6,35 achtěl bychse zeptat jestli ji někdo máte taky a jaký na
ni máte názor.Mě se zda že je vyrobena celkem kvalitně možná i kvalitněji než naše CZ v této ráži.
A jak ji mate značenou?Ja mam jenom číslo na ramu zbraně a to dole u zásobníku na závěru ani na hlavni žádné číslo není tam mám jenom značku,asi zemně původu?Diky.

Pavluso

Příspěvek#2 » ned 24. led 2021, 12:06

Zvažuji koupi, něco maličkého do kapsicky. Jaké jsou zkušenosti?

Jarda89

Příspěvek#3 » čtv 10. dub 2025, 18:39

Vybíral jsem něco mini jako sekundanta ke G19 a nakonec vyhrála Astra (o výkonu nábojů 6,35 vím ale furt je lepší zloducha šestkrát fláknout 90J, než holou rukou). DUOvka je hezká ale nelíbí se mi mechanismus. Starší verze CZ92 není špatná ale nelíbí se mi a mám rozporuplný vztah k CZ. ASTRA se mi líbila už delší dobu, tak vyhrála. Iron Works jich teď dovezl mraky, tak jsem jednu v Redsix vzal (prý dovoz někdy vloni). Rok výroby 1999, nestřílená uloženka, hlaveň vypadá, že neviděla střelu (ale frézu jo). Trochu se mi nelíbí, že celá pistole je z odlitků ale v této velikosti by se třískové obrábění nevyplatilo. Zpracování je poměrně slušné. V úterý z ní proženu aspoň krabičku, tak snad bude i fungovat (záruka je 2 roky) :D . Pokud nevíte jaká pouzdra, tak do čehokoliv od Dasty na CZ45/92 pasuje perfektně. Mám vnitřní Dastu 210 a opaskovou 263 mám na cestě. KSD dělá pěkné dřevěné střenky za celkem slušné ceny. Nebylo by od věci, kdyby dováželi aspoň i základní náhradní díly, ale slušný puškař by zápalník nebo vytahovač určitě zvládnul. Jinak ke značení - výrobní číslo mám jenom na rámu. Španělská zkušebna je na komoře, závěru a rámu pod pravou střenkou. Pod levou střenkou je 70-04 a STAR (?) Výroba pro civilní trh byla ražená jinak.
IMG_20250408_205721858 (1) (1).jpg
IMG_20250408_205740260 (1).jpg
IMG_20250409_131557545 (1).jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#4 » čtv 10. dub 2025, 18:55

Jestli má 6,35Br opravdu jen 90J, tak to by bylo snad lepší už něco v 22lr. I když, od pohledu to vypadá hezky, i takhle vedle Glocka. Ale nepřijde mi nějak menší než třeba Kevin, který je jak v 9Br tak v 9M. Tam už je o pár Joulů víc.

Jarda89

Příspěvek#5 » pát 11. dub 2025, 04:12

Astru dělali myslím i v 22 ale asi Short, nejsem si jistý... Podle stránek S&B má 22LR HV 183J ale z hlavně 700mm, takže v pistoli to bude dost slabé. Na Kevina jsem se taky koukal ale ten mi přijde takový strašně, nevím jak to popsat, hračkoidní. 9mm Br. z tak krátké hlavně, navíc s odfukem, na tom nebude s výkonem zase o tolik lépe. Rozměrově je to skoro stejné, akorát Astra mi přijde tenčí. Dá se koupit třeba Hornady critical defense ale těžko říct, jestli by Astře chutnali. Taky je to o ceně. Chtěl jsem něco za pár šupů a Astra je za 4500,- (takže 3ks za jednoho Kevina, když to budu brát za novou). Na 22LR jsem se taky díval ale osobně vždycky radši sáhnu po něčem se středovým zápalem ;)

Murphy

Příspěvek#6 » pát 11. dub 2025, 06:31

6.35 Br ma od SB 86 J z 65mm hlavne.
Astra Cub ma 2 1/4" (57.15mm).
Zrovna vcera jsem to daval do diskuse o 22lr.
Rychlosti, energie, delka hlavne:
Ammunition-speed.jpg

Mne by vadilo, ze je SAO, i kdyz ma pojistku. Budes nosit natazenou? Mas na ni nejake PEVNE pouzdro?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#7 » pát 11. dub 2025, 06:31

S Murphym jsme před nedávnem měřili různé náboje z různých hlavní, hodně 22lr i Kevina. Někde tu dával odkaz. 22lr dávala z asi 4cm hlavně kolem 100J, Kevin v 9Br 150J až 180J podle střeliva.
Kevina bych se nebál koupit z druhé ruky za 5 tisíc, bude v pohodě, málokdo s ním nastřílel víc jak pár ran. Ony tyhle hračky jsou totiž velmi nepříjemné pro střelce...

Edit. Už to sem dal taky.

Murphy

Příspěvek#8 » pát 11. dub 2025, 06:39

Proti Kevinovi vidim dve vyhody:
1) Astra cub ma zaver vys - dal od hrbetu ruky. Kevin mi porad jezdi po kuzi. Sice nedrape, ale tou rychlosti pohybu lehce pali.
2) Astra ma hezci a nejspis i do ruky prijemnejsi prechod pazba - botka zasobniku. Ta botka mne strasne ryla do prstu, nez jsem se to naucil drzet jen prostrednickem za pazbu a prstenik na botce mit povoleny.

Murphy

Příspěvek#9 » pát 11. dub 2025, 06:41

Jeste jedna vec - delka hlavne NAA 41 mm - je to revolver, tedy bez komory.

Gimpel

Příspěvek#10 » pát 11. dub 2025, 07:46

Jarda89 : dlouho jsi s jednou zbraní nevydržel. :)

===============================================================

..................... ,,jen 90J" .......................

Překvapivě se mojí nejmilejší ráže (.22 LR) nezastanu. Ten Browningův patron, s střelou celoplášťovou, dobrá to vrtačka.
Že má ta koule devadesát Joule, bez překážek nevadí.

Jarda89

Příspěvek#11 » pát 11. dub 2025, 07:48

Nataženou určitě ne, v komoře možná. Zatím akorát dastu vnitřní a vnější, na ebayi se dají koupit pěkný kožený na Colt Junior, kydex mi vyhovuje u nože ale u pistole ne. ;) Kevinovi časem možná šanci dám ale spíš bych šel do LCPII, ty teď taky IW dovezl za velice sympatickou cenu.

Gimpel:
Njn, G19 není zase tak extra velký ale přes léto ho stejně tahám v brašně, takže jsem sháněl něco do šortek ;)

Murphy

Příspěvek#12 » pát 11. dub 2025, 08:20

Astra vypada, ze pujde natahnout palcem. Tak ok, sice pomalejsi, ale jednorucni.
Pred par dny jsem se dival na LCP MAX. Ma skryte kladivo a je SAO. Tohle bys musel natahovat obouruc. A zadnou rozumnou pojistku to nema, pouze tu ve spousti. LCP II je totez, pokud vim.
Takze asi nosit nenatazene a v pripade potreby pak ale natahovat obouruc?

Murphy

Příspěvek#13 » pát 11. dub 2025, 08:23

Puvodni LCP bylo DA, jestli jsem nasel spravne info.

Jarda89

Příspěvek#14 » pát 11. dub 2025, 08:54

Na to, jak je to mrňavý, se ovládá docela příjemně. Spoušť je ale docela zvláštní. Když chci vypustit přes palec, tak ji musím mačkat fakt fest ale to bude asi tím " že to spouštím přes palec ". Na sušilky zatím čekám, tak uvidím při střelbě. LCPII je DAO jinak nevím jak fungují ostatní.

Murphy

Příspěvek#15 » pát 11. dub 2025, 09:10

At koukam, jak koukam, vsude na mne vyskakuje, ze LCP je DAO, LCP II a LCP MAX jsou SAO.
https://en.wikipedia.org/wiki/Ruger_LCP

Zpět na