Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- MouseSentinel
- MouseSentinel
Příspěvek#632 » stř 6. lis 2013, 21:59
Jo, ten lepší jsem si okamžitě přivlastnil:D Hned co jsem ho tam zmerčil jsem tam volal a nechal si ho poslat skoro do baráku:D A ten druhý byla bulharská kopie. Zrovna dneska jsem se koukal jestli ho tam ještě mají. Nemají. Asi jsem udělal pěknou reklamu:D
Bohužel mi k němu žádné přislušenství nedali. Druhý zásobník jsem si musel dokoupit. Na druhou stanu mi to ani nechybí. To archaický pouzdro bych na sebe nevzal a vytěrák nepotřebuju, když mám hoppes špagát.
Ale pistole je jako nová. Hlaveň jako zrcadlo. Povrchovka netknutá a vůle minimální (spíš žádné). Takže super kousek:)
Bohužel mi k němu žádné přislušenství nedali. Druhý zásobník jsem si musel dokoupit. Na druhou stanu mi to ani nechybí. To archaický pouzdro bych na sebe nevzal a vytěrák nepotřebuju, když mám hoppes špagát.
Ale pistole je jako nová. Hlaveň jako zrcadlo. Povrchovka netknutá a vůle minimální (spíš žádné). Takže super kousek:)
- MouseSentinel
- MouseSentinel
- Ikewoo
Příspěvek#635 » stř 6. lis 2013, 23:15
Já bych zrovna u Makarovů nezahlížel tak úplně ani na ty už používané... pokud tím neprošly hrsti čs. piliňáků nebo x tisís jiných, tak je ta pistole zničitelná jako sovětský tank... Já koupil lehce střílenou, rozebral do šroubku a vyčistil (což dělám každé druhé střílení, když je to tak snadné
) a šlape krásně (ostatně pokud vidíš drážky v hlavni tak není nic moc jiného, co by se mohlo pokazit
) A povrchovka aky vypadá velmi trvanlivě, vzhledem k tomu, že tahám na holém špeku a potím se... Nojo, ale já mám ještě předrevolučního a jestli na východě něco uměli, tak to byly blbu- a nepohoděvzdorné zbraně.
Ale původně jsem chtěl reagovat na vytěrák: ten je totiž geniální (na hlaveň mám sice mosaznou tyčku a kartáčky - hadem to nemáš šanci vyčistit pořádně), protože nic jiného na rozborku nepotřebuješ a ani na vybírání vytahovače z kosy jsem zatím neobjevil nic lepšího než hrot tohoto "drátu"
((nj, miluju maka - vizuálně, pocitově i střelecky, ale na nošení je knedlíkomet... ))

Ale původně jsem chtěl reagovat na vytěrák: ten je totiž geniální (na hlaveň mám sice mosaznou tyčku a kartáčky - hadem to nemáš šanci vyčistit pořádně), protože nic jiného na rozborku nepotřebuješ a ani na vybírání vytahovače z kosy jsem zatím neobjevil nic lepšího než hrot tohoto "drátu"

((nj, miluju maka - vizuálně, pocitově i střelecky, ale na nošení je knedlíkomet... ))
- Vojta
Příspěvek#636 » čtv 7. lis 2013, 17:42
Tak já bohužel na povrchovku u svého Makříka štěstí neměl. Na přední části rukojeti se mi vytvořily vyšedlé stopy po prstech v prvním roce používání, stejně tak na těle v zadní části pod závěrem mi toho moc nezbylo. Dále mám po 2 letech ošoupané zadní hrany závěru a rámu a dostatečně vyšisovaný mám i spodek závěru v jeho přední levé části. Na stejném místě mám i stopy po šesti rezavých skvrnkách, které se mi zde pravidelně tvořili při nošení ve vnitřním pouzdře.
Nicméně je to důsledek neustálého nošení a občasného nácviku tasení, sušení i samotné střelby.
Každopádně povrchovka na mém kusu žel bohu nezničitelná není. Rozhodně se ale to opotřebení povrchovky podle mého pocitu zlepšilo od té doby, co používám vnější pouzdro.
V každém případě je to ale jen a pouze estetická záležitost.
Nicméně je to důsledek neustálého nošení a občasného nácviku tasení, sušení i samotné střelby.
Každopádně povrchovka na mém kusu žel bohu nezničitelná není. Rozhodně se ale to opotřebení povrchovky podle mého pocitu zlepšilo od té doby, co používám vnější pouzdro.
V každém případě je to ale jen a pouze estetická záležitost.
- Georg
Příspěvek#637 » čtv 7. lis 2013, 21:50
Já mám obdobné zkušenosti s ošoupáním povrchovky svého Makarova, ale ne tak markantní. Je už na něm znát mírné ošoupání, ale ke rzi (či obdobným skvrnám) to má hooooodně daleko. Jsou to jen malinké šedé plošky o velikosti cca 2-3mm čtverečních. Na železné rukojeti je to v místě přechodu na tu bakelitovou rukojeť - dle ošoupání je znát, že je držena prsty
Jinak jsem si ho ještě teď prohlédl a zjistil, že na těch bakelitových střenkách jde poznat, jestli střelec dlouhodobě nosí prstýnky a na kterých prstech
Nosil jsem donedávna ve vnějším textilním opaskovém pouzdru, ale posledních pár týdnů (cca 8) nosím v etuji od Dasty, takže na povrchovku to má jen kladný vliv
Největší opotřebení je však při střelbě na střelnici, což je však pochopitelné. S tím se však musí počítat, pokud ji chce člověk nosit na obranu a občas s ní potrénovat. Já s tím počítal
Nicméně o zbraň denně nošenou je třeba se také starat, ale to už je na jiné vlákno.

Nosil jsem donedávna ve vnějším textilním opaskovém pouzdru, ale posledních pár týdnů (cca 8) nosím v etuji od Dasty, takže na povrchovku to má jen kladný vliv

- Matt007
Příspěvek#638 » pát 8. lis 2013, 20:45
Hmm, to jste mě nepotěšili s tím opotřebováváním občas nosím Maka, zatím špičkový stav jak jsem ho koupil (starám se o něho dobře, občas mě to chytne a jdu ho přetřít hadrem od balistolu aniž bych byl předtím na střelnici
) No je to prostě mazlík. Tak nějak jsem začal přemýšlet, že bych do času koupil něco plastovýho co by mě pak nebylo tak líto na nošení, třebo Glock (teda nic proti Glocku uznávám ho, je to výborná pistole) Jen ten Makarov je prostě zbraň s kusem historie.
Máte to taky někdo tak? Je mi jasný, že Mak je pistole na nošení jak dělaná jen by mi bylo pak líto té povrchovky. No nic asi to moc prožívám

Máte to taky někdo tak? Je mi jasný, že Mak je pistole na nošení jak dělaná jen by mi bylo pak líto té povrchovky. No nic asi to moc prožívám

- Bohuliby
Příspěvek#640 » pát 8. lis 2013, 23:26
Mak je moje srdeční záležitost a podle počtu lidí, které čtou toto vlákno asi nejsem sám. Jen vzpomínám, když jich měli v BVS plné bedny, nedalo se tam totiž vůbec vybrat ! Byl jeden jako druhý, prostě nový. Prostě jsem si nakonec vybral z hezčím výrobním číslem !
- MouseSentinel
- MouseSentinel
Příspěvek#643 » sob 9. lis 2013, 15:27
Matt007 píše:Hmm, to jste mě nepotěšili s tím opotřebováváním občas nosím Maka, zatím špičkový stav jak jsem ho koupil (starám se o něho dobře, občas mě to chytne a jdu ho přetřít hadrem od balistolu aniž bych byl předtím na střelnici) No je to prostě mazlík. Tak nějak jsem začal přemýšlet, že bych do času koupil něco plastovýho co by mě pak nebylo tak líto na nošení, třebo Glock (teda nic proti Glocku uznávám ho, je to výborná pistole) Jen ten Makarov je prostě zbraň s kusem historie.
Máte to taky někdo tak? Je mi jasný, že Mak je pistole na nošení jak dělaná jen by mi bylo pak líto té povrchovky. No nic asi to moc prožívám![]()
No takhle. Maka mám prostě na mazlení:) Ale na tokovýto nekompromisní každodenní nošení už šetřím na modernizovanou CZ P07:)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí