Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

smates

Příspěvek#1081 » pát 8. dub 2016, 14:24

Bulhara za 4k bych koupil ale nez dat 6k za origo Rusaka tak uz bych asi neco pridal a koupil neco modernejsiho.

mikymoto

Příspěvek#1082 » pát 8. dub 2016, 14:40

No ale rozdíl je v tom, že ten Makaron z ruska za 6 klacků je léty prověřený obtížně zničitelný drvoštěp, který lze v případě nouze použít jak vrhací kladívko! Navíc se většinou jednalo o minimálně použité, nebo zcela nové zbraně (byť i 50 let staré). Já mám rok 1954 a střílel jsem z ní první! Ta rusanda byla plná hnědý vazelíny a čekala jen na mě.
Nové zbraně jsou pravda v lecčem řešeny lépe z hlediska ergonomie, ale rozhodně nestojí nové 6 tisíc.

Walt

Příspěvek#1083 » pát 8. dub 2016, 15:49

bulharske zbrane maji dobrou povest, neni duvod ke strachu
nebo vezmi soveta, na strelectvi je ted jeden v inzeratu i s prislusenstvim
podle kvality: sovet, bulhar, rusak
dovezl jsem dva maky v chromu (minimalne pouzivane) a AK74 (ten je funglovka), za tu cenu...

smates

Příspěvek#1084 » pát 8. dub 2016, 16:48

Tak ja to chci na noseni a rozhodne toho moc neodstrili.Ja psal ze neco pridam za neco modernejsiho a nikde jsem nepsal ze to musi bejt nove ale myslim ze za 9k bych neco sehnal.

mikymoto

Příspěvek#1085 » pát 8. dub 2016, 18:42

Jo to chápu, ale říkám že je to sice starší krochna, ale prakticky ve stavu nové za 6 klacků. Novější zbraň za 9 klacků asi taky najdeš, ale rozhodně nebude v kondici odpovídající tomu makaronoj - to bys musel mít hodně štěstí myslim.
Většina mladších použitelných pistolí se v inzerátech pohybuje spíše kolem 11 tisíc a výše, když tedy vyloučím číňany a historické kousky.

Georg

Příspěvek#1086 » pát 8. dub 2016, 19:09

smates píše:Tak ja to chci na noseni a rozhodne toho moc neodstrili. .......

:D :lol:
Vzhledem k použitému střelivu, které není na dlouhodobější střílení (v porovnání s 9mm Luger, který si i přebíjím) v obchodech nejlevnější a k "malokapacitnímu" zásobníku jsem si myslel to samé a dnes má můj Makarov odstřílenou nějakou tu tisícovku díky závodům, na které jsem ji rozhodně neplánoval používat :D

Můj osobní názor je ten, že pokud to Bulhar nebo někdo jiný nevyráběl z hliníku (jako že nee), ale klasicky ze železa, tak je jedno, jestli je to Bulhar, Rus či Sovět, protože je to materiálově celkem naddimenzovaná pistolka. Vzhledem k jejímu určení - na osobní ochranu - je to zbraň, kterou budu předávat svým prapotomkům :lol:

Milan100

Příspěvek#1087 » pát 8. dub 2016, 20:34

Tak snad napodruhé se mi podaří vložit foto dvojřadých Baikalů 442 s klasickým vypouštěním zasobníku tlačítkem na rámu.
Provedení které se u nás jen tak nevidí.
upraveny_2.jpg
1.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jirka-t

Příspěvek#1088 » sob 9. dub 2016, 07:08

Tak od včerejška jsem majitelem jednoho z těch Bulharů. Na výběr jsem neměl, ale pěkný kousek, jako nový, jen drobné oděrky na střenkách a trochu oleštěná pojistka. Hlaveň krásně čistá. Jediné mínus, co bych tomu dal, je docela velká vůle závěru. Rám i závěr nejsou vůbec ošoupané, takže půjde o vůli už z výroby. Jak jste na tom s Bulhary a vůli záveru vy? Díky za postřehy

Georg

Příspěvek#1089 » sob 9. dub 2016, 08:55

Más sice "Sověta" z roku 1973, ale vůli mezi závěrem a rámem mám taky. Když ji chytnu do ruk (v jedné závěr, v druhé rám) a zakvedlám, je trošičku cítit, ale nic hrozného. Oproti třeba CZ 75 B je tedy znatelná, ale:
1) při nošení to není poznat, nic není slyšet ani cítit :D
2) na střelbu to nemá žádný vliv :D

Georg

Příspěvek#1090 » sob 9. dub 2016, 17:09

Oprava mého posledního příspěvku - v prvním slově má být slovo Mám - jakože já osobně vlastním.

Jinak samozřejmě - Jirka-t - gratuluju k přírůstku :D

Jirka-t

Příspěvek#1091 » sob 9. dub 2016, 17:13

Jo jo, to jsem pochopil :-) No ten můj je docela chrastítko, vůle je dost cítit a když s ním hodně zatřepu, tak se rozklechtá :-) Ale pokud to nebude mít vliv na funkci, jako že mě nenapadá, proč by mělo mít, neřeším...

LAKIM

Příspěvek#1092 » sob 9. dub 2016, 17:52

To víš , je to Ruská vojenská zbranˇ . Tam se jim ty zemědělské vůle osvědčily . Třeba AK . Ten Bulhar je přesná kopie Rusáka . Já ho mám a vůle tam je . Hlavně že je to spolehlivé železo na nošení . Na 25 m to dám do černého .

Bohuliby

Příspěvek#1093 » sob 9. dub 2016, 22:19

Přesně tak, za dobrý peníz slušná kvalita, jsem rád, že ho mám.

Jirka-t

Příspěvek#1094 » sob 9. dub 2016, 22:50

Mi povídej, to byla láska na první pohled. Mám nového Makaráda :-)

Vojta

Příspěvek#1095 » ned 10. dub 2016, 18:49

Z té vůle si opravdu nic nedělat, dokud ten závěr drží na rámu, tak není třeba to řešit, na mém rusáčkovi to také kvedlá a má to takhle od té doby, co jsem ho koupil, vystříleno už má kolem 2000 a není s tím žádný problém ;)

Zpět na