Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Biermann

Příspěvek#781 » stř 16. dub 2014, 09:44

Robokop: No tady záleží na tom, co považuješ u zbraně za kvalitu. Třeba pro mě patří mezi hlavní znaky kvality právě spolehlivost a už ta sama je pro mě dostatečná proto, abych mohl Maka označit za kvalitní zbraň. Resp. co konkrétně považuješ za znaky nekvality téhle pistole?

Bohuliby

Příspěvek#782 » stř 16. dub 2014, 10:23

A není to tím, že je ruská, chápu, že v někom to vyvolává smíšené dojmy, ale bavíme se o zbraních, nikoliv o režimu, ten Mak zato opravdu nemůže.

Georg

Příspěvek#783 » stř 16. dub 2014, 22:15

robokop píše:Držel bych se při zemi. Super kvalita ani náhodou. ....
Ale jinak proti zbrani nic. Cena, účinnost a spolehlivost, to ano.

Když se schceš držet při zemi, proč si protiřečíš ?:
Super kvalita ani náhodou -- a spolehlivost, to ano
Můžeš prosím objasnit, proč by neměl být Makarov super kvalita ? Opět se ptám ze zvědavosti. Máš s ním nějaké negativní zkušenosti ? Nebo znáš někoho konkrétního, kdo je má ? Sem s nimi. Rád si je přečtu. O zbrani, kterou také vlastním si s potěšením přečtu kladné ohlasy, ale popravdě mne zajímá i druhá strana. Takže je to taková malá výzva. Nejen pro tebe, ale i pro ostatní - kdo má nějaké negativní zkušenosti s Makarovem ať se ozve.
Předem děkuji za ohlasy ;)

sided
moderátor

Příspěvek#784 » čtv 17. dub 2014, 05:58

Kdykoli se někde zmíní Makaron tak si připadám jak u svědků Jehovovych. :D

Georg

Příspěvek#785 » čtv 17. dub 2014, 07:09

Se ti ani nedivím. Jsi totiž ve vláknu o Makarovovi :lol:

Ale jinak asi jo. Asi to bude tím, že Makarov tak nějak nemá závady a např. je to první zbraň v kosmu. Proto bych rád, aby se ozval i někdo s negativními zkušenostmi.

Biermann

Příspěvek#786 » čtv 17. dub 2014, 08:47

Sided: "Už jsi náš, vše co máš, nechť vyšumí... " :lol: Mě třeba taky zajímá, proč ho někdo nepovažuje za kvalitní zbraň. Vzhledem k velikosti ho pro sebe beru jako primární zbraň na nošení, takže pokud má problémy s kvalitou, chci to vědět. Zatím jsem ale vždy viděl a slyšel jen to, že nabije cokoliv, střílí i zasra... od bláta, vystřelí pod vodou, prostě nic co by ve mě vzbuzovalo obavy.

Piggy

Příspěvek#787 » čtv 17. dub 2014, 16:28

Má tvrdé plasty!

MouseSentinel

Příspěvek#788 » čtv 17. dub 2014, 17:13

To Bohuliby: Makaróna miluju proto jaký je, ne proto odkud je:) Na střelnici mi každý říká, že ta hvězda tam sedí jak prdel na hrnec, ale já jí tam prostě nemusim.
To Georg: Já mám s Makarovem problém jediný, mě prostě nesedí v ruce. Ale to neznamená, že bych ho měl rád méně:D Jinak první zbraň v kosmu? Mohl bys o tom prosím podat nějaké podrobnější informace? To je zajímavé:)

Georg

Příspěvek#789 » čtv 17. dub 2014, 19:04

Ano, souhlasím s tím, že "plasty" ( :D ) jsou tvrdé, ale rukojeť je tvarovaná (pro mou ruku) celkem dobře. To že to nesedí v ruce bude asi sklonem rukojeti. Je vůči ose hlavně kolmější, což někomu může dělat problém. Já jsem měl CZ vz. 27 r. 7,65mmBr., která ji měla ještě kolmější, takže mě to až tak nepřekvapí, ale .... . Když jsem na střelnici a zastřílím si z Beretty 71 (50-100 ran), která má příjemný sklon rukojeti a pak přejdu na Makarova, tak mi držení Makarova připadá jako když držím kopyto :D - no, jedním slovem: velkýrozdíl :D Je to jen o zvyku.

Co se týče Makarova a kosmu, tak zde je video, ze kterého jsem čerpal info:
http://www.youtube.com/watch?v=jgNplLtFWgY&feature=related

Matt007

Příspěvek#790 » čtv 17. dub 2014, 19:48

Na rukojeť Makarova si člověk musí zvyknout, chce to střílet, střílet a střílet a pak padne pěkně do ruky :) Přidávám se zde ke klanu spolubojovníků :mrgreen: a taky bych rád věděl od někoho včem tkví nekvalita Makarova?
To není zrovna rozumný psát do tohohle topu :lol: :mrgreen: :lol: Tady je to podobná sekta jak u Glockařů :mrgreen:

azavak

Příspěvek#791 » čtv 17. dub 2014, 20:08

Jestli mohu tak bych se také připojil k makarovpozitivním.Mám ho a max.spokojenost.Srovnávat ho si netroufám,zas tak zbraní znalej nejsem ale když jsem musel prodat zbraň kvůli kaček prodal jsem raději glocka a maka jsem si nechal,prostě srdeční záležitost.

Bohuliby

Příspěvek#792 » čtv 17. dub 2014, 21:20

Já už jsem to tady jednou psal, že je zvláštní, že když střílím z Maka a držím ho lehce v ruce, lítá to kam chce, vždy ale vzorně, na rozdíl od jiných pistolí přebíjí.
Po křečovitějším úchopu lítá vše téměř na flek.
Že bych měl příliš velké ruce ? Opravdu jsme to tady již probírali, omlouvám se.

jankytara

Příspěvek#793 » čtv 17. dub 2014, 22:01

Kvalita primárních součástek je nejspíš dobrá, zas tolik sem s tím nenastřílel, abych mohl mluvit.

Po cca 600 ranách se ošoupal decocking - páčka součástky "sear" se ulomila a vypuštěč přestal fungovat (tj. na bezpečnost to nemělo vliv jen se muselo přes palec). Po cca půl roce přišla součástka do prodejny na vinohradech a byla vyměněna v rámci záruky.

Jako problém této zbraně vidím zde ve střední evropě nedostupnost náhradních dílů. Něco se dá sehnat z pobaltských zemí ale čekání je to dlouhé.

Hodně lidí je z něj nadšených protože to je jejich první pistole kvůli levné ceně a dobrému poměru cena/výkon. Na nošení super, hlavně kvůli úzké šachtě zásobníku - všechny ty dvouřadý plasťáky jsou na mě dost tlustý...

Piggy

Příspěvek#794 » čtv 17. dub 2014, 22:10

MouseSentinel píše:Jinak první zbraň v kosmu? Mohl bys o tom prosím podat nějaké podrobnější informace? To je zajímavé:)
Měl ho s sebou Jura Gagarin, ne?

pekoz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#795 » pát 18. dub 2014, 06:13

Myslím že ho sebou měli všichni (Gagarin jako první). Klasická součást KPZ vojenského pilota pro případ přistání mimo určené místo a lov případně obrana před zvířaty (dnes by na seznam asi přišli ještě "novináři" z TVHOVNA apod. :D ). U rusů navíc přistávání vždy na zem přímo v oblasti tajgy.
V těchto případech lidské činnosti se většinou všichni zůčastnění chovají pragmaticky (předpokládám že Amíci taky nebyli nasucho) jenom holt už konečně máme nového třídního nepřítele tak se hodí vytáhnout jakákoliv blbost a zdůraznit ... a nováci opět budou zděšení a v šoku.

Zpět na