Tipy na terčovou pistoli 6"

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Integrale

Příspěvek#1 » ned 27. dub 2025, 21:43

Zdravím forum, co byste doporučili ke koupi na terčovou střelbu? Koukám po pistoli se 6" hlavní, ráže 9mm Luger. Díky za tipy. PS: SIG P210 bych bral, ale jsou jen ty starší :(

Sud

Příspěvek#2 » ned 27. dub 2025, 22:10

Kamarád mě nechal vystřelit z jeho CZ SP-01 Shadow. Musím říct, že moc příjemný střílení. Asi nejlepší soustřel, co jsem zatím asi měl. Mnohem lepší, než jsem měl v zápětí se svým Glockem.

K provozu se moc vyjádřit nelze. Já ji nevlastním a kamarád s ní moc nenastřílí. Má ji originál, jak přišla v krabici. Za těch pár ran, co jsme spolu na střelnici dali, se nic nestalo. Přebíjí, vyhazuje, dělá to ránu.

Díval jsem se do katalogu a CZ dělá i 6" terčovou Shadow 2. https://www.czub.cz/firearms-and-produc ... 2-TARGET-6

Jestli to bude minimálně stejně dobrý z pohledu střelby, tak bych si to fakt rád zkusil. :)

Ale já stejně poslední dobou jedu už jen malorajdy. :oops:
A navíc nejsem žádný ostrostřelec, takže těžko soudit, jestli ten super soustřel byla jen náhoda alá placebo nebo na to nějaký vliv měla zbraň.

Jarda.Jezek

Příspěvek#3 » pon 28. dub 2025, 06:16

Musí nutně mít 6"?

KMR Cuda, Arma Zeka super special, sig p226 x-six supermatch, potom různé 1911, 2011 atd jsou v 6" běžně. A samozřejmě ten ČZ S2T6. Dobře se drží a má velmi schopnou spoušť. Ke všemu tu jsou vlákna.

Šel by zkusit i dlouhý Canik, třeba sft pro nebo sfx pro, ty mají také delší hlavně a byť jsou to strikery, jdou jejich spouště sundat pružinou na cca 1kg při 1-2mm resetu.

AT.50

Příspěvek#4 » pon 28. dub 2025, 06:26

Alien Target má rovněž 6" dlouhou hlaveň.

Střelec

Příspěvek#5 » pon 28. dub 2025, 06:56

Pokud je ve výběru P210, tak CZ, Canik apod. mu nesahá po kotníky. Zde jsem ale zaujatý zejména na starší CH a D produkci, USA hodnotit nemohu.

Jarda.Jezek

Příspěvek#6 » pon 28. dub 2025, 07:38

O tom žádná, akorát, že každá sranda něco stojí. Modely, které jsem jmenoval, jsou relativně k ceně na tom určitě nejmíň stejně dobře jako p210.

Sedmej

Příspěvek#7 » pon 28. dub 2025, 08:14

Můžu využít vlákna (možná to je i tip na pistoli na terčovou střelbu), nemáte někdo přímé srovnání mezi těmi pistolemi co tu jmenujete a Bulem 1911 Trophy (9 mm, Bull hlaveň)? A prosím nijak mě ten Bul nehaňte, mám ho přes rok a půl a nechci si nechat kazit radost, ale zajímalo by mě, jak ta pistole je vlstně přesná v porovnání s konkurencí. :-)

pebzuk

Příspěvek#8 » pon 28. dub 2025, 09:25

Přes rok mám KMR Cuda 6" v 9 mm Luger a na mířenku naprostá spokojenost. Nelituji vyšší pořizovací ceny. Přes své minimální vůle je pistole zatím absolutně spolehlivá.

4mike

Příspěvek#9 » pon 28. dub 2025, 12:18

Integrale píše:......... SIG P210 bych bral, ale jsou jen ty starší :(

https://www.prodej-zbrani.cz/pistole/SI ... 1198p.html

Zpět na