Makarov

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií

Berry

Příspěvek#1321 » pon 14. srp 2017, 10:26

Mám Baikal MP71 - viz foto nahoře - jen jsem vyměnil střenky za izraelské FAB Defence - lépe se drží a také vypouštění zásobníku je lepší . Jinak za ty peníze slušný nástroj ... pokud té zajímá něco konkrétního ?

jhora

Příspěvek#1322 » pon 14. srp 2017, 10:50

Zajímá mě hlavně spolehlivost - jestli máš už vystříleno nějaké větší množství, tak jestli nějak zlobí (zádržky, problémy s odpálením atp.). Jde mi o to, jestli je dost spolehlivý na nošení, nebo je to spíš věc na střelnici.

EDIT: Ještě mě napadá zaměnitelnost dílů s původním Makarovem - ta plastová spoušť, co má na fotce BVS mi moc neimponuje...

Heki

Příspěvek#1323 » pon 14. srp 2017, 11:58

Když už se tady zas nakously ty střenky s vypouštěním zásobníku. Ještě existuje tato alternativa: http://www.zelenysport.cz/ostatni/pm-n-dozor-strenky

Vypadá to (dle mého vkusu) mnohem líp než ten fab defense a mohu potvrdit, že funguje naprosto spolehlivě. Zásobník vyhodíš ven jedním stiskem jak prázdný, tak plný, nikde nic nedře, netřeba cokoliv upravovat. I ergonomie toho vyhazování je lepší než u fab defense střenek.

Berry

Příspěvek#1324 » pon 14. srp 2017, 13:55

Zatím vystřeleno cca 500 nábojů / SB a Magtech / - jednou se mi šprajcla prázdná nábojnice jinak absolutně bez problému. Původně jsem ho kupoval na nošení, ale v letním oblečení nic moc - asi si koupím něco menšího .

kolemjdoucí

Příspěvek#1325 » pon 28. srp 2017, 13:15

Koho to zajímá, tak mám info od p. Rudolfa st., že během září budou bulharské makarovy u ZS (jen nevím, jestli budou dovezené, nebo už v prodeji).

Czgunova

Příspěvek#1326 » ned 17. zář 2017, 23:00

Raději bych rusaka ale pokud budou v dobrém stavu i peníz opět ho pořídím :-)

Czgunova

Příspěvek#1327 » ned 17. zář 2017, 23:09

A z NDR byl u nás v prodeji ?? Viz video :shock:
https://youtube.com/watch?v=gHYv2qN6XVw

mikymoto

Příspěvek#1328 » ned 17. zář 2017, 23:53

Jo ZS měl nějaké v prodeji, ale cena byla hodně vysoká, přičemž pochybuji, že by byl východoněmecký o tolik kvalitnější než původní sovětský.

LAKIM

Příspěvek#1329 » pon 25. zář 2017, 17:22

Zdravím , na četné dotazy : mířidla čím jsou dělány ? Barva modelářská acrylic colors LIFECOLOR . Namočit párátko do barvy a kapičku aplikovat na mířidla . Pažba - šmirgl na skejt . Závěr - zbytky gripu nalepovacího ze sady na Glock . Omlouvám se , ale psal jsem na sz a nějak se mě nedařilo a v poslední době nic nestíhám . 10 měsíců jsem marodil a tedˇbych potřeboval delší den .

Zbrojnoš

Příspěvek#1330 » sob 28. říj 2017, 16:58

Zdravím makarovníky. Od včerejška mám krásného starého bulharského rok výroby 1980. Je z druhé ruky a bohužel jsem jej koupil bez příslušenství. Zajímá mě i sběratelsky a tak bych se rád zeptal, zda máte zkušenost, kde by se dalo sehnat původní pouzdro a takový ten vytěrák/nástroj na rozborku. Pouzdra jsem nějaké vygooglil ale ohledně toho nástroje (vytěrák/šroubováček,...) jsem zatím nebyl úspěšný. Neviděli jste třeba i v nějakém kamenném obchodě?

Din

Příspěvek#1331 » sob 28. říj 2017, 17:10

Zbrojnoš - zkus BVS v Praze. Ne vše mají na webu, ale najít se tam dá ledacos... Pokud to máš z ruky, kontaktuj je mailem... Já se tam občas stavuji a mám s nimi celkem dobrou zkušenost.
Din

Heki

Příspěvek#1332 » ned 29. říj 2017, 16:09

Neví někdo z Vás, kdo by byl schopný vyměnit na Makarovu hlaveň? Ta moje má po aplikaci východoněmeckého krmiva v hlavě výduť :-(

Mimochodem východoněmecké střelivo mohu opravdu ''doporučit''. Kouří to tak, že po sto ranách jsem měl ruku jak kominík a zbraň jak kanál. Z té stovky dobrá polovina neprostřelila 10mm tlustou gumu na sřelnici - některé jsem z ní tahal kleštěma a zbytek jsem posbíral po zemi - a to jsem určitě nenašel všechny. No a jedna zůstala zřejmě v laufu a ven ji vytlačila další rána, což mě nesmírně potěšilo při kontrole laufu. A krom toho všeho, při střelbě na DA to půlku z nich odkleplo až napodruhé. Takže někde asi udělali soudruzi z NDR chybu...

McFly
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1333 » ned 29. říj 2017, 16:19

Není to o schopnosti,výměna je snadná, ale musíš sehnat nový lauf.

Heki

Příspěvek#1334 » ned 29. říj 2017, 16:42

No myslel jsem to včetně výroby hlavně. Sehnat origo hlaveň asi nepůjde tak snadno.

Walt

Příspěvek#1335 » ned 29. říj 2017, 16:54

zkus napsat do Zeleneho sportu

Zpět na