Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
-
Josef Spetl - Příspěvky: 19
- Josef Spetl
Příspěvek#1291 » sob 22. dub 2017, 22:22
Dobrý den, zdravím "Svědky Jehovovi". Nic ve zlém, krásně se to čte, každý večer, jednu stránku před spaním. Zdravím a mám jednu otázečku. Známý dosatal nabídku na PM originál za 14 000 Kč. Zdůvodněno, že bude posledním v této republice, nejsou a nebudou. Je tato cena reálná? Co je na ruském originále tak zvláštního? Jen ta země původu?
- Georg
Příspěvek#1294 » ned 23. dub 2017, 14:20
To zdůvodnění přemrštěné ceny je dle (nejen) mého dáno snahou o co nejvyšší výdělek. Ta zbraň je opravdu kvalitni a spolehlivá, čímž si vysloužila tak dobrou pověst. Povídačka o posledni takové pistoli v ČR je jen pohádkou. Cena odhadem kolem 5 - 6 tisíc je reálná, ale 14 ? Ne. A že neboudou ? Ne možná hned, ale budou. Jen to možná potrvá nějaký ten měsíc. A nebo jak psali kluci přede mnou: bazar.
- vytěrák
- mikymoto
Příspěvek#1298 » ned 14. kvě 2017, 18:32
Taktak - desítka v kroužku je bulhar a ta mafiánská úprava (lesklá bouchačka) je určitě vlastníkův tůzing. Vojenská pistole už z principu nebude svítit jako měsíček. Pokud je mi známo, tak originál makarovy (sovětské, bulharské, čínské a východoněmecké) lezly z fabriky jen v černém kabátku. Včechny prakticky až na značky identické - jen němci měli jinačí střenky.
Barevná kombinace se stříbrnou už továrny se vyskytoval jen u maďarů u jejich FÉG PA-63, nemýlím-li se - ale to už je jiná pistole, jen vycházející ze stejného vzoru.
Barevná kombinace se stříbrnou už továrny se vyskytoval jen u maďarů u jejich FÉG PA-63, nemýlím-li se - ale to už je jiná pistole, jen vycházející ze stejného vzoru.
- vytěrák
Příspěvek#1299 » ned 14. kvě 2017, 20:47
Ta barevná kombinace vlastní tuzing nebude. Viděl jsem jich několik a právě by mě zajímalo kam je zařadit. Proč by to nemohla být vojenská zbraň? Sice je Stříbrná což si navzájem rozporuje s nějakou maskovací kázní ale vyšší hodnosti je mohli třeba nosit. Ale nevim,.... Třeba mi to někdo objasní 

- McFly
- mikymoto
Příspěvek#1302 » pon 15. kvě 2017, 10:42
No nevim - lesklý zbraně (odstíny stříbra a zlata) mám spojený jen s mexickými mafiány a nevkusem (mě to fakt přijde příšerný, ale to je holt dle vkusu každého soudruha).
Na 100% to fakt nevím, ale většina těhle povrchovek bude myslím v důsledku slezlé původní povrchové úpravy (ať už v důsledku opotřebení, nebo nekvalitního provedení). Když už je černění dole, tak se sundá zbytek a nastříká se, nebo se pokovuje.
U té fotky je vidět jak poznamenal McFly, že si tuzer nedal práci s odstraněním původně lakovaných částí (páčka záchytu, páčka pojistky, kohout) a začalo to slejzat.
O niklovaných kusech ze ZS jsem slyšel, ale o tom zda je to původní povrch z fabriky by musel povědět někdo povolanější. ZS to takto už mohl nakoupit, což ale neznamená, že tu možnou úpravu povrchovky neudělal někdo jinej předtím. Každopádně pokud poskytne někdo relevantní zdroj na netu, tak se zlobit nebudu - aspoň budu chytřejší než dnes a včera
Na 100% to fakt nevím, ale většina těhle povrchovek bude myslím v důsledku slezlé původní povrchové úpravy (ať už v důsledku opotřebení, nebo nekvalitního provedení). Když už je černění dole, tak se sundá zbytek a nastříká se, nebo se pokovuje.
U té fotky je vidět jak poznamenal McFly, že si tuzer nedal práci s odstraněním původně lakovaných částí (páčka záchytu, páčka pojistky, kohout) a začalo to slejzat.
O niklovaných kusech ze ZS jsem slyšel, ale o tom zda je to původní povrch z fabriky by musel povědět někdo povolanější. ZS to takto už mohl nakoupit, což ale neznamená, že tu možnou úpravu povrchovky neudělal někdo jinej předtím. Každopádně pokud poskytne někdo relevantní zdroj na netu, tak se zlobit nebudu - aspoň budu chytřejší než dnes a včera

- Berry
- LAKIM
Příspěvek#1304 » stř 21. čer 2017, 09:25
Zdravím , tak ohledně toho Maka nečerněného . Je to zřejmě originál povrchovka Arsenal Bulgaria . Pár jich zřejmě spíchly . Rozhodně to doma nikdo neleštil . Na netu je pár fotek lesklých i matných . Rozhodně je přivezl Zelený sport a konkrétně tento kousek prodal Pekařík Brno Šumavská .
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí