Makarov
Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
- Georg
Příspěvek#1142 » pon 2. kvě 2016, 05:44
No borci, trošičku maličké síly je sice třeba zapotřebí, ale svěrák ? To už je moc
No je to jednoduché, není třeba žádného nářadí ani nástrojů:
vemte do ruky "prázdnou", nenabitou zbraň bez náboje v komoře. Zahrkejte s ní, až uslyšíte ten závěr. Pak napáskujte plný zásobník a vsuňte jej do zbraně až cvakne záchyt zásobníku. A nyní zahrkejte pistolí znova. Že je to rozdíl ?
Ta "trošičku maličká síla" je třeba na to páskování
A nepsal jsem, že to hrkání úplně odstraní, ale minimalizuje
Na tady tu "blbost" jsem přišel nedávno úplně náhodou, když jsem se chystal na závody. Nevim proč, ale dřív mě to nenapadlo

No je to jednoduché, není třeba žádného nářadí ani nástrojů:
vemte do ruky "prázdnou", nenabitou zbraň bez náboje v komoře. Zahrkejte s ní, až uslyšíte ten závěr. Pak napáskujte plný zásobník a vsuňte jej do zbraně až cvakne záchyt zásobníku. A nyní zahrkejte pistolí znova. Že je to rozdíl ?

Ta "trošičku maličká síla" je třeba na to páskování

Na tady tu "blbost" jsem přišel nedávno úplně náhodou, když jsem se chystal na závody. Nevim proč, ale dřív mě to nenapadlo

- smates
- Jirka-t
Příspěvek#1144 » pon 2. kvě 2016, 12:32
A nebo tu vůli prostě neřešit 
smates: u mě konkrétně jde převážně o výškovou vůli, takže svěrákem by se toho asi moc nevyřešilo, navíc se mi zdá, že na pravé straně pistole je větší, než na levé. Tím, že je vůle výšková, dovoluje závěru "otáčení" v ose hlavně a to způsobuje to hrkání při zastřesení zbraní.

smates: u mě konkrétně jde převážně o výškovou vůli, takže svěrákem by se toho asi moc nevyřešilo, navíc se mi zdá, že na pravé straně pistole je větší, než na levé. Tím, že je vůle výšková, dovoluje závěru "otáčení" v ose hlavně a to způsobuje to hrkání při zastřesení zbraní.
- Lojzicek
Příspěvek#1145 » pon 2. kvě 2016, 15:39
Ahoj mam na vas dotaz po dnesni zkusenosti ze strelnice. Po zasunuti zasobniku a natazeni se sprajcl hned ten prvni naboj stalo se mi to celkem 3x pri strelbe nic. Mam zasobniky dva, dnes sem mel sebou jen jeden a ten mi pripada ze ma to usti o trochu uzsi nezli ten druhy. Myslite ze by to mohlo byt timto a stacilo by to usti trochu roztahnout. Diky
- Jirka-t
Příspěvek#1146 » pon 2. kvě 2016, 15:51
Lojzicek: zkus prvne ten druhy pred nejakou upravou. Predpokladam,ze prvni naboj natahujes spustenim zaveru ze zadni polohy, ze ho rucne nevracis. Pripadne bych pred nejakou upravou jeste zkontroloval funkci a cistotu pruziny v zasobniku.
edit: dělá to u plného zásobníku 8 nábojů? Zkusit menší počet nábojů. Nebo ještě vyzkoušet, jak si s plným zásobníkem poradí výstřel, tzn. 1 do komory + 8 v zásobníku. Možností je spousta, jak se dopracovat k tomu, co je špatně. Nechce se mi věřit, že by to bylo špatně tvarovaným zásobníkem, když další náboje to podává dobře.
edit: dělá to u plného zásobníku 8 nábojů? Zkusit menší počet nábojů. Nebo ještě vyzkoušet, jak si s plným zásobníkem poradí výstřel, tzn. 1 do komory + 8 v zásobníku. Možností je spousta, jak se dopracovat k tomu, co je špatně. Nechce se mi věřit, že by to bylo špatně tvarovaným zásobníkem, když další náboje to podává dobře.
- Jirka-t
Příspěvek#1147 » pon 2. kvě 2016, 20:51
Georg: tak jsem si přecejen "tvůj fígl" teď vyzkoušel a je to rozdíl obrovský. Vůle samozřejmě nezmizí, jak zmínil smates, ale o to ani nešlo. Šlo o odstranění hrkání a to je zaražením zásobníku odstraněno 
Ani bych nečekal, co svou poznámkou o hrkání spustím
Tímto bych si to dovolil taky uzavřít, protože z prázdné pistole nestřílíme a s plnou to nehrká, vyřešeno!

Ani bych nečekal, co svou poznámkou o hrkání spustím

- pitrsm
Příspěvek#1148 » pon 2. kvě 2016, 21:08
Tak se hlásím také do klubu. Včera jsem si udělal radost tímhle Bulharským molodcem a vzal jsem k němu i jednu italskou signorinu
Jsou to moje prvničky, dnes na počkání vystaveny PZ, tak už jen vyzkoušet je na střelnici. BTW milderede koukám, že máme stejný vkus a stejnou volbu

Jsou to moje prvničky, dnes na počkání vystaveny PZ, tak už jen vyzkoušet je na střelnici. BTW milderede koukám, že máme stejný vkus a stejnou volbu

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Georg
Příspěvek#1150 » úte 3. kvě 2016, 14:31
smates: znovu pakuji:
Neber život vážně, stejně z něj nevyvázneš živý
Ale jinak ano, hrkání to neodstraní úplně
pitrsm - pěkný přírůstek
Kód: Vybrat vše
A nepsal jsem, že to hrkání úplně odstraní, ale minimalizuje

Neber život vážně, stejně z něj nevyvázneš živý

Ale jinak ano, hrkání to neodstraní úplně

pitrsm - pěkný přírůstek

- milderede
- pitrsm
Příspěvek#1152 » úte 3. kvě 2016, 18:41
Jirka-t, George - díky
milderede - vidím to stejně, proto jsem si je vybral. Na Berettku plánuju taky dřevěné střenky, Maka asi nechám jak je - uvidím. Tak se potom pochlub s novými kabátky
Dotaz na všechny makaronisty. Kde aktuálně pořizujete střelivo? Já vzal na zkoušku maďary za 5,50 které jsou někde dost kritizované. Jinak jsem se díval, že se dají koupit Selliery po 6 Kč. Nějaké další zdroje ? Asi sledovat inzerci, případně uvažovat o přebíjení.

milderede - vidím to stejně, proto jsem si je vybral. Na Berettku plánuju taky dřevěné střenky, Maka asi nechám jak je - uvidím. Tak se potom pochlub s novými kabátky

Dotaz na všechny makaronisty. Kde aktuálně pořizujete střelivo? Já vzal na zkoušku maďary za 5,50 které jsou někde dost kritizované. Jinak jsem se díval, že se dají koupit Selliery po 6 Kč. Nějaké další zdroje ? Asi sledovat inzerci, případně uvažovat o přebíjení.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí