Glock 17 "šprajcnuti nevystřeleneho naboje v komoře"
Glock a spol.
- franta599
Příspěvek#1 » čtv 25. pro 2014, 16:40
Dobrý den
Dnes jsem mel docela nepřijemný problem s moji pistoli Glock 17 gen 4. nosim v komoře a dnes doma při vyhazovani naboje z komory se mi zasekl naboj v komoře při popotaženi zaveru zaver popojel o cca 1.5 mm a prstem sla hlaven přesvedčit aby poklesla ale tim to končilo proste nešel otevřit záver bylo ve škvirce sotva videt že tam naboj je to je vše vyresil jsem to že jsem ten naboj holt vystřelil
(vim docela risk ale tak nic jinyho me v tu chvili nenapadlo rozborka vzhledem k nataženymu kohoutu stejne nebyla možná)
zbran normálne vystřelila nabojnice vyletela na zbrani ani na hlizně zádny známky problemu - omačknuti odřeni nebo tak proste nic. potom jsem zkusil nabit sušilky ale už se mi to nešprajcnulo zase to maka jakoby nic
nestalo se to už tady nekomu ??
Dnes jsem mel docela nepřijemný problem s moji pistoli Glock 17 gen 4. nosim v komoře a dnes doma při vyhazovani naboje z komory se mi zasekl naboj v komoře při popotaženi zaveru zaver popojel o cca 1.5 mm a prstem sla hlaven přesvedčit aby poklesla ale tim to končilo proste nešel otevřit záver bylo ve škvirce sotva videt že tam naboj je to je vše vyresil jsem to že jsem ten naboj holt vystřelil
(vim docela risk ale tak nic jinyho me v tu chvili nenapadlo rozborka vzhledem k nataženymu kohoutu stejne nebyla možná)
zbran normálne vystřelila nabojnice vyletela na zbrani ani na hlizně zádny známky problemu - omačknuti odřeni nebo tak proste nic. potom jsem zkusil nabit sušilky ale už se mi to nešprajcnulo zase to maka jakoby nic
nestalo se to už tady nekomu ??
- Serz
- sided
- Chip
Příspěvek#6 » čtv 25. pro 2014, 19:35
Občas se to prostě stane, ať už s nábojem nebo prázdnou nábojnicí. Může být špatně zkalibrovaná nábojnice, špatně zažehlený náboj, atd. U služebních compactů nám to občas dělaly náboje QD 1 Men. Řešením (přímo v boji bez použití nástrojů) je stáhnout závěr nárazem ne tahem, tedy medvědí silou chytit grip i závěr a prudce trhnout do střihu. Druhá možnost je chytit závěr pevně do slabé ruky a druhou rukou dlaní udeřit do rámu, tak aby tam byl opět střihový pohyb. Vždy to ale musí být trhnutí, ne tah!!! ( Jen bacha na to, aby si člověk nevyrazil zbraň z ruky) Nárazem se většinou podaří závěr stáhnout dozadu. Když to má člověk nadrilováno, je to vteřinová záležitost. Pokud to neni v boji či v třeba v situaci praktické střelby, dá se použít šroubovák, stáhnout závěr trošku dozádu a zapáčit atd... Jen pozor na bezpečnost...
- E-Ryc
Příspěvek#7 » čtv 25. pro 2014, 21:11
Kdyz se mi tohle stalo na LOSu, tak jsme to nakonec vyresili oprenim cela zaveru o hranu stolu (aby hlaven sla mimo) a par ranami rukou do tela (co nejbliz zaveru). Pokud je sekly naboj a ne zaver, tak dreveny kolik do hlavne a totez (v byte bych to asi nezkousel)
- E-Ryc
- franta599
Příspěvek#10 » sob 27. pro 2014, 12:17
jako použiti vetší sili se taky nabizelo ale ja mel strach abych tam neco nepolamal nevedel jsem jestli to je určite naboj ostatně doted nevím 100% tně
a dal opirat si zbran a nekde do toho bouchat no nechci byt za poseru ale prece jenom když je v komoře mam z toho respekt u nejaky nestandartni manipulace
a dal opirat si zbran a nekde do toho bouchat no nechci byt za poseru ale prece jenom když je v komoře mam z toho respekt u nejaky nestandartni manipulace
- Starosta
Příspěvek#12 » ned 28. pro 2014, 12:01
cmk: Taky mi to tak vždy fungovalo - ale jednou držela ta potvora tak, že jsem si na tom skoro zrakvil zápěstí. Bylo to ovšem v situaci, tak jsem si to pofoukal až potom
Jindy se mi to stalo při LOSu těsně před střelbou - dal jsem si do komory a před uložením zkontroloval potažením závěru - a hle, závěr nešel vůbec posunout. Musel jsem to vymlátit výše uvedeným způsobem a dát jinou včelku.
Rozhodčí se trochu smál pod vousy, že mám na glocku závadu, ještě než jsem vůbec začal střílet
Holt přebíjené Limity...

Jindy se mi to stalo při LOSu těsně před střelbou - dal jsem si do komory a před uložením zkontroloval potažením závěru - a hle, závěr nešel vůbec posunout. Musel jsem to vymlátit výše uvedeným způsobem a dát jinou včelku.
Rozhodčí se trochu smál pod vousy, že mám na glocku závadu, ještě než jsem vůbec začal střílet

Holt přebíjené Limity...
- Rough boy
Příspěvek#13 » pon 19. led 2015, 12:29
sided píše:franta599 píše:.....vim docela risk ale tak nic jinyho me v tu chvili nenapadlo rozborka vzhledem k nataženymu kohoutu stejne nebyla možná....
Nataženýho Glocka rozebereš snadno když vyndáš zadní destičku.
Ale když mu šel závěr posunout vzad jen o 1,5mm, tak jí nevyndáš, ne? Nebo si to nějak nedokážu představit...
- michy10
Příspěvek#14 » pon 16. úno 2015, 17:05
Dobrý den, vím že to přímo k tématu, ale nechtěl jsem zakládat nové téma...
Při střelbě z G17 (náboje AlsaPro) mi z 200 asi 4-5 nábojů nedovřelo závěr (další naboj se zasunul do komory jen se nedovřel závěr). Už si to nepamatuju přesně, ale mám dojem, že to po každé bylo hned po prvním výstřelu..muže to být náhoda, ale všechny závady se staly jen u jednoho zásobníku...Zásobníky i zbraň je skoro nová....otázkou je zda to muže být zásobníkem nebo nábojema ( všech 200 jsem zkoušel před střelbou do komory jestli jdou lehce)
Při střelbě z G17 (náboje AlsaPro) mi z 200 asi 4-5 nábojů nedovřelo závěr (další naboj se zasunul do komory jen se nedovřel závěr). Už si to nepamatuju přesně, ale mám dojem, že to po každé bylo hned po prvním výstřelu..muže to být náhoda, ale všechny závady se staly jen u jednoho zásobníku...Zásobníky i zbraň je skoro nová....otázkou je zda to muže být zásobníkem nebo nábojema ( všech 200 jsem zkoušel před střelbou do komory jestli jdou lehce)
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí