Walther PDP

Glock a spol.

Hurvajs

Příspěvek#916 » pát 14. črc 2023, 20:33

Měsíc je tu mrtvo. Tak co je nového? Jste stále spokojeni? Nějaké úpravy? :)

Blacky

Příspěvek#917 » sob 15. črc 2023, 05:17

Stale spokojeni. Zatim vystrileno asik 2000 a v pohode. Vcera prislo steheni pouzdro, ktery testnu behem vikendu na MV201 na Olesku. :)

Sobiho

Příspěvek#918 » sob 15. črc 2023, 06:59

Za mne cca 5000 a vše v pořádku, ale přiznám se, že teď nosím G19X. S PDP střílím rád, kurzy na Olešku s PDP. Jediný problém byla jedna pružina zásobníku. Opotřebení zatím minimální.

Hurvajs

Příspěvek#919 » sob 15. črc 2023, 07:35

Vystříleno 3000, pouze jeden selhač. Čištění fajn, moc se nezasírá. Mířidla nechávám původní. Vyměnil jsem jen vratnou pružinu.

Lonestar

Příspěvek#920 » sob 15. črc 2023, 08:20

No větší statistiku jsem chtěl dát až po roce (což bude za měsíc), ale když už se ptáš, tak k dnešnímu dni vystřeleno 2517 ran - převážně střelnice a občas nějaká ta klubová soutěž - "akční mířenka" a la IPSC, od jara dvakrát měsíčně LOSíky.
"Závada" (pokud se to tak dá nazvat) za tu dobu jediná - při rychlém trojstřelu mi poslední nábojnice zakomínkovala.
Vyměněny mířidla Zendl (světlovodná moucha + černé hledí) a vratné pružiny DPM (rozebírací, ať si procvičuju slovní zásobu :D). Čištěna ze začátku po každém střílení, teď už to tak nehrotím a čistím cca po 200-300 výstřelech (poznávací znamení, že bych mohl vyčistit, je nádech rezky na závitu pro tlumič).
Prostě samá pozitiva a sociální jistoty ;)

Satanáš

Příspěvek#921 » ned 16. črc 2023, 12:30

Hurvajs: Trochu jsem otálel, ale když je poptávka... :D Během týdne asi sepíšu svůj rok života s PDP a plácnu to sem. Ale v zásadě to bude reklamní článek, zkusím napsat do Waltheru, jestli mi za to nepošlou aspoň tričko :D

Satanáš

Příspěvek#922 » pát 4. srp 2023, 11:31

Dovolím si sem přidat ten slibovaný blogpost.
pls no ban b0ss

Můj rok života s PDP

Znáte ten pocit, když koukáte na Tinder/Badoo/Grinder, bez vzrušení procházíte obličeje, sem tam nějakému dáte lajk ale pak vás do očí udeří tvář, na kterou zůstanete civět jako opaření a do večera na ni nedokážete přestat myslet? Já taky ne, proto jsem lásku našel u PDP, ostatně kdo pamatuje moje dojmy ze strany 38, tak ví o čem mluvím.

Po roce života se samozřejmě některé hranky obrousily. Tak například hranku na kulise spouště jsem brousil ještě jednou na ještě ostřejší úhel a vyšší lesk, takže jsem konečně přesvědčen, že z PDP spouště už opravdu více nevytáhnu. Dodnes jsem nadšený, jak parádní spoušť jde najít u obyčejného služebního plasťáku. Říkám si jestli jenom ještě nepochopili, že když dám do pistole tristní spoušť na začátku a pak si naúčtuju 2500 za Glock performance trigger, jako to dělá jistá nejmenovaná Rakouská zbrojovka, tak vydělám více, nebo prostě jenom ve Waltheru nemají rádi peníze (respekt).

Postupně jsem pistolku za ten rok osadil kolimátorem Trijicon RMR, novými DPM pružinami, pocákal krylonem a nakrmil nějakými šesti tisíci kusů vyvážené stravy. PDP zkrmilo všechno od prémiovek až po jakési pochybné přebíjenky z podchodu. Včetně prázdných nábojnic (a skoro i vystřelilo). Nechutnaly právě jen ty podivné přebíjenky, v jednom zásobníku jsem měl asi šest závad, ale všechny ťuknuté a napodruhé odpálily.

Pistoli z principu nečistím. První pořádnou koupel dostala teprve minulou sobotu, a to jenom protože jsem čistil všechny ostatní a nechtěl jsem ať je to PDP líto. Po té podivné směsce střeliva, deště a dalších nejmenovaných aktivit připomínala spíše archeologický nález než služební zbraň a přesto, i když měla na sobě špíny kolik sama vážila, šlapala... no, jako bychom očekávali od německé zbraně. Měl jsem Švýcarské hodinky, které se rozsypaly dřív.

Dovolím si adresovat i názor, který tu už zazněl, a sice že PDP první generace má špatně řešenou montáž kolimátoru bez žádného footprintu - jen placatá ploška a dva šroubky. I přes teorii, kterou jsem si musel na hodinách strojařiny nacpat do hlavy, i přes desítky střižených šroubů, které jsem za svá produktivní léta viděl, kolimátor drží parádně a ani jednou jsem neřešil povolování šroubů nebo změnu nástřelu. Sobotní čištění mi zavdalo příležitost kolimátor poprvé sundat, což bylo přes vrstvu Loctite pěkná otrava. Šrouby nepůsobí, že by byly na některé straně vymačkané či zploštělé, stejně tak destička nevypadá, že by byla v některém směru namáhaná více než v jiném. Kolimátor samotný též drží na místě, jak kdyby ho tam Bůh určil při stvoření světa a po opětovné montáži se nástřel posunul na 25m sotva o 6cm. Jsem upřímného názoru, že se nemá smysl PDP gen1 štítit jen pro jeho "nedokonalé" řešení usazení kolimátoru.

Po deseti měsících pravidelného setkávání a počestného vztahu mezi mužem a pistolí jsem se nakonec unilaterálně rozhodnul, že si s ní chci být blíž než před tím a u Ondry Horského pořídil holster pro skryté nošení. IWB, hezky tělo na tělo.
Že je to pěkný kus že... plastu, o tom si při debatě nad 5"FS pistolí nemusíme nic říkat. A přesto po dvou měsících prakticky denního nošení nemůžu říct křivého slova na její tvary, hmotnost či objem zabraného prostoru. Kolimátor netlačí, pažbička nečouhá a když si vezmu těsnější kalhoty, tak jsou ženy konsternovány celými dvěmi boulemi v rozkroku (ta druhá je peněženka). Naopak, je to stejně přirozený pocit jako s compactem, jen při tasení mám k dispozici celou délku pažbičky, kolimátor a 18+1 nábojů.

A co se mi nelíbilo za ten rok? Walther mi zatím neposlal tričko. Přitom jen mým přičiněním za poslední rok přibyly v mém okolí 2 PDP a 3 PPQ a rád si představuji, že i pár Vás pacholků jsem obrátil na správnou víru svou neplacenou reklamou. Jo, a lidi se mi smějou, že i s kolimátorem střílím jak lemra.

Ale co s PDP? S PDP se akorát tak těším na další společná léta.

Blacky

Příspěvek#923 » pát 4. srp 2023, 12:08

:) Hezký.

Lonestar

Příspěvek#924 » pát 4. srp 2023, 12:18

Pěkně jsi to napsal, Satanáši 8-)
Můj rok s PDP uplyne za 25 dní - jdu pilovat sloh :lol:

guttata

Příspěvek#925 » pát 4. srp 2023, 12:31

Moc pěkné. Nejsi Ty náhodou zástupce značky? :thumbup:
Ale za tu chvilku, co ho nosím mám podobné pocity. :P

Ricous

Příspěvek#926 » pát 4. srp 2023, 16:40

Máte někdo srovnání mezi standartní spouští a walther performance triger?
Vyplatí se invetsice 8k?
..použití na závody (LOS atd). Nebo by bylo lepší přejít na Q5?

Satanáš

Příspěvek#927 » pát 4. srp 2023, 18:04

Lonestar: Příjemnou zábavu, doufám, že se podělíš o nějakou šťavnatou historku!

Guttata: Jsem ten nejhloupější a nejchudší zástupce značky všech dob :D Páč nejen, že je propaguju kudma chodím, ale ještě jsem jim za ty pistole zaplatil :D

Ricous: Uvedu nejprv, že jsem Walther performance trigger nikdy v ruce neměl, proto se spíše vyjádřím k celkové myšlence tvého dotazu. Kromě toho, že 8k za spoušť je už dost těžce ospravedlnitelná částka, tak tvoje zaměření - závody, LOS atd. - je ideální příležitost pořídit právě železnou pistoli. Já kvůli sportu (a LARPu) koupil 1911 v tuningu a i když je to .45 tak střílí ještě desetkrát lépe než PDP. Walther performance trigger vnímám spíše jako způsob jak udělat téměř dokonalý sport/nošení hybrid, ačkoliv se najdou tací, kteří mi budou nadávat, že bych nosil pistoli se sportovní spouští (ale na nekonstruktivní hejt dopadne moderátorovo kladivo! :D) a stejně tak se najdou tací, kteří vyhrávají závody s plastovým PDP. Dej železu šanci a budeš mít rozhodovaní lehčí.

Ricous

Příspěvek#928 » pát 4. srp 2023, 18:36

Satanáš: jasně, Q5 SF je merku taky, nicméně dotaz jsme soíš směřoval na Q5 v plastu. Precijen SF je uz docela ranec.
Jinak jsem s 5" Fullsize PDP spokojen, na nošení mám stejně něco jiného.

Blacky

Příspěvek#929 » pát 4. srp 2023, 18:44

Ja mám PDP pro SD. A ta spoust mnoo je lepsi. Ale nevim, zda to neni jen tim tvarem. Nejsme takovej strelec, abych nejak poznal rozdily v prubehu. I bezna je fajn.

Satanáš

Příspěvek#930 » pát 4. srp 2023, 19:03

Ricous: Upřímně Q5 v plastu vůbec nedává smysl když už máš PDP. Je to vlastně jenom PPQ se sexy výřezy v závěru, 5" hlavní a apex spouští - která se na CB servisu prodává za 5,5k, žádných 8k za WPT. Když už máš PDP 5"FS, tak kupovat Q5 v plastu má podle mě smysl jedině pro manželku/syna/cokoliv co je ti dostatečně blízké abys uvalil výplatu za dárek :D
Chápu tvoji pointu, že jsou to už drsné peňážky za steel frame, ale pokud se budeme bavit o tom, co dostaneš za svoje peníze, tak jsem názoru, že Q5SF za 45k je lepší deal než jenom spoušť za 8k. A navíc máš šanci, že dřív nebo později na železnou Q5 narazíš na bazaru. Nebo na Shadow 1/2. Nebo na hezkou 1911. Dej železu šanci, pochopíš o čem mluvím :D

Zpět na