Který Glock ???

Glock a spol.
ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#76 » pát 18. pro 2015, 17:25

A tobě se ledvina líbí? K montérkám nebo vyloženě na sport snad, ale třeba k riflím a košili do města?

Glocka nemám, ale XDM 4,5 (velikostně odpovídá spíš g17) se dá pod vykasanou košili nebo volné triko nosit. Nějaký obrys to bude vždycky dělat, vysloveně neviditelnou pod cokoli bys musel pořídit g43.

Biggles

Příspěvek#77 » pát 18. pro 2015, 17:53

To je otázka na mne? Jestli jo, tak asi nejvypovídající o mé náklonnosti k ledvinkám je to, že byť aegisáckou mám, tak už si ani nevzpomenu, kdy jsem jí použil. Proto jsem i zmiňoval, že je potřeba řešit i to, jak člověk chodí oblíkanej.

tifik

Příspěvek#78 » pát 18. pro 2015, 18:11

No oblíkanej chodím v létě lehce. Tak snad budu uvažovat o té G43...

rcc

Příspěvek#79 » ned 20. pro 2015, 10:11

Zdravím, záleží na co to G člověk potřebuje. G17 a G19 si nedovedu představit nosit. Na nošení určitě subkompakt a vnitřní pouzdro do kalhot. Ledvinka mi přijde nepraktická a nápadná, pro člověka, který se obléká "normálně". Samotná střelba na střelnici bude asi utrpením. To pak chce mít právě tu G17 nebo G19, tam už si každý musí osahat a zjistit co mu vyhovuje. Mně osobně se G19 držela blbě, neposkládal jsem prsty na rám. Ale když to člověk nemá primárně na nošení, tak proč nemít full-size pistoli, ne? :-)

marinakus

Příspěvek#80 » ned 20. pro 2015, 11:53

rcc : Musíš mít velikou ruku, když neposkládáš prsty ani na G19. Je fakt, že já ji mám malou ale neměl jsem problém poskládat prsty ani na G26 pokud měl zásobník botku. V současnosti mám na nošení SW MP9 SHIELD, který je bez prodlouženého zásobníku srovnatelný s G43 a s držením na střelnici problém nemám. Samozřejmě při krátkém zásobníku je malíček mimo rukojeť, jde hodně o zvyk a s prodlouženým se střílí daleko lépe, to platí pro Glock a pro každý subkompakt.

tifik

Příspěvek#81 » ned 20. pro 2015, 12:13

Nebudu mít s G43 problém, když budu chtít střílet LOS? Kvůli kapacitě zásobníku?

tslaby

Příspěvek#82 » ned 20. pro 2015, 13:12

Já teda na nošení koupil G26 a když mám celkem velké ruce, tak i se zásobníkem bez botky se mi s ním střílí pohodově. Je to trochu nezvyklé držení, ale po pár zásobnících už mi to ani nepřišlo. Takže na nošení bych klidně doporučil i G26, pokud bude člověku sedět. Ale znám lidi, co nosili v pohodě jak 19, tak i 17. Toto je hodně o osobních preferencích, ochotě přizpůsobení se a tělesných proporcích.

glock69

Příspěvek#83 » ned 20. pro 2015, 13:38

G17 a G19 měly jinak udělané vybrání pro prsty, proto jsem kdysi místo "univerzální" G19 musel koupil G17 na střelnici a G26 na nošení...

MKabar

Příspěvek#84 » úte 22. pro 2015, 09:49

Na G43 se daji koupit botky +2 treba (dela je vice firem uz), takze LOS pak nebude problem.

Bohuliby

Příspěvek#85 » stř 23. pro 2015, 00:39

Los nestřílím, ale G 43 chcete použít na LOS ?
To jsou snad lepší G, nebo ne ?

tifik

Příspěvek#86 » stř 23. pro 2015, 04:45

No tak to jasně, ale ze začátku budu muset volit kompromis než pořídím druhou zbraň. První spíše na nošení, druhou na závody, ale už s tou první bych se chtěl účastnit soutěží. Včera jsme zkoušeli G43 a G26, G26 pro mě byla mnohem lepší, ale nevím, jestli to nebylo tím, že G43 byla úplně nová, nepoladěná spoušť tvrdá jako prase, měl jsem co dělat abych byl v terči, s G26 v pohodě v černým.

tslaby

Příspěvek#87 » stř 23. pro 2015, 11:39

V tomhle ohledu je víc ovlivňujících faktorů, plynulost a odpor spoustě, strelivo, mířidla a v neposlední řadě také úchop. Me se třeba G26 drží mnohem lépe právě díky dvouřadému zásobníku a to i bez botky.

tifik

Příspěvek#88 » sob 26. pro 2015, 17:21

Myslíte, že tak malá pistolka jako je G43 vydrží stejně jako velké pistole? 9 mm Luger je na malou slimku přece jen slušná ráže, ne? Jestli si ji pořídím, bude dost frekventovaná.

Bohuliby

Příspěvek#89 » sob 26. pro 2015, 22:16

No nevím, ta pistole je na nošení a na obranu, na střelnici si kup něco jiného.
Pouze můj názor.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#90 » pon 28. pro 2015, 18:13

S pistolí na nošení a obranu je samozřejmě potřeba hodně trénovat. Bohužel mnoho lidí si raději zastřílí z větší zbraně, protože je to víc baví a mají s ní logicky lepší výsledky. Problém je v tom, že některé dovednosti naučené na velké pistoli jsou sice přenositelné, mnohé jiné však nikoliv.

Ale zpátky k tématu: nevím, jestli G43 vydrží stejně jako větší modely (mezi 80 - 300 tisíc ranami), ale myslím, že vydrží dost na to, aby ses nemusel bát pravidelně trénovat ;) . Na druhou stranu by to chtělo specifikovat, co si představuješ pod pojmem "frekventované používání" - znám jak střelce, kterým nedělá problém za měsíc vystřílet přes 300 ran týdně, i takové, kteří jednu krabičku za měsíc považují téměř za plýtvání náboji :mrgreen: .
I kdyby měl malý Glock vydržet pouhých 30 000 ran, na střelivu za tu dobu zaplatíš násobně víc (i když si budeš přebíjet vlastní náboje).

Zpět na