Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.
MKabar

Příspěvek#661 » stř 21. zář 2016, 12:39

Paradaj - RR036997852CZ
Lubos16 - RR036997866CZ
DaveDOG - RR036997870CZ
Rotwig - RR036997849CZ

DAveDOG

Příspěvek#662 » pon 26. zář 2016, 09:40

Chtěl bych se zeptat k čemu je ten mechanismus nad horním rollpinem? Je to odpružený kousek zespodu zajištěný tenkým rollpinem a při zatlačení zespodu vyleze nad plochu závěru. Signalizace náboje v komoře to není.

https://ctrlv.cz/yi5y

MKabar

Příspěvek#663 » pon 26. zář 2016, 13:00

To mas SKacko ne? To je blokace blokace uderniku :-). Na SKacku pridali dalsi blokaci uderniku (nikdo nevi proc) oproti P30 viz:

Obrázek

vs

Obrázek

DAveDOG

Příspěvek#664 » pon 26. zář 2016, 14:23

Jo je to SKáčko. Ale opravdu mi uniká smysl. Blokuje to úderník pouze když je to zmáčklé. Jenže to nemá co zmáčknout. Zespodu tam překáží ten rollpin. Všiml jsem si toho až když jsem měnil pružinku blokace. :)

finida

Příspěvek#665 » pon 26. zář 2016, 20:26

Kde najdu v Praze Hawka??

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#666 » pon 26. zář 2016, 20:55

Brzy ve vlastním obchodě :-), do té doby každou středu nebo úterý na střelnici v Čimicích. Kdyžtak SZ, jestli můžu nějak pomoci :-)

Viklan

Příspěvek#667 » stř 28. zář 2016, 23:07

Pro MKabar-díky moc za zkonvertování mé P30 V3 na LEM V4.1.CH. Super atmosféra u Tebe doma a mám z toho nafouklou hlavu a hned jeden dotaz.Co je lepší z hlediska bezpečnosti/rychlosti pro denní nošení s nábojem v komoře(jinak to asi nemá význam)-natažená bicí pružina a nebo shození bicí pružiny páčkou a případný výstřel v DA? Je mi jasné, že DA je pomalejší s možností stržení, ale s nataženou bicí pružinou i když je "kohout" ve předu bych měl trošku strach (zamotání nějaké výstrojní součásky do lučíku, atd).Možná by tomu pomohlo při tasení palcem přidržovat kohout?

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#668 » stř 28. zář 2016, 23:32

Já nosím s nataženou bicí pružinou. Naopak se trochu bojím, abych si nechtěně při nějakém pohybu pákou pružinu nevypustil. Z hlediska bezpečnosti/konstrukce je to úplně jedno. Z hlediska obsluhy může být ten palec na kohoutu. Cokoliv nezvyklého by bylo hned cítit. Každopádně za kritičtější považuji ukládání do pouzdra, než vyndavání.

Případně můžeš naladit ještě těžší TRS pružinu. K tomu ale asi více řekne MKabar.

Luboš16

Příspěvek#669 » čtv 29. zář 2016, 09:57

Nosím svoji P30 SK s vypuštěnou bicí pružinou z důvodu většího odporu na spoušti a s tím související její lepší kontroly v případě stresu. Když na střelnici dávám pistoli do pouzdra s napnutou pružinou, tak pokládám na kohout palec, takže v případě problému se zachycením spouště jsem informován. Při tasení zbraně je palec na kohoutu zbytečný, pohyb zbraně je v opačném směru proti spouštění. Pokud máš kvalitní pouzdro s krytou spouští, tak je pouze na tobě v jakém stavu budeš pistoli nosit. Jediným úskalím je zasouvání pistole do pouzdra.

Viklan

Příspěvek#670 » čtv 29. zář 2016, 10:58

Díky za celkem vyčerpávající info, vidím to na tu vypuštěnou pružinu. Pouzdro mám od INSANE(pár stránek výše je fotka) a nosím v poloze "Appendix". Přece jenom mám lepší pocit s tou spuštěnou pružinou bo ta zbraň míří na těle do dost citlivých míst.Jiný to bude na závodech, tam to netrvá tak dlouho a dá se ta natažená pružina rozdýchat i když vím, že oba způsoby jsou fakt bezpečný.

Viklan

Příspěvek#671 » čtv 29. zář 2016, 18:30

Tak a zase problémek-dnes po tréninku jsem zjistil, že mi někde během běhání po střelnici vypadl šroubek z mušky HEINIE. Jsou tam sice 2, ale to nemusí vydržet dlouho. Netušíte, zda se to dá někde sehnat? Psát si o to do USA je asi blbost a puškař v nedohlednu. Napadá mě jedině p.Zendl, ale ten je taky trošku daleko.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#672 » čtv 29. zář 2016, 18:39

Az sezenes, tak zalepit zavit modrym nebo zelenym Loctitem ;)

Tom Λ

Příspěvek#673 » čtv 29. zář 2016, 21:37

hlavně to nelepit stejným lepidlem jako krytku závitu :D :D jojo tady na východě se drby šíří rychle :D :D

flame

Příspěvek#674 » čtv 29. zář 2016, 23:55

Docela smula, majitel HKparts.net byl odsouzenej a hrozimu 33 let.

MKabar

Příspěvek#675 » pát 30. zář 2016, 12:24

HKparts uz skoro dva roky sefujou jini lidi, Adam Webber mel opletacky se zakonem posledni dva roky.
Mel je uz drive, ale jeste mu to proslo, dostal upozorneni jenom. Ted ma na krku danove uniky, dveste P7 pistoli co chtel prodat (a nemel na to licenci) a dalsi veci. HKparts snad nezavrou si myslim. Normalni dily jsou sice nekolikrat levnejsi v HK USA (treba prodlouzeny zachyt zasobniku z HK45c me stal 6 dolaru misto 25 na hkparts a v Nemecku ho nemeli vubec), ale ted tam je spoustu aftermarket neoriginalnich doplnkovych dilu, co se hodi - prodluzovaky, magwelly atd. Tak snad hkparts pofici dal.

http://www.tacticalshit.com/hkparts-net ... e-charges/

http://www.thefirearmblog.com/blog/2016 ... rs-prison/

http://www.recoilweb.com/adam-webber-of ... 96831.html

Zpět na