GP K100

Glock a spol.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#511 » pon 27. úno 2017, 23:49

Tady proste plati tohle, 100 lidi 100 chuti.

Jinak moje zbran byla odeslana na reklamaci, kvuli one povrchove vade na zaveru, co jsem psal pred casem. Po dukladnem ohledani, jsem objevil i vadu ve vyvrtu hlavne, jednalo se o vypadany vyvrt ala mesicini krajina :roll:

Jsem teda zvedav na vyrizeni reklamace, ale uprimne me to celkem zklamalo, jak muze na zbrani dojit k tolika vadam :shock: Osobne zacinam litovat toho, ze jsem si nepridal par tisic a nekopil jinou znacku :?

mikky

Příspěvek#512 » úte 28. úno 2017, 00:56

Pak se nám hlavně prosím pochlub, jak ta reklamace dopadla - zrovna tohle by mě fakt zajímalo. Nemáš fotky?

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#513 » úte 28. úno 2017, 01:17

Jsou na strane 31 ;) Jinak foto vnitrku hlavne nemam, jen jsem je videl pres kukatko, soundou co se strcila do vnitrku hlavne.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#514 » pát 3. bře 2017, 19:35

Tak po tydnu a pul mam reklamovanou zbran doma :? Zaver byl vymenen za fungl novy, ted ten novy ma matnejsi cernou barvu o proti tomu puvodnimu, ktery se zdal jako klasika brynyr s lesklym nadechem. Ovsem hlaven byla jen vylestena a nejak ocistena, ale zustala puvodni. S tim, ze na funkci zbrane to nema vliv a jeste s dodatkem, ze bych se mel o zbran lepe starat :!: Takovy blabol jsem opravdu necekal, zbrane cistim vzdy hned po strelbce a dokonce i prodejce co prebiral zbran konstatoval, ze zbran je cista a majitel se o ni stara dobre.

Presto vsechno si na Slovensku asi rekli, ze to bude asi jednodusi ze me udelat debila a proste chyba hlavne je moje chyba :!: V hlavni jsou stale viditelne dulky ala mesicni krajina :evil: Proste vypadany vyvrt hlavne, nebo vyreznuty vnitrne.
Co jsem hledal po netu, tak jak pisou o materialu zbrane, tak je tam uvedeno ze hlaven je z nerez oceli ! Jak je tedy mozne, ze ja mel na ni taky rezave fleky a hlaven vypada jak pistole z 2.Sv

Takze tohle me opravdu velice nas*alo, protoze jsem si jisty, ze chyba je v materialu a ne v udrzbe zbrane. Jelikos se vyrobce chvali zarukou 5 let. Tak po dnesnim zjisteni jsem zjistil, ze to jsou jen lzi.

Zbran prodam, protoze nehodlam cekat na dalsi vadu a resit trapne reklamovani. Bohuzel pri prodeji budu tratny s cenou, jelikos zbran ma viditelnou vadu, ktera snizuje cenu zbrane.

Odedneska jestli se me nekdo zepta na K100 a pristup GP, tak mu rad zdelim moji negativni zkusenost a odradim ho od koupe takoveho suntu ! Protoze kdyby to bylo vyrobeno z kvalitniho materialu jak uvadi, tak by se tohle nemohlo stat. A kdyby ano, tak by se mel vyrobce chytnout za nos a normalne to vyresit.

mihlit

Příspěvek#515 » pát 3. bře 2017, 20:27

Můžeš ještě před tím prodejem vyfotit tu hlaveň? Docela by mě to zajímalo a určitě nejen mě

Petzold

Příspěvek#516 » pát 3. bře 2017, 21:07

Hlaveň K 100 není z nerezi, ale CrV oceli s povrchovou nitridací. Vývrt vypadává kde komu, Glocku, Waltheru, Sigu, CZUB. Otázka je, jak velký a zda vůbec to má vliv na funkci zbraně, přesnost.

cmd_

Příspěvek#517 » sob 4. bře 2017, 07:29

Pokud si to ještě pamatuji, tak úpravy typu nitridace apod jsou záležitostí slabé vrstvy na povrchu materiálu ( v řádu mikrometrů ). Když se ta vrstvička poruší, v tomto případě "zevnitř", vypadnutím matroše v kráteru ( je celkem jedno, jak "malý" je) tak je nitrid fuč a je to holý kov. Na funkci to nejspíš aspoň v začátku vliv nemá, to by povrch musel vypadat jako původně zabroušené dno papiňáku, který přítelkyně permanentně dává do myčky na intenzivní program, ale na životnost určitě.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#518 » sob 4. bře 2017, 10:41

Drive jsem to nekde na netu cetl, ze to ma hlaven v nerezu. Proto me to asi zmatlo. Jinak i kdyz to teda nema hlaven v nerezu, ale ma to tenifer, tak jak je mozne ze mi to chyta rez jak z venku tak zevnitr :?

Ja osobne to vidim na vadu materialu. To je jako kdybych mel zanovni auto, a zjistil jsem ze se mi loupe barva a delaji puchyre na prahach auta, kde je navic pozinkovany plech ;) Na funkci to vliv nema, ale za par roku se to projevi. Takhle to vnimam ja.

Petzold

Příspěvek#519 » sob 4. bře 2017, 14:54

Tenifer je obchodní název jednoho ze způsobů karbonitridace, to je obchodní název postupu, který např. používá Glock. Způsobů chemicko tepelného zpracování povrchů kovů (nitridace) je celá řada a ne všechny mají vliv na korozní odolnost.

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#520 » sob 4. bře 2017, 23:39

Jak to sleduju, vypadaný vývrt tu máme od GP poprvé.
Jinak tu matnou úpravu závěru jsem už viděl na Q100. Osobně předpokládám, že na tom bude víc vidět otěr od pouzdra atp. Jak bude nová povrchovka odolávat korozi si ale pravděpodobně budeme muset počkat. Sám jsem na to zvědavý, protože myslím, že pistole tohoto určení by měla trochu vody zvládnout.

tomas fuk

Příspěvek#521 » sob 4. bře 2017, 23:46

Mozna poprve na zdejsim foru, ale na jinych forech uz to probehlo.

HV

Příspěvek#522 » ned 5. bře 2017, 09:23

PosmrkanyKapesnik: Já kupoval K100 před 10 lety, série E. V tu dobu to byl dle mého vývojový prototyp a já ji ladil rok než jsem získal funkční a spolehlivou zbraň. Jako jeden z prvních jsem upozornil na chybu v systému rozebírání zbraně pomocí lučíku - v pouzdru s lučíkovou pojistkou docházelo k odjištění a po první ráně k vylétnutí závěru ve směru střelby. Domnívám se, že i díky mě byl změněn mechanizmus rozebírání protože tohle by u služební zbraně fakt neobstálo.
Chyby které jsem tenkrát řešil:
- Pouzdro s lučíkovou pojistkou způsobovalo rozborku po výstřelu
- Špatný úhel čela vyhazovače (upraveno samodomo)
- Pružina vytahovače (dodána nová od GP)
- Vytahovač (poté byla změněna konstrukce na větší vybrání v háčku - ten jsem si koupil nový)
- Vratná pružina (koupil jsem novou)
- Těsná komora (zbraň nezamykala s továrními Magtechy - byla přeleštěna)
- Praskající záslepka pojistky (koupil jsem novou)
- Na hlavni se vymačkával materiál (obroušeno dremelem samodomo)
Nyní, když už funguje jak má se jí už asi nezbavím, stálo mě to moc úsilí a byla moje první...taky při nabídce novějších modelů by byla prodejná za dost nízkou cenu.
Všechny chyby, které jsem tenkrát řešil na GP fóru (historie již neexistuje historie neb byla smazána) byly většinou odmítány s tím, že se zbraní neumím zacházet a že GP je prostě špička a je ze !!!"Slovenska"!!! tedy spíš - nemůže na ní být závada protože je slovenská. Nacionalistický a neobjektivní postoj účastníků fóra byl opravdu děsný. I sám p. Kuracina většinou všechny závady bral jako banalitu a vždy napsal něco ve smyslu - "...pošlete zbraň a my se na to podíváme, to bude nějaká maličkost" nebo "...to jsou špatné náboje ale pokud chcete zmenšít přesnost, pošlete hlaveň, přeleštíme komoru", "...to jsou jen pružiny neb o slabý úchop, pošleme Vám k PROARMSu jiné, vylepšené", "...že Vám vylítne závěr? To není možné, něco děláte špatně". Já se mu nedivím, je to kšeft a kdyby se něco z toho profláklo mezi ozbrojené složky, nikdo by po takové zbrani ani nevzdechl. Nicméně pravda je taková, že před 10 lety byla K100 čisté DoDo. A jak to tady tak pročítám, moc se toho od té doby, s výjimkou většího počtu modelů, nezměnilo.

PosmrkanyKapesnik

Příspěvek#523 » ned 5. bře 2017, 14:51

HV: Ahoj, diky za slohovou praci :) Ja osobne jsem tve clanky uz pred lety cetl, hlavne teda na strelectvi a jeste strankach GP, ktere uz nejsou. Tehda se to dalo jeste tak nejak chapat, ze prote nejsou veci dotahnute. Ale prave ze ted po tolika letech ta zbran ma porad vady, me nejde proste do hlavy :? Pred lety jsem mel MK7 a s tou jsem problemy nemel, teda jen to, ze me vadilo prave to rozebirani lucikem. Po prodeji jsem se rozhodnul ze uz poridim MK12 protoze jsem byl presvedcen o kvalite a hlavne o tom, ze zbran uz je vychytana a nebudu nic resit. Protoze zbran mi takhle sedi vyborne.
Bohuzel spatna povrchovka a asi i vadny material me ted presvedcili, ze ta zbran je proste smejd. Bohuzel vyrobce, vadu zbrane hodil defakto na me, ze se o ni spatne staram :twisted: To je proste i na me moc, a takovy trapny pristup me ne jen nas*al ale i urazil.

Dokonce tam probelo jeste to, ze jsem jednal vic tydnu o teto zavade primo s panem Lihanem a dokonce jsem psal i Panu Kuracinovi.Probehlo asi 7 meilu. Kdyz jsem zbran predal na reklamaci v Guncentru, tak jsem napsal panu LIhanovi ze jsem zbran odeslal na reklamaci, at o tom vi a ocekav ji. ( V guncentru jsem samozrejme rekl, ze reklamaci mam domluvenou primo v GP) Ovsem kdyz jsem si sel pro "vyreklamovou" pistoli, bylo me jeste zdeleno, ze vubec nikdo nevedel, ze tam pistoli budu posilat. To me uz vytocilo jako dalsi vec, protoze pitomce ze me nikdo delat nebude, tak jsem celou korespondenci s GP preposlal do Guncentra, at vidi, ze jsem si to nevymyslel.

Takove jednani jsem proste necekal :roll: Napsal jsem i Kuracinovi, ze s reklamaci nejsem spokojeny, at si nemysli ze se necham tak odbyt a vse je v poradku :evil:

HV

Příspěvek#524 » ned 5. bře 2017, 15:05

...co na to říct? Přednější je ruský trh a jsou tím tak vytíženi, že CZ je jim u p*dele resp. nestíhají. Tuhle zbraň na obranu určitě nedoporučuji, spolehlivější je Glock. Na závody si to dnes koupí jen nadšenec nebo soutěžící slovenské národnosti. Shadow je beze sporu lepší volba jak do IPSC PRD tak na LOS.
...já měl ještě kliku na dobrou hlaveň, všechno drží a už hodně dlouho jsem neměl žádnou zádržku. Pravdou je, že ji vyvenčím max jednou za půl roku.

xuebao

Příspěvek#525 » úte 4. dub 2017, 21:49

Ex!tus píše:pro upřesnění MK6 r.v. 2008 nastříleno cca 12k
prý to už není z oné vadné série.
nevím, jen jsem se chtěl podělit o zkušenost

Jejda, v tomto vlaknu si ctu ted asi po roce, a hned dalsi dve roztrzene hlavne u K100. Ja bych snad doplnil, ze v r. 2008 to este nebyla ona vadna varka hlavni, protoze ona vadna varka hlavni od CZUB byla v kachnach v r. 2012 +- vyrobni serie J. U K100 to by to mely byt snad cisla kolem 043xxx, jak jsem se kdesi docetl. Uz drahnou dobu tuto informaci ale nejsem schopny dohledat a nevim zdroj. Nicmene na nekterych fotkach havarovanych kachen je to J043xxx jasne videt. Taky mam jednu J043xxx, fakticky neprodejnou, a jsem cely zhavy cekatel na kaboom. Cover kdysi psal, jak se pry da u p. Kuracinu zjistit, jestli ma clovek pistoli s hlavni z vadne varky. Mozna tehdy, kdyz to bouchlo jemu. Loni mi na muj primy dotaz GP tak jako oklikou odpovedela, ze zadna vadna varka hlavni vlastne nikdy nebyla...

Zpět na