CZ P-09

Glock a spol.

Bak

Příspěvek#46 » sob 15. úno 2014, 12:50

Takže první dojmy z nové P-09

Dnes vystříleno prvních 175 nábojů továrek S&B bez jediné závady.
Po pár výstřelech jsem vyměnil hřbet z původního "S" na "L". Nemám nijak extra velké ruce, ale plochá pažbička se mi držela špatně. Určitě mě časem čeká výměna mířidel, origo nejsou špatný, ale není to ono.

Co se týče chování zbraně při střelbě, stříleli z ní další dva střelci, podle nich kope, ale mně se naopak zdálo, že zdvih je při výstřelu mnohem menší než u klasické 75B a namíření zpět na záměr mám o poznání rychlejší. Nevím, jestli jí kluci nedrželi špatně, ale podle mě se zbraň chová velmi kultivovaně a předvídatelně.

Chod spouště na DA relativně tuhý, ale nijak zvlášť nedrhne, je tam jen cítit přechod přes bezpečnostní ozub), na SA je chod spouště jemný se slabým odporem (údajně dle prodejny 1,4-1,6kg, což si myslím není daleko od pravdy) a je cca 8mm do výstřelu, reset mi přijde kolem 5mm.

Mám jí teď před sebou rozloženou na čištění, žádné nepřirozené otírání něčeho, co by nemělo, nebo škrábání výhozího okénka (na což údajně trpí 07 DUTY) se nekoná.

Zatím nesmírná spokojenost, na mířenku je zbraň vyhovující, už jen poladit práci oko-ruka ;)

kasrman

Příspěvek#47 » sob 15. úno 2014, 13:09

kde jsi ji kupoval v podnikovce?v oplatalce?nebo kde?za 16900kč?

Bak

Příspěvek#48 » sob 15. úno 2014, 13:11

V Opletalce s policejní slevou. PC 16900,- já jí mam za 13520,-

Bak

Příspěvek#49 » sob 15. úno 2014, 13:13

Jinak teď jsem přišel při čištění na něco, co mě subjektivně točí. Jako člověk, který když čistí, tak pořádně (kromě spoušťového mechanismu, na ten si netroufam), mě vysloveně irituje, že je vratná pružina zalisovaná do vedení pružiny (nevim, jak to správně nazvat) a tudíž samotné vedení se čistí slušně řečeno na kosočtverec :lol:

Patrik
moderátor

Příspěvek#50 » sob 15. úno 2014, 22:11

kasrman

Příspěvek#51 » ned 16. úno 2014, 14:59

nemáte někdo foto,p-09 jak je rozložená?je horší jak p-07?

Milanos

Příspěvek#52 » pon 17. úno 2014, 07:00

Také jsem slyšel že u P07 se škrábe výhozové okénko, ale u mé P07 2013 se zatím nic takového neděje odstříleno teprve 600 ran.
Tak jestly to vyřešily nebo je to kus od kusu nevím.No jen škoda že to také nemá měnitelné hřbety naštěstí mi sedí v ruce dobře, ale je to škoda no.
Tak přeju ať vše šlape jak má a ta přužina to mě taky docela točí :D

Bak

Příspěvek#53 » pon 17. úno 2014, 10:05

To kasrman: je to úplně stejně jako jakakoli petasedma, nechápu otázku ohledně toho, co by melo byt horsi...

To Milanos: prý se to skrabalo jen u prvních modelu stejně jako to údajné vlnění ramu. To vlnění (vydouvani) jsem viděl, ale jestli to je desetina milimetru, tak je to dost. Nechci provokovat vyznavače jiných značek, ale přijde mi to jen jako zbytecne nafukování informační bubliny.

krupitch

Příspěvek#54 » pon 17. úno 2014, 11:35

Som spokojny majitel P-07 made in SVK skoro rok, spolahlivost, nezere len tazke strely s komolym kuzelom, vyhodzie okienko obite od mosadze ram sa nevlni, povrchovka obita (skoro denne nosena), pravidelne cistim a mazem (imho oleja davam viac nez je nutne a mozno aj tam, kde netreba), jedine co ma stve su mieridla.
Minuly tyzden som si skusil P-09 a spokojnost, aj ked na dialku dobre nevidim, vsetko slo az podozrivo blizko seba, spatny raz ako v bavlnke, schvalne ho niekedy musim naraz vyskusat so shadowom. Je ale pravda, ze tam boli snad 150grainove strely, co prispelo ku pohodlnnej strelbe.

kasrman

Příspěvek#55 » ned 23. úno 2014, 22:02

p-09 je supr.líbí se mi a taky příjemná na střelbu.akorát vyměnit mířídla za světlovodné a je 0.k.

kasrman

Příspěvek#56 » čtv 27. úno 2014, 20:07

volal sem do fabriky zda li je kofigurátor na p-09 ale zatím není.ale bude.světlovodná muška už pak bude přímo namontovaná s fabriky tak jak to děkají u p-07

Serz

Příspěvek#57 » sob 1. bře 2014, 11:32

http://www.youtube.com/watch?v=odpGxat8WlU tady mate malou recenzi (anglicky)
co me zaujalo, ze v case 3:05 zacina strilet na gong a pri ctvrte rane je videt let strely. je videt i na nekolika dalsich mistech dale ve videu

Dudis

Příspěvek#58 » sob 1. bře 2014, 19:56

Mne uz se to stalo taky. Nejdrive jsme mysleli s kamosem ze mame mzitky ale oba dva asi tezko. Strileli jsme z tmaveho mista pres oblast kde intezivne svitilo slunko zase do tmaveho dopadiste a opravdu ten odlesk sel videt

Bak

Příspěvek#59 » úte 18. bře 2014, 21:50

Po delší odmlce jsem zpět. K dnešnímu dni vystříleno cca 500 nábojů z P-09 bez jediné závady či náznaku neduhů, které byly vytýkány menší P-07 DUTY. Nosím jí prakticky kdykoliv vyjdu z domu v obyč textilní Dastě, absolutně ok. Není co víc dodat. Jsem maximálně spokojený. Po těchto zkušenostech určitě půjdu ještě do nové P-07 pro manželku ;-)

klabator

Příspěvek#60 » stř 19. bře 2014, 17:35

2 Bak: kterou konkrétní Dastu máš?

Zpět na