GP K100

Glock a spol.
jirka87

Příspěvek#436 » pát 28. říj 2016, 16:22

Jakube, já v komoře nenosím :-)))

A teď kluci - jahahaháááá, teď to přijde. Majitelé ČZ nečíst dále.

Hoši..mě to nedalo, tak jsem dnes v 10 ráno (ano, dnes jse státní svátek), napsal panu Entlovi do Prostějova (QINS Prostějov) prosebnou SMS, jestli bych mu nemohl dovézt pistoli s takovou a makovou závadou někdy do neděle, že to přes týden nestíhám. Volal mi zpět asi za 15Min, ať s tím přijedu hned, že to cca za hodinu opraví. Hned jsem nemohl, tak jsem mu klepal na dveře až ve 14hod, vysvětlil problém a jel na nedaleký Plumlov na zámek na prohlídku.

14:45 mi volal, že je opraveno. Pistole vyčištěná, ten bazmek vyměněný, koupil jsem si Balistol, nechal mu 40Kč dýško, 18x poděkoval a jel jsem domů :-))

Takže za mě takto. Grand Power mě sice rozladil, že pistole má po 850 ranách takovou závadičku, jenže záruka 5 let to jistí a zastoupení v Prostějově u pana Entla..to je sice o člověku a ne o Grand Poweru, ale nenacházím dostatečná slova chvály. To není reklama, ale holá zkuženost a prosté konstatování faktu. Neobracel jsem se na něj jako člověk co potřebuje služby puškaře, ale jako zákazník Grand Poweru s reklamací. Takový přístup jsem asi nikde nikdy nezažil.

A jdu si dát tu medovinku, co jsem si dovezl z Plumlova :-)

"Já su tak šťasné" :-D

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#437 » pát 28. říj 2016, 16:28

Pan Entl je super! A jsem rád, že to máš opravené :) Promiň, jak nosíš "na Žida", tak to je jiná.

Odesláno z mého XT1032 pomocí Tapatalk

jirka87

Příspěvek#438 » pát 28. říj 2016, 16:39

Já to přece nenosím na žida..ublížit mi může kdokoliv :-D :-D :-D :-D

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#439 » pát 28. říj 2016, 17:07

Nenoseni naboje v komore = "na Zida", Izraelci nenosi v komore :)p

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#440 » pát 28. říj 2016, 17:08

Bez naboje v komore = "na zida", Izraelci nenosi nadrcnuto :)

Sakra, dvakrat, blbne mi mobil, signal :(

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#441 » sob 29. říj 2016, 18:31

Koho by zajímalo, jak základní K100 umí na 25m (stříleno s oporou). Náboje vlastní výroba - 123 grs FP LOS, D032 4,1 grs, zápalka SB, škrceno cca půl otáčky, OAL 28,3mm. Jo, lítá mi to pořád vpravo. Na 10, 15m už to není poznat, tady to zase vylezlo. Buď pořád (i s oporou) strhávám, nebo si musíš ještě o fous posunout hledí. Důležitý je ale soustřel - já jsme MAXIMÁLNĚ spokojený.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mir-e-czech

Příspěvek#442 » sob 19. lis 2016, 14:37

Pánové, poradíte kde koupit K100 v Jižních čechách okolo Budějovic? V STV bych musel pána velmi přemlouvat, což se mi nechce. Nechci se u někoho doprošovat, jestli mi dodá zboží, které chci koupit. Chci přijít, popovídat si, objednat a čekat na dodání.
Děkuju

honzi

Příspěvek#443 » ned 20. lis 2016, 08:32

Řeším ulpně stejný problém. Nikde v Budějcích není na ošahání.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#444 » ned 20. lis 2016, 22:53

Jeden zdejší uživatel a majitel K100 je Budějičák. Přezdívka "chrobák", psal i tady ke K100...

chrobák

Příspěvek#445 » pon 21. lis 2016, 11:25

jojo, SZ

mir-e-czech

Příspěvek#446 » pát 30. pro 2016, 04:18

Už jsem koupil pánové. Zajel jsem do Prahy (Qins). Díky

chrobák

Příspěvek#447 » pon 9. led 2017, 13:39

Na žádost mir-e-czech dávam foto, kde by bylo potřeba mazat.
To kritické místo, jehož nedostatečné mazání způsobuje zadírání hlavně, je pod číslem 1
K100 mazani - hlaven.jpg

K100 mazani - ram.jpg

jo a ještě mastným prstem přední část povrchu hlaveně
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mikky

Příspěvek#448 » pon 9. led 2017, 13:59

chrobák: jako povrch toho válce?

Ikdyž nakonec, proč ne. Zatim mažu jen čelo (tj. okolo nábojový komory) a protikusy na závěru a rámu + šnek, vodící váleček šneku a je pravda, že to stejně asi povzlíná i do těch ploch, který by měly bejt v kontaktu s tím válcem. Rozhodně díky za grafiku, zase je to trochu jasnější :) Jen mi pls řekni, na to sis přišel nějak sám, nebo to máš info od Qinsu/GP/friends?

chrobák

Příspěvek#449 » pon 9. led 2017, 14:12

U toho šneku je asi jedno, zda se namaže váleček, či ta ploška.
A to čelo - tam je kontakt malý na rozdíl od povrchu - viz 1.
Alespoň takto jsem to pochopil při vysvětlování, kde se mi to zadírá.
viz
johnyjak píše:
Jediné místo, které musí být namazané, je vnější obvod nábojové komory. Olej na uzamykacím válečku a žebrech samozřejmě neuškodí, ale není to bezpodmínečně nutné.

JakubCh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#450 » pon 9. led 2017, 17:12

Tak. Mazací plán sedí. U toho válečku doplním - z každé strany kápnout a trošku protočit, ať se olej dostane do uložení válečku ve vložce. Zbytek setřít. A pak mastným prstem přejedu i váleček samotný (případně na něj kápnu). Hlaveň lehce mažu celou (konzervace). Komoru jek je napsáno, tam to chce mazat, pár kapek a rozetřít pěkně prstem po obvodu. Mastným prstem taky projedu otvor pro hlaveň v závěru - tam je právě místo tření!!! No a taky mažu v závěru sedlo dosedání nábojové komory - to je právě to místo, kde se konec té hlavně otáčí. Tak ať jsou namazané oba protikusy. A lehce středový žlábek mezi uzamykáním. Nikde nelít litry oleje, kapka a rozetřít, případně použít uchošťouru. Vypadá to strašně na dlouho, ale za minutu, dvě je namazáno :)

Zpět na