Springfield/HS XD/XDM
Glock a spol.
- Hodo65
Příspěvek#421 » pát 3. lis 2017, 13:31
U mé XDS je chod spouště naprosto hladký, bez jediného zadrhnutí, asi štěstí na kus
. Chod je ale o něco delší než už u mé první pistole HK SFP9, se kterou mám už něco nastříleno, ale to asi bude jen otázkou zvyku, neshledávám jako problém. Hmatník vypouštění závěru jde taky trochu ztuha, ale ne natolik, aby nešel závěr (byť s trochou úsilí) shodit palcem. Taky mám ale docela problém s vypouštěním delšího zásobníku, jak jsem ale vypozoroval, dělá to ta plastová redukce na zásobníku, která je pravděpodobně o fous vyšší než by měla být, když ji sundám, jde zásobník vypustit naprosto stejně jako ten krátký. Bude zřejmě stačit plastovou redukci dole trochu obrousit, aby se zvětšila mezera mezi její horní hranou a dolní hranou gripu.
Jinak červený plastový praporek v balení taky mám, byl zapadlej v mezeře mezi molitanem a hranou kufříku, čehož jsem si všiml až později.

Jinak červený plastový praporek v balení taky mám, byl zapadlej v mezeře mezi molitanem a hranou kufříku, čehož jsem si všiml až později.
- audis
Příspěvek#422 » pát 3. lis 2017, 14:02
Teda jestli se tam vejde ještě o jeden náboj méně do zásobníků, tak to je už neštěstí v neštěstí. Každopádně i tak bych koupě nelitoval. 9 nábojů zásobník poptal jsem jeden americký obchod, zda zasílá do ČR (asi 35 USD). Něco mají na ebay koukal jsem. 1200 Kč na brownel je raketa. Před rokem byly v zelenysport.cz za 500 Kč.
- Hodo65
- Hondista
Příspěvek#424 » pát 3. lis 2017, 14:46
audis: Zkusil jsem to ješte jednou a zásobníky jdou napáskovat do plna. Jen ten poslední jde fakt ztuha.Bude to ještě chtět zkusit na střelnici jestli to nezlobí. Ale myslím, že na nošení je i těch 6+7 dostatečných. S jednou v komoře máš 14 ran a to už by musela bejt sakra přestřelka
Poptám ZS jestli nehodlají ještě dovézt nahradní zásobníky.

- Hodo65
Příspěvek#427 » pát 3. lis 2017, 16:07
O clo jako takové nejde, clo se vyměřuje až od vlastní hodnoty zboží nad 150 EUR, ovšem od hodnoty zboží v rozmezí 22 - 150 EUR (nebo přepočtu) se vždy doměřuje DPH ve výši 21% ze součtu vlastní hodnoty zboží a ceny dopravy do ČR. Pokud si zásilku nevyclíš sám (v případě, že neprojde bez povšimnutí, což se občas poštěstí), budeš ještě kromě vyměřeného DPH platit poplatek za celní řízení, což je v případě České pošty něco kolem 200 Kč, v případě třebas DHL už se ovšem jedná o částku kolem 500 Kč. Kupuju dost často zboží ze zahraničí mimo EU, takže jsem v tomhletom docela zběhlej
.
Dobrá rekapitulace limitů pro clo a DPH je třebas tady. Ale myslím, že už jsme tady trochu OT, tak ať nedostanem po čumáku.

Dobrá rekapitulace limitů pro clo a DPH je třebas tady. Ale myslím, že už jsme tady trochu OT, tak ať nedostanem po čumáku.

- Hondista
Příspěvek#428 » pát 3. lis 2017, 16:29
Tak ZS mi mezitím už taky odpověděl, že zásobníky budou v nejbližší době. Tak je asi zbytečný to honit z ciziny. Ale asi si od Brownells objednám alespoň patku.
https://www.brownells.cz/SPRINGFIELD-XD ... -092000025
https://www.brownells.cz/SPRINGFIELD-XD ... -092000025
- audis
Příspěvek#429 » pát 3. lis 2017, 21:38
Když jsem střílel z Walher PPS M2, tak ovládací síly na vypuštění zásobníku, natažení zbraně a vypuštění závěru ze střelecké pohotovosti, byly poloviční než u XD-S. Pro mě tehdy velmi komfortní užití PPS M2. Čím to, že u XD-S to jsou střední síly jako u hard core pistole?
edit: shodit závěr jedním palcem lze, ale pro mě na hranici proveditelnosti (jo mám malé ruce, které udrží pouze středně těžkou lopatu

edit: shodit závěr jedním palcem lze, ale pro mě na hranici proveditelnosti (jo mám malé ruce, které udrží pouze středně těžkou lopatu

- audis
Příspěvek#431 » pát 3. lis 2017, 21:59
Hodo65 píše:U mé XDS (..) Taky mám ale docela problém s vypouštěním delšího zásobníku, jak jsem ale vypozoroval, dělá to ta plastová redukce na zásobníku, která je pravděpodobně o fous vyšší než by měla být, když ji sundám, jde zásobník vypustit naprosto stejně jako ten krátký. Bude zřejmě stačit plastovou redukci dole trochu obrousit, aby se zvětšila mezera mezi její horní hranou a dolní hranou gripu.
Potvrzuji.
- cartmann
Příspěvek#432 » ned 5. lis 2017, 19:39
U XDS 45 je dodavano 5 a 6 rany zasobnik, i kdyz v popisu je 5 a 7. Dokonce i v tom navodu co je k tomu, je psano 5 a 7. Ale na webu Springfieldu, u popisu zbrane, je ze je 5 a 6, tak asi doslo ke zmene.
Ten 6ti rany je akorat na drzeni do ruky, pak uz je zbytecne davat patku na ten maly.
Ten 6ti rany je akorat na drzeni do ruky, pak uz je zbytecne davat patku na ten maly.
- jhora
- cz97b
Příspěvek#434 » stř 8. lis 2017, 10:27
ZS přidal do nabídky - Nerezový osmiranný zásobník ráže 9mm Luger pistole XDS. Součástí zásobníku je i polymerový návlek. 1.200,- http://www.zelenysport.cz/zasobniky/xds-9mm-luger-8ran
- ladaj
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX