CZ 75 P-07 Duty

Glock a spol.
fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#346 » pon 4. lis 2013, 19:05

No je to ono. Jde o to že na tu pojistku mačkám než se mi uvolní zbraň ale to pořád ještě nemůžu sáhnout na spoušť po uvolnění jde automaticky ukazovák tam kam má jít. Dá se to pouzdro i upravit tak že se místo UK pojistky našroubuje odporová pojistka a z druhé strany lze našroubovat palcová pojistka a není co řešit když se toho bojím.

Biggles

Příspěvek#347 » pon 4. lis 2013, 23:34

No hlavně čím víc různejch udělátek, tím větší pravděpodobnost, že když budu krochnu fakt potřebovat, tak jí nevytáhnu a nebo i s pouzdrem......... Ještě to chápu u služebního pouzdra pro cajty, ale při skrytém nošení?

Int1m1thy

Příspěvek#348 » pon 4. lis 2013, 23:44

koukal sem na to pouzdro a je to o stesti nebo spis smule... nemuze se srovnavat vytazeni v klidu a pak ve stresove situaci a jelikoz se to lidem uz mnohokrat stalo tak psat ze jsme arogantni chytraci je vrchol inteligence :lol: ... nejlepsi pouzdra jsou ty kde to drzi pouze trenim tecka. pokud nekdo chce prstovou pojistky tak jsou pouzdra ktery ji maji presne tam kde by mel bejt prst kdyz se nestrili ne na spousti...

priklad
Obrázek

xstanleyd

Příspěvek#349 » úte 5. lis 2013, 08:57

fejfarz píše:Je to o cviku a můj styl tasení u zmiňovaného pouzdra mě ještě ani jednou nepřekvapil tím že by mě prst spadnul na spoušť ale vždycky zůstane na rámu tam kde má. Takže buď v pohodě a ostatní co z toho dělají horor si moc neber. Hlavně že ti sedí a pistole se v něm dobře nosí. ;)

Přesně tak!Prst zůstane pouze na rámu,ale v úrovni spouště.Vše je pudové,nemusíš se na nic soustředit.Při nošení se dost pohybuji,sedám a vstávám,o pohybu z a do auta nemluvě.Klasické pouzdro bez pojistky často hrozí vypadnutím zbraně.Zkoušel jsem..Především při sezení v autě.Celkem chápu teorie o "rychlém tasení" a z toho plynoucích problémech.Ale ruku na srdce-Kdo z Vás byl nucen opravdu nečekaně a rychle tasit zbraň v běžném životě?Popř.kolikrát?Mě se to v průběhu mnoha let stalo jednou,a to jsem pouze poodstoupil od "mizery",odhrnul svetr a ani zbraň netasil.Stačilo že ji útočník zahlédl,a sice s kecama ale sám ustoupil....A pokud si někdo nechá přiblížit útočníka tak blízko,že nestačí tasit....Tak je asi něco špatně,ne?! ;)

ZdenekK

Příspěvek#350 » úte 5. lis 2013, 09:11

xstanleyd píše:Kdo z Vás byl nucen opravdu nečekaně a rychle tasit zbraň v běžném životě?Popř.kolikrát?

Ti, kteří opravdu museli tasit a nestihli to, už třeba na nic neodpovídají...

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#351 » úte 5. lis 2013, 09:14

No já právě taky často jezdím autem skoro víc než chodím pěšky :lol: a ta pojistka je tam pro mě fakt důležitá. Nemluvě právě o tom tasení pod svetrem snadno se může stát u pouzdra bez pojistky že zvednu svetr a na něm zaháklou zbraň která mi pak spadne na zem nebo mě na nohu a to je pak mazec mít naražený palec :lol:

gunslinger

Příspěvek#352 » úte 5. lis 2013, 09:35

Dá se nosit Glock s tim drzakem jako mají propisky?

fixfokus

Příspěvek#353 » úte 5. lis 2013, 09:36

Tak já jsem rozhodně nepsal, že pouzdro s pojistkou je špatné, áááno. Jenom jsem poukázal na to, že to může být potenciální zdroj problémů, nebo i úrazů (což se už taky stalo). Když už pojistku, tak by se mi víc líbila ta palcová, té jsem si v první chvíli nevšiml.

ladaj
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#354 » úte 5. lis 2013, 09:50

Dobře udělané kydexové pouzdro má takovou svornost, že pistole s plným šupletem nevypadne ani při sprintu, ani při dělání stojky. Pak je zbytečné si komplikovat život pojistkami. Ty jsou (jak už bylo uvedeno) určeny pro viditelné nošení.

xstanleyd

Příspěvek#355 » úte 5. lis 2013, 13:52

No,nicméně proto dělají tolik vyriant,aby si každý vybral :) Co se mě týče,chtěl jsem jen zveřejnit názor na toto pouzdro.Jsem překvapený jak skvěle padne zbraň do něj,je nehlučné(a to jsem neočekával) a dobře se nosí.....Po konzultaci s pracovníky z CSUB jsem se rozhodl pro variantu M,a pro mé účely jsem se myslím trefil....Tak třeba naše nynější debata někomu v budoucnu pomůže při rozhodování... ;)

kuba

Příspěvek#356 » úte 5. lis 2013, 17:47

mohu se optat co znamená nehlučné pouzdro?

sided
moderátor

Příspěvek#357 » úte 5. lis 2013, 19:49

MouseSentinel

Příspěvek#358 » ned 10. lis 2013, 11:09

Ahoj, tak jsem se konečně rozhodl a začal jsem šetřit na Duty:) Ale teď nevím. Mám si jí koupit už teď nebo počkat do příštího roku až tu začnou prodávat tu modernizovanou verzi? (je o ní, i o P-09, rozsáhlý článek v aktuální Střelecké Revue) Tu krásnou pistolku bych nejradši měl hned, ale říkám si, že ta modernizace asi bude stát za to:)

fejfarz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#359 » ned 10. lis 2013, 11:58

To je na tobě když jí koupíš teď tak jí můžeš pak prodat a koupit tu novější. Já bych ale čekal i nějaké mouchy u nové věci a raději si teď koupil zbraň o které vím co od ní můžu očekávat. :)

MouseSentinel

Příspěvek#360 » ned 10. lis 2013, 12:10

No, právě ta modernizovaná verze už opravuje to, co mi trochu vadí na aktuální pistoli. Jako jsou plastová mířidla nebo rám nezesílený skelnými vlákny. Když jsem viděl jak vláčný ten polymer na rámu je, dostal jsem z toho trochu strach. Asi si radši počkám:)

Zpět na