Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection
Glock a spol.
- Palacinka
Příspěvek#166 » pon 21. zář 2015, 09:06
Zdra chlapi,
nejak se urodilo prispevku, zbezne jsem to prolitnul a par poznamek:
- nastrileno cca 8000 zatim, cisteno 2x (jsem prase), vcera prvni zavada (strela v hlavni, zasekla hned za komorou a dalsi naboj se nastesti do komory nevesel). Nicmene to je moji odflaknutou prebijenkou. Jinak to zere i cajicky, ale vzhledem k tomu, ze doma jeste krmim Glocka pritelkyne, tak musim stejne sypat vice
- povrchovka jde dolu bohuzel hned. Mam kydex pouzdro od RHHolsters a kydex obecne povrchovkam nesvedci. Ale beru to tak, ze to je pracant a kdyby me to extremne stvalo za par let, tak udelam Cerakote povrchovku novou. Nicmene to povazuji za nejvetsi minus VP9, protoze vim, ze se to da delat lepe
- miridla musi dolu, jak rikaji v HK, no compromise
MKabar tu zminoval Dawson precicion a ma pravdu. Mam tyto http://benstoegerproshop.com/dawson-pre ... or-hk-vp9/ Ben je v pohode a posila bez problemu do CR (postovne me stalo 13$..). Ty competition miridla jsou ale hodne rychla, tedy muska je dost uzka a je videt hodne svetla mezi hledim. Pokud by vam to vadilo, doporucuji objednat carry verzi s tlustsi muskou, ktera bude asi na mirenku lepsi.
- spoust se zajela po cca 3000 ranach k dokonalosti. Ze zacatku bylo pri pretravelu citit mensi drhnuti, ted je vse plynule. Osobne si mekci spoust predstavit nedokazu, takze na ten novy aftermarket asi kaslu.
- charging support (ty kridelka) zatim drzi, nicmene se trochu zacaly vyklat. Je to plast, takze holt vznikaji vule. Nove stoji 3 dolary.
- porad se snazim hledat optimalni nastaveni vymennych gripu, ale vzdycky skoncim stejne u defaultu, tedy medium vsude. Zda se mi, ze na tech strednich panelech stravili pri vyvoji nejvice casu a pusobi ke zbrani nejprirozeneji (= pri taseni mam srovnanou mouchu a hledi, tedy uhel pazbicky je pro me ruce idealni)
- pri vysokem uchopu si diky nepovedenemu umisteni budete casto pridrzovat zachyt zaveru, zkouseno vice lidmi, deje se to vetsine. Zkousel jsem uchop zmenit, ale nakonec mi to za to nestoji. Na IPSC nestrilim az do prazdne komory a pri treninku na strelnici jsem se s tim holt smiril.
- Walter trading je zlo, nastesti vse potrebne se da sehnat z HKparts za lepsi ceny. Pokud planujete nakup, udelejte si s drahou polovickou vylet do Berlina a kupte to treba v http://triebel-shop.com/product_info.ph ... s_id=47786 Vyjde tam levneji, takze to pokryje drazsi nakupko a neco zbyte i na cestu. V podstate jsem to tam mel uz domluvene, jelikoz WT sliboval VP9 tri mesice a dochazela mi trpelivost. Zavolali mi na posledni chvili, nez jsem si sel vyridil dovozni papiry. Jelikoz v te dobe nikdo VP9 nemel na dukladne prohlidnuti (videl jsem ji jen zbezne na IWA), tak jsem nakonec radsi jel do WT. Ted uz bych to neudelal a zbran prohlednul jinde:)
nejak se urodilo prispevku, zbezne jsem to prolitnul a par poznamek:
- nastrileno cca 8000 zatim, cisteno 2x (jsem prase), vcera prvni zavada (strela v hlavni, zasekla hned za komorou a dalsi naboj se nastesti do komory nevesel). Nicmene to je moji odflaknutou prebijenkou. Jinak to zere i cajicky, ale vzhledem k tomu, ze doma jeste krmim Glocka pritelkyne, tak musim stejne sypat vice

- povrchovka jde dolu bohuzel hned. Mam kydex pouzdro od RHHolsters a kydex obecne povrchovkam nesvedci. Ale beru to tak, ze to je pracant a kdyby me to extremne stvalo za par let, tak udelam Cerakote povrchovku novou. Nicmene to povazuji za nejvetsi minus VP9, protoze vim, ze se to da delat lepe
- miridla musi dolu, jak rikaji v HK, no compromise

- spoust se zajela po cca 3000 ranach k dokonalosti. Ze zacatku bylo pri pretravelu citit mensi drhnuti, ted je vse plynule. Osobne si mekci spoust predstavit nedokazu, takze na ten novy aftermarket asi kaslu.
- charging support (ty kridelka) zatim drzi, nicmene se trochu zacaly vyklat. Je to plast, takze holt vznikaji vule. Nove stoji 3 dolary.
- porad se snazim hledat optimalni nastaveni vymennych gripu, ale vzdycky skoncim stejne u defaultu, tedy medium vsude. Zda se mi, ze na tech strednich panelech stravili pri vyvoji nejvice casu a pusobi ke zbrani nejprirozeneji (= pri taseni mam srovnanou mouchu a hledi, tedy uhel pazbicky je pro me ruce idealni)
- pri vysokem uchopu si diky nepovedenemu umisteni budete casto pridrzovat zachyt zaveru, zkouseno vice lidmi, deje se to vetsine. Zkousel jsem uchop zmenit, ale nakonec mi to za to nestoji. Na IPSC nestrilim az do prazdne komory a pri treninku na strelnici jsem se s tim holt smiril.
- Walter trading je zlo, nastesti vse potrebne se da sehnat z HKparts za lepsi ceny. Pokud planujete nakup, udelejte si s drahou polovickou vylet do Berlina a kupte to treba v http://triebel-shop.com/product_info.ph ... s_id=47786 Vyjde tam levneji, takze to pokryje drazsi nakupko a neco zbyte i na cestu. V podstate jsem to tam mel uz domluvene, jelikoz WT sliboval VP9 tri mesice a dochazela mi trpelivost. Zavolali mi na posledni chvili, nez jsem si sel vyridil dovozni papiry. Jelikoz v te dobe nikdo VP9 nemel na dukladne prohlidnuti (videl jsem ji jen zbezne na IWA), tak jsem nakonec radsi jel do WT. Ted uz bych to neudelal a zbran prohlednul jinde:)
- Tom Λ
Příspěvek#168 » stř 23. zář 2015, 16:22
Právě řeším dilema jestli P30LSD v V4.1CH LEMu, nebo SFP9SFSDFDE (uff, to je teda název), palačinko, můžu poprosit fotky jak hodně je znát těch 8tis na stavu povrchovky? Jinak nejlepší by bylo, kdyby sis někdy udělal výlet do Ostravy, udělame HK srazík s Mkabarem a hlavně, rád bych vyzkoušel už zajetou VP9.
- Palacinka
Příspěvek#169 » ned 27. zář 2015, 20:30
Musim to nafotit ve dne, takhle z fotky neni nic poznat a vypada to celkem dobre
Kazdopadne proste na mistech, kde dochazi k oteru kydexem je to stribrne (zebrovani, ovladaci prvky, horni strana zaveru). Do Ostravy se bohuzel jen tak nedostanu, ale pokud byste meli cestu do Prahy, rad s vama vyrazim pistoli pujcim k dukladnemu testu 

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- MKabar
Příspěvek#170 » pon 28. zář 2015, 21:36
Dyt tomu vubec nic neni, ten oter na cumaku od kydexu je uplne normalni, to se tam udela po 5-10 vytazenich z pouzdra. Vyrobil jsem to v unoru na novem Lku za prvni den. Od te doby to je ale prakticky stejne a uz se to nezvetsuje. Mam to jenom na dvou misteckach, mam pouzdro na miru od Hucka.
To tvoje pouzdro je asi trochu tesnejsi, tak to mas o fous vic sjete. Ja myslel ze mas uz pulku zaveru stribrneho
. HK reznout nebude, to je vklidu, vubec neres. Do Prahy pojedu 7.12., tak se kdyz tak potom domluvime.
To tvoje pouzdro je asi trochu tesnejsi, tak to mas o fous vic sjete. Ja myslel ze mas uz pulku zaveru stribrneho

- HawkCZ
Příspěvek#171 » pon 28. zář 2015, 21:46
Přiberte mě na ten meeting do Prahy v prosinci
. Sice už to bude druhá VP9, ale aspoň můžeme porovnat. Bude samozřejmě plně k dispozici
.
Jinak ten otěr mi přijde taky cajk. Já mám též těsnější pouzdro z kydexu a opotřebení po měsíci je vidět jenom pod dobrým světlem, když se na to člověk zaměří a taky jenom na růžku závěru vpředu.

Jinak ten otěr mi přijde taky cajk. Já mám též těsnější pouzdro z kydexu a opotřebení po měsíci je vidět jenom pod dobrým světlem, když se na to člověk zaměří a taky jenom na růžku závěru vpředu.
- MKabar
- jenda76
Příspěvek#173 » úte 29. zář 2015, 08:27
Tak jsem se v sobotu konečně dostal na střelnici, takže jsem mohl zahájit provoz nové SFP9. Strávil jsem docela dost času zkoušením různých kombinací střenek. Zajímavé je, že "na sucho" mi do ruky nejlépe sedí kombinace největší boky a prostřední záda, ale přitom nejlepší nástřely mám s největšími boky i zády, tak jsem to tak už nechal. Závěr se mi skutečně také podařilo nechtěně jednou při střelbě zachytit. Potom jsem si začal dávat pozor na polohu palce pravé ruky a už se mi to znovu nestalo.
Pouzdro mám zatím jenom vnější Fobus pro P30 (sedí do něj dobře i PPQ a SFP9). Na střelnici je v pohodě, ale pro skryté nošení to není úplně ideální, takže čekám na zásilku s IWB od Concealment Express http://concealmentexpress.com/products/heckler-koch-vp9-holster?variant=947247287.
Mimochodem, jak tu někdo psal o záseku při registraci, kdy na zbrani je SFP9, ale v papírech a CRZ VP9, tak u mě to proběhlo taky. Vyřešili to nakonec opravou záznamu v CRZ, takže na průkazu zbraně mám SFP9.
Pouzdro mám zatím jenom vnější Fobus pro P30 (sedí do něj dobře i PPQ a SFP9). Na střelnici je v pohodě, ale pro skryté nošení to není úplně ideální, takže čekám na zásilku s IWB od Concealment Express http://concealmentexpress.com/products/heckler-koch-vp9-holster?variant=947247287.
Mimochodem, jak tu někdo psal o záseku při registraci, kdy na zbrani je SFP9, ale v papírech a CRZ VP9, tak u mě to proběhlo taky. Vyřešili to nakonec opravou záznamu v CRZ, takže na průkazu zbraně mám SFP9.
- HawkCZ
Příspěvek#174 » úte 29. zář 2015, 08:43
Cože?
Oni to opravili v CrZ?
No tak aspon mam v prukazu jeste unikat
. Otazkou je, jestli by tam nemelo byt SFP9-SF a druha SFP9-TR (kterou si stejne nikdo u nas nekoupi). U me to neresili a dle vyrobniho cisla tam lupla VP9. By me tedy zajimalo, zda zaznam pridali nebo zmenili puvodni
.

- jenda76
Příspěvek#175 » úte 29. zář 2015, 09:16
Jenom pozměnili ten můj konkrétní záznam. Myslím, že další kupci SFP9 budou mít v papírech zase VP9, tak jak to ve Walter Tradingu zadali do CRZ. Konkrétní varianta SFP9 už nikoho nezajímala, protože na zbrani je uvedeno jenom SFP9. Celý typ je napsaný jenom na kufříku.
- MKabar
Příspěvek#176 » úte 29. zář 2015, 11:57
Na stare P30LS jsem mel v prukazu zbrane taky jenom P30L, protoze to je napsane na zaveru.
To, ze na fakture z obchodu bylo P30LS taky neresili. HK se nechtelo delat zvlast zavery s Skem navic.
Kdyby zmenili cely (tzn vsechny VP9 na SFP9) zaznam v registru, tak vsichni co to maji napsane jako VP9 v PZ by meli neexistujici gver podle registru
.
To, ze na fakture z obchodu bylo P30LS taky neresili. HK se nechtelo delat zvlast zavery s Skem navic.
Kdyby zmenili cely (tzn vsechny VP9 na SFP9) zaznam v registru, tak vsichni co to maji napsane jako VP9 v PZ by meli neexistujici gver podle registru

- HawkCZ
- xvort03
Příspěvek#178 » úte 29. zář 2015, 20:35
Kurna, tak ja nevim. Mel jsem jasno, ze chci VP9 .... sice mne po nejakem casu krapet zklamalo to, co tu pisete o zbrani a nekterych jejich kvalitach na zpracovani, ale i tak to tam bylo. Nedavno mi ale do toho prisel vazny konkurent. PPQ .... a ted, babo rad, kteryho mam koupit? 

- HawkCZ
Příspěvek#179 » úte 29. zář 2015, 23:35
Na rovinu, na PPQ zapomeň. Taky jsem ho měl původně v hledáčku, nedávno jsem je držel v Armedu vedle sebe a jednoznačně VP9. Už jenom ten hnusnej Walther kufřík by mě odradil a odfláknutý výřez polstrování. Jinak ta slavná spoušť mi ani v Leiku na testovačce služebek nepřišla tak "slavná". Mě VP9 sedí celkově mnohem více, ale je to čistě subjektivní (sedí mi především po stránce designu, jsem hodně na to, jaký zbraň dělá celkový dojem navenek), možná až úchylka
.
Zpětně bych pochopil, kdyby se někdo rozhodoval mezi Glockem a PPQ. Ale pokud uvažuješ o H&K, není srovnání s PPQ na místě
.
To, že máš o VP9 tolik informací, včetně negativ je tím, že se tu sešlo evidentně hodně H&K magorů
, což je pro mě také velká přidaná hodnota. U PPQ jsem tu nic takového nezaregistroval, jednoduše si to odůvodním tím, že za ten zájem majitelům ani nestojí
.

Zpětně bych pochopil, kdyby se někdo rozhodoval mezi Glockem a PPQ. Ale pokud uvažuješ o H&K, není srovnání s PPQ na místě

To, že máš o VP9 tolik informací, včetně negativ je tím, že se tu sešlo evidentně hodně H&K magorů

- MKabar
Příspěvek#180 » stř 30. zář 2015, 00:18
PPQ je super gver, ale je trosku snappy bo je kratky a lehky (ale to evropska SFP9 taky a podle me jeste vic nez PPQ, americka VP9/40 je ocividne klidnejsi podle toho co mi rikali). Kdyz uz, tak ja bych sel do 5" PPQ. Pokud s tim chces palit na strelnici o 106 a obcas zajit na LOSa nebo tak. Jestli to mas na noseni, tak zadny problem. Dokonce jedno PPQ kamos ted prodava kdybys chtel, je kupovane letos v lednu, Ostrava.
Ale Lko vs SFP9 je jasne u me. Preferuju Lko, s Lkem ve V4.1 LEMu jsem neporovnatelne rychlejsi nez s SFP9. SFP9 me proste rozhodi, jak me to triskne do ruky. Ale trochu treninku by asi pomohlo a taky to pry po prvni tisicovce ran zmekne trochu. Jinac Walthery jsou fajn, stare dobre PPKacko 1971 tisicovka ran a no problemo
. Chce to ale prubnout oboje. Kazdemu vyhovuje neco jineho. Ja treba s tim ultrakratkym resetem na PPQ strhavam pri rychle strelbe, idealni je reset a pozice spouste pri odpalu na SFP9 pro me a ma lepe tvarovanou rukojet. A vadi mi na PPQ ten hranaty spodek ramu pod zaverem vzadu, tlaci me to, mam velkou ruku, HK je v tom miste zaoblene. Lko/SFP9 chytnu vys nez PPQ diky tomu zaobleni.
Nicmene na zaklade mych dvou zkusenosti s novyma SFP9 bych ve vyberu mezi SFP9 a PPQ dal asi prednost
PPQ M2 5"
. Ale nad obema dam prednost P30L 5" V4.1CH, ta je krasne mekoucka a s delsim laufem a magwellem ma uplne minimalni zdvih, mensi nez G17G4 s velkym hrbetem. Moc ji nechybi ani na Shadowa.
Ja si pockam na SFP9 Expert 5" az bude (pokud bude, ale myslim ze jo). To bude pro me zajimavejsi.
5" je proste 5"
a design u tehle dvou vubec neresim, SFP9 pravy zachyt zaveru a plastove usiska radeji bez komentare. Btw ja bych ten kilometrovy pravy zachyt na SFP9 hned smiknul, v ramu neni zadna drazka, nic, je krasne hladky. Takze ufiknout hned, nez konec paky poskrabe ram a nechat jenom 2 mm okraj na vytazeni osy, pekne zaoblit pilnikem a pohodicka.
Ale Lko vs SFP9 je jasne u me. Preferuju Lko, s Lkem ve V4.1 LEMu jsem neporovnatelne rychlejsi nez s SFP9. SFP9 me proste rozhodi, jak me to triskne do ruky. Ale trochu treninku by asi pomohlo a taky to pry po prvni tisicovce ran zmekne trochu. Jinac Walthery jsou fajn, stare dobre PPKacko 1971 tisicovka ran a no problemo

Nicmene na zaklade mych dvou zkusenosti s novyma SFP9 bych ve vyberu mezi SFP9 a PPQ dal asi prednost
PPQ M2 5"

Ja si pockam na SFP9 Expert 5" az bude (pokud bude, ale myslim ze jo). To bude pro me zajimavejsi.
5" je proste 5"

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX