GP K100

Glock a spol.
seton
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#166 » pon 20. říj 2014, 08:51

Také mi jednou vypadl zásobník, musíš při zasunutí jej trošku dotlačit, případně dobouchnout a pro jistotu si za něj zatáhni, jestli drží.
Jinak o víkendu jsem na střelnici v Milovicích prohnal hlavní dalších 150 limitů, žádný selhač, fakt nechápu proč tudle firmu haníte, jestli měla kdysi problém, tak u mne ani jeden z 500 limitů neselhal.
http://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=9&t=4356&start=30
Tonda

klabator

Příspěvek#167 » sob 22. lis 2014, 16:57

chtěl sem se zeptat... máte vy s vašima "kačenkama" problémy ohledně nábojů? stalo se Vám že by nějaké nechtěla "papat" :D... diky za info ;)

mocima

Příspěvek#168 » sob 22. lis 2014, 17:59

Moje zere snad i travu.
Uz si zkusila MFS, S&B, Limit, Alsa a ted ji krmim myma prebijenkama.
Zavady bych spocital na jedne ruce zaslouzileho drevorubce. ;-)

MKabar

Příspěvek#169 » ned 23. lis 2014, 00:09

Ve Zlate Pusce je ted K100 MK7 za desitku. Super kauf za ty kacky :-).

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#170 » stř 26. lis 2014, 23:21

Otázka pro znalé - čím je způsobené jemné cvaknutí spoušťového mechanismu na počátku chodu (v SA režimu). Pokud vím, dělají to všechny K100...

maravysta

Příspěvek#171 » čtv 27. lis 2014, 10:51

maravysta píše:Moje to dělá taky, na funkci živočicháře to nemá vliv. Připadne mi, že to cvakání vydává přerušovač.

klabator

Příspěvek#172 » úte 2. pro 2014, 15:49

Chtěl sem se zeptat.. má někdo zkušenosti s vyměňováním pojistky na záslepky? (http://eshop.qins.cz/qins-cz/eshop/15-1 ... i-pojistky) je k tomu potřeba puškař nebo to zvládnu doma? nikde jsem žádný návod nenašel... díky

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#173 » úte 2. pro 2014, 18:04

Myslím, že by to nemělo být moc složité. Našel jsem video s kompletní rozborkou X-Caliburu, podle kterého bych se nebál postupovat https://www.youtube.com/watch?v=6maweETPjcs

Mimochodem: Proč chceš odebrat pojistku?

klabator

Příspěvek#174 » úte 2. pro 2014, 18:35

díky za odpověď.
Zbraň mam i na normální nošení a mam strach že při rychlém použití bych si mohl nechtěně pojistku sepnout a to bych moc nechtěl..

klabator

Příspěvek#175 » úte 2. pro 2014, 18:51

Podle toho videa by ta výměna neměla být těžká... podle všeho by to mělo stačit vylupnout.. no uvidím jestli si k vánocům udělám radost a vyměním si tu pojistku.. ale díky za video ;)

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#176 » úte 2. pro 2014, 20:07

klabator píše:díky za odpověď.
Zbraň mam i na normální nošení a mam strach že při rychlém použití bych si mohl nechtěně pojistku sepnout a to bych moc nechtěl..

Vubec se toho neboj. Pojistka je pomerne plocha - obla. Nazval bych ji jako "nouzova".
Navic ma jasne vymezene polohy a dostat ji ze spoda nahoru chce trochu vic nez "nahodny kontakt".

johnnyjak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#177 » úte 2. pro 2014, 23:40

cmk - částečně jsi odpověděl i na jednu moji dosud nevyřčenou otázku:
Na K100, které jsem zkoušel já (MK7 a MK6) byl chod pojistky takový dost nejistý. V odjištěném stavu měla vůli pár milimetrů nahoru i když jsem měl spuštěné kladivo. I když asi nemůžu chtít pojistku s chodem jako na 1911, taková "vachrlatost" by mě tedy dost rozčilovala... Na druhou stranu při střelbě jsem s ní během nějakých 300 ran neměl problém.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#178 » stř 3. pro 2014, 14:13

cmk: už 2x se mi na LOSu stalo, že při natažení "nadhmatem" jsem si zároveň zajistil zbraň. Uvažoval jsem o záslepce, ale pro LOS to pravidla zakazují, takže nic no ...

klabator

Příspěvek#179 » stř 3. pro 2014, 19:13

Steiner: vidíš to mě nenapadlo že po odebrání pojistky nebudu moct na LOSí závody...teď je to velké dilema no :/

cmk
Vedení LOS

Příspěvek#180 » stř 3. pro 2014, 20:07

Steiner - nezakazuji.
Bezpojistkova K100 je normalni tovarni konfigurace - tudiz s tim nebude problem.
Asi jako se na P07ce da vyndat pojistka a nahradit vypoustakem apod...
To pravidlo je realne cileno na vyblokovani dlanove pojistky, odstraneni udernikove pojistky ci zruseni funkce manualni pojistky u SA zbrani.

Zpět na