Zkušenosti s CERAKOTE nástřikem na pistole Glock

Glock a spol.
Letec 12

Příspěvek#16 » pon 30. srp 2021, 14:03

Jen bych ještě chtěl poprosit, nemusíš uvádět vždy celý předchozí příspěvěk, když chceš oslovit konkrétní osobu. Stačí uvést jen její jméno. Pak je to tu nepřehledné.

MKabar

Příspěvek#17 » úte 31. srp 2021, 00:21

rifleman79 - ano, mas pravdu, jsem zaujaty, protoze me fascinuje, jake total sracky se daj v cesku prodat za vysoke castky a jak jsou lidi slepi/hloupi a zerou to i s navijakem... je to naprosta komedie.

Letec 12

Příspěvek#18 » úte 31. srp 2021, 07:06

Jako odborník ale jiste víš, kde to dělají v Česku dobře, tak sem prosím dej odkaz, ať pomůžeš i ostatním. Jinak je to jen plané tlachání.

Petzold

Příspěvek#19 » úte 31. srp 2021, 09:02

Je to jenom šíření jedů, nic víc.

V Cerakote mám spoustu kvérů. Od "velmistra dedy sprejera v Praglu" mám stříknutím upraveno několik zbraní a v okolí vím o cca 30 zbraních s Cerakotem od něj. Všichni maximálně spokojení.

Je třeba ale připomenout několik věcí:
- Cerakote je "jen" vypalovací barva, sice dobrá, ale nic víc. Nitridace na Glocku (etc), nebo elox na duralu je už z principu lepší a trvanlivější. Cerakote se používáním prostě ošoupe, sice později, ale jako každá barva nebo černění.
- Cerakotovat má smysl, pokud se jakákoliv zbraň upravuje, frézuje se do ní atd. Pak to má smysl. Pískovat Glocka a stříkat ho barvou jen tak, kvůli líbivosti, je celkem blbost.
- "deda sprejer" je obchodník a udělá to, co si zákazník poručí a zaplatí ! Pokud je zákazník kokot bez vkusu, nedá si poradit a poručí si "papouška" nebo starorůžovou s fialovýma motýlkama, "děda sprejer" mu udělá "papouška" nebo starorůžovou s fialovýma motýlkama. (Osobně jsem tomu byl několikrát přítomen)
- už z časového a finančního hlediska je lepší zbraň rozebrat a na Cerakote mu dovézt jen hlavní části, nebo ty, které mají jít do barvy, než tam čekat až to rozloží a složí
- je dobré mít představu jak má zbraň ve finále vypadat, třeba fotky z netu apod.
- hodně času chce věnovat vyčištění zákoutí od zrnek písku z pískování, někdy se tam přilepí na mazadlo a nejde vyfoukat ani tlakem vzduchu

Střelec

Příspěvek#20 » úte 31. srp 2021, 10:22

Možná šíření jedů, jak jsem uváděl výše, osobní zkušenost s tímto pánem nemám, ale ta nesmyslná FB blokace se mi opravdu stala, tak minimálně jeden bod je fakt. Žíly mi to netrhá, ale přístup mě zaskočil.

Letec 12

Příspěvek#21 » úte 31. srp 2021, 10:55

A je tu v Čechách , nebo na Moravě nějaký jiný spolehlivý "lakýrník", co by to uměl? Ještě někdo s kým byste měli pozitivní zkušenosti?

Já Cerakote beru jako kvalitní barvu s dlouhou výdrží (když se dobře provede). Reklama svádí k doměnce, že je to keramický nástřik trvanlivostí blízký nitridaci. Souhlasím, že tohle to opravdu není, ale vydrží víc než obyčejná barva a bude i lepší než vypalovací lak na CZ 75-85.

Na fotce níže je vidět 1911 nošená a používaná denně dva roky v kydexu.. co víc chtít?
Obrázek

Střelec

Příspěvek#22 » úte 31. srp 2021, 11:14

Také nosím denně v kydexu - P232, která měla obyčejný brynýr (asi), v létě to od potu rezlo, ale ani po 3 letech nošení v kydexu to nebylo u ústí tak odrbané, aktuálně necelý rok nošená H11, také v kydexu a z venku povrchovka slízá jen na komoře (od střelby). Na AR předpažbí cerakote mám (nevím odkud, bylo z výroby) a už se odrbává a to flinta moc záhul nedostává.
Mimochodem, ten zmíněný lak od CZUB je docela držák, samotného mě to překvapilo.

rifleman79

Příspěvek#23 » úte 31. srp 2021, 14:04

Petzold- díky za reakci.Jeste mi zajima,jestli cerakote drzi lepe na kovu,nebo na plastu...mam striknout pusku a zda se mi,ze na plastu to drzi o dost lepe,ale jedna se o nastrik barvou ve spreji od EC Paint.
V kydexu to nosit nebudu,za mesic dam max.200 ran,nekdy ani to ne.Chtel bych nechat nejspis striknout jen ram.Jake mas zkusenosti s odolnosti na plastu?

rifleman79

Příspěvek#24 » úte 31. srp 2021, 14:07

Střelec,Petzold- muzete jsem prosim hodit jeste par fotek...treba i plastovych casti,jestli jsou nastrikane.
Jinak díky vsech za odpovedi .-)

mobil-man

Příspěvek#25 » úte 31. srp 2021, 15:42

Mám cerakote na závěru cz p10, už rok denně v kydexu od RH, stovky tasení (střelnice, kurzy, závod) a kromě lehce ošoupnutých hran u ústí hlavně žádné známky opotřebení či odlupování. Líbí se mi, že ten povrch je matný a příjemný na dotyk.

Střelec

Příspěvek#26 » úte 31. srp 2021, 17:19

rifleman79: Já na těch 2 nošených pistolích právě cerakote nemám a povrchovka z kydexu byla v lepším stavu než na fotu 1911 výše. Cerakote mám jen na předpažbí AR a to moc relevantní vzorek není, protože to nemám na EDC.

Zpět na