Walther PDP

Glock a spol.

BoroCZ

Příspěvek#1156 » stř 30. říj 2024, 08:13

Já nakonec vybral Compact PRO SD.

Co mě trochu překvapilo jsou zásobníky. Čekal jsem 15r s +3 botkou ale reálně to jsou 18r s botkou kryjící část, co přesahuje šachtu s magwellem.

Blacky

Příspěvek#1157 » stř 30. říj 2024, 10:18

JJ jeto trošku kočkopes. Obecne mají Compacty 15r a Full 18r. :)

BoroCZ

Příspěvek#1158 » pát 1. lis 2024, 10:31

Včera jsem poprvé napaskoval náboje do zásobníku, zatím jen abych PDP potěžkal v nabitém stavu. Zasunu zásobník, pohnu zbraní a zásobník mi vypadne na zem. Tak ho tam vrátím a dávám si pozor.. a stejně ho tam nedám dostatečně. Takže jsem zmaten a zkoumám co to dop.. je.

Pokud mám zásobník prázdný, tak žádný problém.
Pokud tam mám řekneme do 14 nábojů, tak si sice musím dát trochu pozor, ale pořád dobrý.
Jakmile jich tam mám víc, tak už to je výrazně jiné.. když jich tam je plných 18, tak už se to tam musí fakt domacknout, dokud to nezapadne (dá se to poznat podle záchytu zásobníku).

Pokud mám závěr zachycený vzadu, tak žádný problém.
Přijde mi to, jako kdyby po zasunutí zásobníku něco uvnitř lehce stačilo náboje dovnitř zásobníku a protože ten 18. je tam fakt nacpanej, tak proto ten odpor.

Chci se zeptat:
- Je to normální? (Pro PDP nebo obecně?)
- Změní se to používáním?
- Nemůžu tím domacknutim zásobníku něco poškodit?
- Nebo si jen jako nováček zbytečně všímám maličkostí?

Blacky

Příspěvek#1159 » pát 1. lis 2024, 11:53

:) ANO je to normální. Je asi moje chyba, ze se pokazde nachytám na to, ze jsou lide, co zbran maji na ruzne ucely, ale zjistit si jak to funguje "nepotrebuji".

Proste zasobnik je potreba poradne zatlacit "dokud nezapadne". To je prosím záchyt zasobniku, který zapadne do te male ctvercove diry na boku zasobniku. A pak jeste zatahat, zda to skutecne dobre zapadlo. A ano na prvni naboj tlačí, nebo naboj natlačí na? :) proste na sebe tlačí prvni naboj resp poslední, proste ten do jeste cumí ze zasobniku na spodek zaveru. A to proto, aby kdyz jde zaver dozadu, tak se prvni náboj posunul kousek vejs a celo zaveru ho "nabralo" a zavedlo do komory. A čim je v nem víc naboju, tím víc pruzina tlaci zpet.

kolombo

Příspěvek#1160 » pát 1. lis 2024, 12:43

Je to normální, máme to tak všichni.

Chce to pořádně dorazit a kontrolně zatahat, pak vypadávat nebude.

BoroCZ

Příspěvek#1161 » pát 1. lis 2024, 13:23

Ja v mezicase zbran rozebral, vsiml si "osoupane" casti na spodku zaveru a v podstate mi presne doslo, ze to tak byt musi. Jen mi to proste chvili trva a zbytecne plasim, protoze se uplne desim toho, ze bych musel resit nejakou reklamaci.

(Tim chci rict - chci zjistit, jak to funguje. Jednim ze zpusobu je se zeptat zkusenejsich.)

Tak jen doufam, ze se to casem aspon trochu zlepsi. Tak jak to je ted si nedovedu predstavit, ze bych mohl treba nosit plne nabity nahradni zasobnik. Radsi 14 naboju u kterych mam "jistotu", ze je tam vlozim spravne, nez 18, ktere muzu nedostatecne domacknout. (Ja vim, trenink. Ale ten porad jen snizuje riziko.)

Kazdopadne dekuji za reakci :thumbup:

Blacky

Příspěvek#1162 » pát 1. lis 2024, 15:12

V poho. Jj zeptat se je taky cesta. Ja to nemyslel nijak zle. Proste je fakt, ze nekdo k fungovani nepotrebuje vedet princip no.

14 je naprd. Neboj se 18. Funguje to spolehlive. Jen se nebat na kver bejt trosku tvrdsi. (Ne jak na zenskou, nebo vlasrne ano?) :shock:

kolombo

Příspěvek#1163 » pát 1. lis 2024, 16:02

Ono stačí ubrat jeden z plné kapacity a hned to jde lépe dorazit. Ale je to věc zvyku.

JirkaCV

Příspěvek#1164 » pát 1. lis 2024, 19:45

Něco jako Sten Gun? Ten to měl i v návodu.

LRD

Příspěvek#1165 » ned 24. lis 2024, 18:01

Ahoj ve spolek,
pro mou ženu hodně uvažujeme o PDP F-Series ale předtím by potřebovala si ho okouknout a zkusit pár výstřelů. Nebyl by nějaký majitel v okolí Mariánských Lázní, Chebu, Tachova, Plzně ochoten s námi zajít na střelnici? Náklady samozřejmě hradím.
Díky, LRD

BoroCZ

Příspěvek#1166 » pon 10. úno 2025, 11:26

Ahoj,
vybírám vnitřní pouzdro na PDP Compact PRO SD, tzn závěr odpovídající 4" hlavni, ale hlaveň prodloužená o závit na 4.6".
Původně jsem myslel, ze bych koupil pouzdro Sharky pro 4" PDP, nicméně dostalo se mi doporučení spíš vzít 5" variantu, aby byl zakrytý i ten závit.

Jak moc to potřebuju? Co mi hrozí, pokud zakrytý nebude? Záměr je nosit na appendixu a ta délka navíc může být vsedě docela nepohodlná.

Nějaké doporučení?

Petzold

Příspěvek#1167 » pon 10. úno 2025, 11:48

No hrozí ti, že odrbeš Pana Ozdobu. Nepohodlný to bude nejspíš tak jako tak.

rudohor

Příspěvek#1168 » pon 10. úno 2025, 16:18

Vseobecne je riziko, ze zatlacenie na hlaven zdola moze vytlacit zbran zo spravnej polohy v puzdre. Potom zacne nenulove riziko obnazenia spuste, vypadnutia zbrane a podobne radosti. Som zaciatocnik, dostal som na vyskusanie jedno nepouzivane puzdro a... no... majitel vedel, preco ho uz nechce pouzivat. Vyslo mi z toho poucenie, ze zakryvat ustie hlavne ma zmysel. Ako to je s konkretnym puzdrom, ktore Ty spominas, neviem.

BoroCZ

Příspěvek#1169 » pon 10. úno 2025, 23:18

Hm, to nezní jako úplně špatný důvod. Díky.
Pouzdro Sharky, které jsem zmiňoval, je od RH Holsters.

Vlastně teď vidím dvě možnosti - buď si objednám obě varianty, vyzkouším a tu horší vrátím.. a nebo si nechám vyrobit na míru (Ongear).

notobi

Příspěvek#1170 » čtv 13. úno 2025, 17:46

hlavně pokud Ti bude hlaveň koukat z vnitřního pouzdra tak co je na tom na ho... poznáš rychle na kurzech dynamický střelby, páč tě začne hlaveň pálit
(vlastní zkušenost, protože sem to tak řešil u PPQ Navy)

Zpět na