Glock 43X

Glock a spol.

Waka

Příspěvek#526 » pon 14. říj 2024, 16:20

Dobrý den,

mohl bych poprosit o doporučení (potvrzení z Vaší vlastní praktické zkušenosti), které části příslušenství pro Glock spouště (prosím o značku a části – stojina, domeček, spoušť) vedly k zaručenému (odhadem o kolik%) snížení (a) odporu spouště, (b) snížení dráhy do pozice před stlačením, (c) zkrácení dráhy resetu Glock 43x?
Téma jsem sice prošel, ale jednoznačnou odpověď jsem neobjevil.
Moc děkuji.

ladi777

Příspěvek#527 » sob 28. pro 2024, 23:50

matyashisko

Příspěvek#528 » ned 29. pro 2024, 09:08

Waka píše:Dobrý den,

mohl bych poprosit o doporučení (potvrzení z Vaší vlastní praktické zkušenosti), které části příslušenství pro Glock spouště (prosím o značku a části – stojina, domeček, spoušť) vedly k zaručenému (odhadem o kolik%) snížení (a) odporu spouště, (b) snížení dráhy do pozice před stlačením, (c) zkrácení dráhy resetu Glock 43x?
Téma jsem sice prošel, ale jednoznačnou odpověď jsem neobjevil.
Moc děkuji.

Za mna:
Len pastou a handrickou prelestit stojinu (samozrejme minuskovu) a tiahlo v miestach kontaktu so stojinou. Jemne prelestit aj hranu na uderniku, kde sa zachytava o sear. Pripadne este kolom dokola handrickou prelestit poistku udernika a plochu kontaktu s tiahlom. To je max na 15 minut s rozborkou aj sborkou.

Staci na to lestiaca pasta na alu disky a par utrzkov cistiacich handriciek.

Udernikovu pruzinu vymenit za Zev Pro Striker Spring (stoji 9 €) - sila je cca rovnaka (nehrozi neodpalovanie), ale pruzina je urobena lepsie (ma klzku povrchovku) a v kanale nedrhne.

Chod spuste je potom uplne bez drhnutia, krasne cisty... ziadna dvojita stena ci neocakavane body, ktore treba pretlacit. Odpor som nemeral, ale pocitovo je to uplne v poriadku. Mozno 2 kg.

OndrasFM

Příspěvek#529 » ned 29. pro 2024, 09:25

Na 43x nic moc doladit nejde. Je věc, názoru, zda na zbrani pro osobní ochranu vůbec mít snahu snížovat odpor spoustě. Stres by byl v takovou chvíli asi extrémní a odpálit si omylem asi nikdo nechce. Nejlepší za mě se smířit s tím co je a trénovat.
Ale pokud i tak chceš něco zlepšit, tak asi jen přeleštit (na YouTube videí dost) a snížit odpor pružiny blokace zápalníku. U nás jsem našel jen od Taco wraps. Používá se i Ghost, ale koupit se dá samostatně momentálně asi jen v zahraničí. Nebo ustřihnout o cca 2,3 závity stávající. To je ale né úplně dobré řešení.
Možná se dělá aftermarket jazýček, ten by svým tvarem mohl zmenšit pretravel, jako to dělá třeba Standard co jazýček, ale je to potřeba??

Triplehead

Příspěvek#530 » ned 29. pro 2024, 10:00

Glock 43X má mínusovou stojinu standardně už v továrním nastavení.
Co se týče spoušťového ústrojí, zkoušel jsem různé nastavení a pružinky, ale stejně jsem se vrátil do továrního. Buď ten rozdíl nebyl nijak zásadní, či spoušť drhla, nebo se mi pak spoušť nevracela úplně zpátky – neaktivoval se ten jazýček s pojistkou.
Celý spoušťák jsem rozleštil tak, jak jsem to dělal se všemi Glocky, které mi prošly rukama.
Neodpustím si však poznámku ohledně samotného "tunění". Chápu, že někomu se Glock prostě líbí a má ho na hobby střílení bez nutnosti zbraně na sebeobranu. Ale zrovna 43X, kvůli své velikosti, není moc zábavný na hobby střelbu a snažit se do něj sypat peníze tímto směrem je trochu utopie.
Obecně mám zkušenost, že je mnohem lepší všechny peníze nasypat do střeliva a prostě střílet. Každý Glock si cca po 500–1000 ranách krásně sedne sám, nemusí se tomu pomalu ani pomáhat tím leštěním. Má však specifický projev spouště, který třeba mně konkrétně vyhovuje. Chápu však, že spoustě lidem nemusí, a tady je pak potřeba promyslet, jestli je Glock právě zbraň pro vás.

hunter240

Příspěvek#531 » ned 29. pro 2024, 13:29

Musím souhlasit s příspěvkem nade mnou. Já jsem spoušťák přeleštil a občas to vždy rozeberu a tam kde se to dotýká nanesu tuto pastu https://www.sullyhozbrojnice.cz/oleje-a ... rn-grease/
Ale vyměnil jsem jazýček spoustě z RR arms, vyhovuje mi více než originál. Můj kus už má něco nastříleno (cca 3000) a má krásný plinulý chod. Na EDC mi plně vyhovuje a ani nějakou extra lehkou spoušť na nošení bych nechtěl

hunter240

Příspěvek#532 » ned 29. pro 2024, 14:17

hunter240 píše:Musím souhlasit s příspěvkem nade mnou. Já jsem spoušťák přeleštil a občas to vždy rozeberu a tam kde se to dotýká nanesu tuto pastu https://www.sullyhozbrojnice.cz/oleje-a ... rn-grease/
Vyměnil jsem jazýček spoustě od RR arms, vyhovuje mi více než originál. Můj kus už má něco nastříleno (cca 3000) a má krásný plynulý chod. Na EDC mi plně vyhovuje a ani nějakou extra lehkou spoušť na nošení bych nechtěl

hunter240

Příspěvek#533 » ned 29. pro 2024, 14:19

Musím souhlasit s příspěvkem nade mnou. Já jsem spoušťák přeleštil a občas to vždy rozeberu a tam kde se to dotýká nanesu tuto pastu https://www.sullyhozbrojnice.cz/oleje-a ... rn-grease/
Vyměnil jsem jazýček spoustě od RR arms, vyhovuje mi více než originál. Můj kus už má něco nastříleno (cca 3000) a má krásný plynulý chod. Na EDC mi plně vyhovuje a ani nějakou extra lehkou spoušť na nošení bych nechtěl

MRBLUE

Příspěvek#534 » ned 29. pro 2024, 21:05

Pri velkovyrobe zbrane hraju vyznamnu ulohu ekonomicke ukazatele, a to pri zachovani potrebnych parametrov co najlacnejsie vyrobit.
Ladenie, lestenie tiahla, blokatora, stojiny, udernika…, osadenie hlinikovou spustou, kvalitne mieridla, by zvysili cenu, tym aj sancu uspiet pri vyberovych konaniach a aj celkovo na trhu. Tiez by mohli napriklad ladene pruziny sposobit problemy pri zatazovych testoch.
To ale neznamena ze by si bezny uzivatel nemohol vyladit svoju zbran. Rozumny tuning moze zlepsit nie klen vysledky na strelnici ale aj pri pripadnom sebaobrannom pouziti zbrane.

Waka

Příspěvek#535 » pon 30. pro 2024, 12:28

Všem děkuji za názory a rady.
Po nastřílení cca 1tis bych nakonec uvažoval "jen" o snížení resetu, vše ostatní mi v podstatě vyhovuje. Ne snad, že by ten reset byl úplně špatný, ale přijde mi obecně lepší, když je reset krátký. Navíc (ačkoliv to může být subjektivní) mi přijde, že jeho délka není vždy stejná a někdy je "samovolně" kratší, což by bylo ideální nějak "zafixovat".....

odouda

Příspěvek#536 » pon 30. pro 2024, 15:10

Já vyměnil pružinu úderníku za lehčí a instaloval stojinu spouště Ghost Edge. Výsledkem je mnohem lepši chod spouště.

Carloss

Příspěvek#537 » pon 30. pro 2024, 15:40

A nemá lehčí pružina zápalníku vliv na jistotu odpáílení zápalky? Norma na to totiž není a někde naopak doporučují tvrdší, kvůli vyšší energii na úder. Pro obranu bhych do tohodle zase asi tolik nevrtal. A 43 je primárně na nošení a obranu, bych tak řekl.

Erix

Příspěvek#538 » pon 30. pro 2024, 16:40

No zápalky jsou prý měkčí a tvrdé, bohužel nevím kdo teď jaké má, tak ať nejsou selhání, což v obraně je fatální problém. Ono, teď to odpaluje a problém není, ale každá pružina se unaví a pokud si změkčením odebereš oblast, se kterou výrobce počítal na únavu, tak...

odouda

Příspěvek#539 » pon 30. pro 2024, 16:57

Střílím jenom tovární různých značek a provedení a zatím žádný problém. Za mě naprostá spokojenost a důvěra. Pokud máš pochybnosti, můžeš měnit pružiny po určitém počtu výstřelů. Je to pár korun.

Carloss

Příspěvek#540 » pon 30. pro 2024, 17:06

Já předpúokládám, že konstruktér ví, proč něco nějak udělal. A Murphyho zákony hovořej celkem jasně. No... každý svého štěstí strůjce.

Zpět na