Glock 43X

Glock a spol.

JYbour

Příspěvek#511 » sob 25. kvě 2024, 11:09

Sice mám G19 gen5, ale mám to stejně. U p10c to jde pěkně pomalinku a u glocka musím rychle czknout. Problém je na střelnici, když je potřeba vybít a tím cuknutím náboj vyletí a přirozeně padne na zem, kde se skutálí roštem mezi hilzny ups. U p10c při pomalém vybití vypadl na pultík přesně kam chci.

Cedricvonhaida

Příspěvek#512 » sob 25. kvě 2024, 12:49

Ano, pomalé vybíjení používám třeba, když večer vybijím zbraň, tak nepotřebuji aby mi náboj letěl daleko. U staré G19 3.gen, jsem ji otočil vyhozním okýnkem směrem k zemi, překryl dlani a pomalu stahnul závěr a naboj mi vypadl do ruky. Na to používám pomalé vybíjení.

Jarda.Jezek

Příspěvek#513 » ned 26. kvě 2024, 07:38

Pokud potřebujete cuknout závěrem a neztratit náboj, stačí zbraň otočit pažbou vzhůru, závěr vzít za předek, cuknout a náboj vypadne do dlaně.

partykiller

Příspěvek#514 » pon 27. kvě 2024, 08:58

Jen pro informaci hlásím spokojenost s Shield Arms S15 Gen 3 zásobníky. Vystříleno cca 500 ran a bez jediné závady. Akorát teda dostat do toho všech 15 je masakr.

DOC

Příspěvek#515 » úte 28. kvě 2024, 07:34

Třetí generace je zřejmě vychytanější. Já mám na třech zásobnících nalítáno zhruba 6 tisíc a pořád drží. A to s nimi při přebíjení hážu na zem a opravdu je nešetřím. Jo a jeden mám vždy nabitý alespoň měsíc do plného v pistoli. Máte pravdu, že patnáctý náboj bylo peklo, tak jsem si pořídil Uplulu a už to jde.

MRBLUE

Příspěvek#516 » pát 9. srp 2024, 20:46

Dve fajn novinky od Olight:
Adapter pre Glock 43X/48 ktory paduje na viacero modelov ich svetiel na zbran
https://shop.guncentrum.cz/adapter-rail ... os-olight/
Novy model svetla na zbran, v baleni su dva clanky ktore sa nabijaju mimo svetlo. Po vybiti staci len vymenit clanok bez nutnosti demontaze svetla.
https://shop.guncentrum.cz/zbranova-svi ... -olight--/

hunter240

Příspěvek#517 » sob 7. zář 2024, 09:00

Píšu zde po nějaké době co jsem už vyzkoušel a musím jen doporučit zásobníky shield gen.3. Vystřílel jsem přes 3500 nábojů a závad 0. Tak jestli někdo zvažuje nákup těchto zásobníků, tak se není čeho obávát. Jen nevýhodou je, že si musíte koupit i kovový záchyt zásobníku a není potom možné použít originální zásobníky glock. Za mě to za to stojí. Místo 10+1 získáte 15+1

ladi777

Příspěvek#518 » čtv 12. zář 2024, 20:10

Ahoj všem, kdo mate s15 3.gen, zkoušeli jste střílet jednoruč víc zásobníků? U mě obouruč ok, ale jednoruč silnou rukou se občas nový náboj kousnu před komorou, sb7,5

ladi777

Příspěvek#519 » čtv 12. zář 2024, 21:23

Je fakt, že mi nenapadlo to dat do ruky někomu jinému, abych vyselektoval možnost špatného uchopu, ale u první 43x, tehdy se stříbrným závěrem a jednickovymi S15kami se mi to nestalo

ladi777

Příspěvek#520 » úte 24. zář 2024, 11:58

Ke spouštění, aktuálně jsem instaloval stojinu apex, rozdíl je znát, doporučuju

kviknik

Příspěvek#521 » úte 8. říj 2024, 20:52

Ahoj, mám novou 43X koupenou dva měsíce, nastříleno cca 400. Než jsem koupil, měl jsem půjčenou starší 43X ze střelnice. Zatím se s ní sžívám, nicméně jedna věc mě překvapila. Na tý nový mě jde poměrně špatně schodit závěr záchytem. Je celkem utopenej. U tý půjčený jsem to nezaregistroval. Máte někdo podobnou zkušenost, popřípadě dával jste někdo prodloužený záchyt závěru ? https://glockshop.cz/zachyty-zaveru/657 ... 43x48.html
Děkuji za postřehy

Carloss

Příspěvek#522 » úte 8. říj 2024, 21:05

Naučil jsem se shazovat závěr závěrem. Je to mnohem univerzálnější. Zvětšený záchyt na obrannou zbraň pro skryté nošení asi spíš ne. Na sport ano, ale to zase tak úplně není tahle pištol.
Jen můj názor.

vidocqcz

Příspěvek#523 » stř 9. říj 2024, 05:31

Já si spíš na této tenké pistoli (G48) záchyt závěru nechtěně přidržím a způsobím si nezachycení závěru při prázdném zásobníku. Nemůžu se to odnaučit. Závěr shazuji závěrem (hezký obrat). Zvětšený záchyt bych nedoporučoval.

Carloss

Příspěvek#524 » stř 9. říj 2024, 05:38

"Zamotat" palec silné ruky POD palec slabé ruky jsi zkusil? Já takhle držívám pětasedmu.
Mě se to neděje, bo jsem se naučil palec silné ruky "volně" položit NA palec slabé ruky, který je relativně pevně na rámu. (jiné téma)

Affares

Příspěvek#525 » pát 11. říj 2024, 14:17

kviknik píše:Ahoj, mám novou 43X koupenou dva měsíce, nastříleno cca 400. Než jsem koupil, měl jsem půjčenou starší 43X ze střelnice. Zatím se s ní sžívám, nicméně jedna věc mě překvapila. Na tý nový mě jde poměrně špatně schodit závěr záchytem. Je celkem utopenej. U tý půjčený jsem to nezaregistroval. Máte někdo podobnou zkušenost, popřípadě dával jste někdo prodloužený záchyt závěru ? https://glockshop.cz/zachyty-zaveru/657 ... 43x48.html
Děkuji za postřehy

Osobně jsem si tam dal záchyt Vickers, protože jsem řešil to samé. Je to asi o zvyku a origoš je použitelný, ale mne z toho doslova bolel prst. U Vickrese se mi líbí ten "oblý" tvar a ne hranatost. Před pár dny jsme měli velkou akci na střelnici pro veřejnost a diskutoval jsem to i s kluky na místě, protože jsme tam měli tuny glocků a ten kousíček navíc dělá velký rozdíl. Ani bych neřekl že je to "extended" ale prostě uživatelsky super.

Abych nespamoval, pár fotek kde to jde vidět jsem dával v jiném vláknu: viewtopic.php?f=49&t=16172

Zpět na