Walther PDP
Glock a spol.
- Satanáš
Příspěvek#976 » úte 7. lis 2023, 09:51
No, mít ACRO místo RMR, tak sundat hledí a dát vložku do rybiny ať je to v rovině, tak je z toho zajímavý futuro-cihloidní blaster
Ale takhle mi tam ta muška jednoduše chybí.
Kolimátor pro mě byl velký skok vpřed v ohledu střelectví. Sice přivedl vrabce domácího na pokraj vyhynutí ale zato mí ukázal moje střelecké chyby a pomohl pracovat na svalové paměti - narozdíl od mířidel tečku vidíš jenom v úzké výseči, takže pokud nemáš konzistentně nadrliované napíchnutí zbraně, tak s tím kroutíš a hledáš. Stejně tak při sušení krásně vidíš jak strhne, páč ti ta tečka ukáže každé sebemenší zachvění.
Navždy budu prosazovat červenou tečku. Je skvěle kontrastní a výborně podporuje míření oběma očima - silné oko ti jenom superponuje tečku do tvého zorného pole. Je to jak videohra. Nebo jak rozšířená realita. Nebo nemáš náhodou auto s průhledovým displejem?

Kolimátor pro mě byl velký skok vpřed v ohledu střelectví. Sice přivedl vrabce domácího na pokraj vyhynutí ale zato mí ukázal moje střelecké chyby a pomohl pracovat na svalové paměti - narozdíl od mířidel tečku vidíš jenom v úzké výseči, takže pokud nemáš konzistentně nadrliované napíchnutí zbraně, tak s tím kroutíš a hledáš. Stejně tak při sušení krásně vidíš jak strhne, páč ti ta tečka ukáže každé sebemenší zachvění.
Navždy budu prosazovat červenou tečku. Je skvěle kontrastní a výborně podporuje míření oběma očima - silné oko ti jenom superponuje tečku do tvého zorného pole. Je to jak videohra. Nebo jak rozšířená realita. Nebo nemáš náhodou auto s průhledovým displejem?

- Sobiho
- Lonestar
- LB171
Příspěvek#985 » stř 13. pro 2023, 21:53
Jdu si pro radu....po absolutně bezproblémových létech s P10S jsem dospěl k názoru, že je třeba změna. I volba padla na PDP F 3,5". (( mám hooooodně krátké prsty . . .)). Je to úžasná zbraň, která mi okamžitě perfektně padla do ruku. JENOMŽE, ji, při dvoustřelech, "neudržím" v ruce. Prostě, levá ruka mi vždy "sjede dolů". (( jsem pravák ). Otázka dne zní : pomůže mi výměna pružin ?
- Blacky
Příspěvek#986 » čtv 14. pro 2023, 07:50
??? jak sjede dolu? Tj spatny uchop! Pruzina mooozna malicko pomuze, ale nic co by napravilo uchop.
Kdyz jsou prsty slabe ruky "zamcene" = polozene a primerene stazene na prstech silne ruky, posunute o půl prstu (nevím, jak ti jinak popsat) tak preci nemohou sjet.
Kdyz jsou prsty slabe ruky "zamcene" = polozene a primerene stazene na prstech silne ruky, posunute o půl prstu (nevím, jak ti jinak popsat) tak preci nemohou sjet.
-
antonspelec - Příspěvky: 1239
- antonspelec
Příspěvek#987 » čtv 14. pro 2023, 09:04
Vymena pruzin nespravi uchop dle meho nazoru. Doporucuji na youtube nakoukat videa, jak spravne drzet zbran. A pokud je problem v nedostatecne texture gripu zbrane (coz u prvni generace PDP oproti te druhe byt muze), tak bud oblepit nejakym talonem, nebo zkusit rukavice.
- JirkaCV
Příspěvek#988 » čtv 14. pro 2023, 09:42
Stalo se mi něco podobného.
Po druhé, třetí ráně mi začala levá ruka odskakovat z úchopu.
Samozřejmě prvotní příčina je v tom, že mám víc nasušeno, než nastříleno. Ale to se spraví.
Těsně před tím jsem vyměnil hřbet za silnější. Mám delší prsty, abych tedy dostal bříško ukazováku správně na spoušť. Asi to vrátím zpátky.
Instruktor (bylo to na kurzu) mi upravil držení. Měl jsem mezi palci mezeru. Nezvyk. To se taky spraví.
Teď ladím úchop takto:
https://www.elegantandarmed.com/blog/ga ... ip-the-gun
Po druhé, třetí ráně mi začala levá ruka odskakovat z úchopu.
Samozřejmě prvotní příčina je v tom, že mám víc nasušeno, než nastříleno. Ale to se spraví.
Těsně před tím jsem vyměnil hřbet za silnější. Mám delší prsty, abych tedy dostal bříško ukazováku správně na spoušť. Asi to vrátím zpátky.
Instruktor (bylo to na kurzu) mi upravil držení. Měl jsem mezi palci mezeru. Nezvyk. To se taky spraví.
Teď ladím úchop takto:
https://www.elegantandarmed.com/blog/ga ... ip-the-gun
- Sobiho
Příspěvek#989 » čtv 14. pro 2023, 13:56
Naprosto nechápu "sjede ruka"... Tohle se mi stalo jen jednou, když jsem na jedné nejtajnější střelnici v ČR na kurzu, respektive před ním se namazal UV50+ a pak vzal zbraň do ruky!
Inu teď již aplikace jen rukavicích, ale tohle asi nebude ten případ. Takže doporučuji řešit úchop, teprve potom to ostatní. Osobně mám na PDP je vyměněné za DPM, ale ne kvůli sjíždění ruky, ale kvůli průběhu chodu závěru.
Požádej někoho zkušeného na střelnici ať se na tvojí střelbu koukne.

Požádej někoho zkušeného na střelnici ať se na tvojí střelbu koukne.
- Satanáš
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX