Walther PDP

Glock a spol.

Satanáš

Příspěvek#946 » pon 14. srp 2023, 10:19

Orličane, máš patricijský vkus :D HK jsem nosil léta, konkrétně P30, a zamiloval jsem si jejich ergonomii a pověstnou preciznost zpracování, dokonce i ta páčka na vypouštění zásobníku je velmi návyková. I když se v HK v posledních letech dopustili hereze a začali vyrábět modely s tlačítkem.
Stran srovnání spouště mám zkušenost trochu jiný level, ale stejně relevantní: Na jedné akci jsem porovnával HK SFP OR Match se svým ubroušeným uleštěným PDP. SFP zůstalo ležet na stole :D Pak jsem sundal závěr na SFP a čuměl jsem, jak dokážou tak jednoduchou spoušť v HK překomplikovat.
Opravdu moc jsem chtěl SFP milovat, byla to moje první volba když jsem uvažoval nad novou, sportovněji zaměřenou pistolí. Ale nedokázal jsem si ospravedlnit tu částku za subjektivně horší pistoli oproti PDP.
Ale pokud nakonec zvolíš HK, tak mi dovol rozptýlit tvé obavy: SFP bez výřezu pro kolimátor jde zafrézovat, NoCompromise to tuším dělají. A co se týče ND tak není třeba mít strach, v tom jsou přátelé z NoCompromise nekompromisní :D

Sobiho

Příspěvek#947 » pon 14. srp 2023, 12:22

Subjektivně: obě hezké (samo nejdůležitější :-D ), spoušť lepší PDP, cena lepší PDP, OR v základu PDP. Za mne i ta HK je dobrá zbraň, uvažoval jsem o záložce k PDP, ale nakonec jsem vzal jinou. PDP je dobrá zbraň, jen doporučuji hned dát DPM pružinu (tedy počítej s dalším nákladem) a pak máš podle mne super zbraň. Jediný tunning je opravdu jen ta pružina.

Orličan

Příspěvek#948 » pon 14. srp 2023, 16:16

Všem moc díky za rady. Dle informace z Armedu jsou nyní verze Compact 4" v černé barvě u výrobce vyprodané a další várka by mohla být do 2 měsíců. Skladem jsou nyní v černé pouze verze FS se 4,5" a 5" hlavní, tak napřed zkusím je a uvidí se.

Sobiho

Příspěvek#949 » pon 14. srp 2023, 21:33

Armed... Prosím Tě, ty nemají nikdy nic i když ostatní toho mají plné sklady. To je snad nejhorší obchod v ČR. Koukni se jinde.

Satanáš

Příspěvek#950 » úte 15. srp 2023, 07:13

Dej pokoj, já mám Armed rád, výborně jsem si tam pokecal :D A nad to mě i pěkně vybavili.
Orličane, pokud z nějakého nadpozemského důvodu neprahneš po kompaktu nebo 4" nebo něčem ještě menším, tak FS "5 je za mě vítěz. Nenosí se hůř než kdejaký kompakt a chová se fantasticky při střelbě. A koncem července jsem zahlédl jednoho na Hunting bazaru ;)

Blacky

Příspěvek#951 » úte 15. srp 2023, 07:48

Dovozce je CB Servis. https://www.guns-trade.cz/ ale maj s Armedem frontchaft. :)

4´ v černý fakt nemaj. Leda to Fko. Ale maj FS ve 4´si to vem do ruky, je to jen asik o 1,5cm delsi pazbicka.

DesertEagle

Příspěvek#952 » úte 15. srp 2023, 09:20

To Orličan: dlouho jsem se rozhodoval, který z nich pro bábovku na dril a zvitězilo jasně HK. Mám velkého Matche a jsem spokojenej. Nebudu řešit subjektivní pocity co lépe sedí v ruce. Walther má asi trošku přijemnější pocitově kovový reset, ale tím to končí. Spoušták lze ale koupit tunácký. HK v tomto provedení je zbraní složek celého světa, tedy pro ty které ještě nedostali za trest Géééčko hi,hi. Proč riskovat problémy s vydrolováním hlavní, které už můžou být vyřešené, nechci nikomu křivdit. Navíc se mi nelíbí a OK je to opět subjektivní zářezy na závěru. Asi nejvíc na HK miluju ty "ušiska" pro lepší natahování závěru, ty jsou skutečně naprosto božíí a dokonce zvažuju, že něco podobného spáchám i na jiné zbraně. To beru za jedno z největších positiv. Pot, bláto, ruka nikdy nesjede a není třeba dělat dramatické ostré záfrezy jako na Waltheru.
P.S. At je hodnocení vyrovnané, tak HK zásobníky jsou nahoře velmi ostré a i po zabroušení není páskování uplně příjemné. U Matche a tím zdovolením odpočim je nakrmení na 20 bez krmičky peklem. Střelecky je to u obou čistě o rukou.

Ricous

Příspěvek#953 » čtv 17. srp 2023, 10:51

Máte někdo zkušenost, porovnání, mezi tovární PDP spouští a spouští Walther dynamic performance trigger?

Jambolero

Příspěvek#954 » sob 19. srp 2023, 13:20

Ahoj. Neřešil někdo kde sehnat na PDP SD kompenzátor na hlaveň? Všechny co jsem našel se prodávají v USA a ty jejich shopy do zahraničí nezasílají.

Tady u nás jsem zatím nic nenašel.

Díky.

Blacky

Příspěvek#955 » sob 19. srp 2023, 13:38

Ricous píše:Máte někdo zkušenost, porovnání, mezi tovární PDP spouští a spouští Walther dynamic performance trigger?

Mam k dispozici obe. Zakladni je super. Rozdil oproti SD je tvar a material. Ale i ta zahnuta se mi macka dobre (na P99 me z toho boli nehet).

Rozdil co ja poznam je pouze delka chodu. Klasicka ma tak milimetr uplnej vakl, pak lehky odpor tak 2-3mm ( pocitove, nemeril sem to) a zed. Pak cvak. Ta perforska ma ke zdi tak milimetr.

Jinak zed a vypusteni i reset maj podle me obe ty spouste stejny.

IMG_7481.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Orličan

Příspěvek#956 » pon 21. srp 2023, 16:26

Zdravím všechny PDP majitele a fandy. Na základě Vašich doporučení jsem od pátku majitelem PDP ve verzi FS 4,5". Dnes přihlášen na policii, včetně vydání PZ na počkání, takže se už těším na první vyvětrání hlavně. :D
20230821_171430.jpg
20230821_171414.jpg

Lonestar

Příspěvek#957 » pon 21. srp 2023, 17:08

Vítej do klubu!
Ať slouží k plné spokojenosti!

Lonestar

Příspěvek#958 » úte 29. srp 2023, 10:53

"To už bude rok, cos mi v Cairu mával..."

Ano, přátelé - dnes je to na den přesně rok, co jsem si donesl domů svého Pidípka - Waltherův Perfektní Dávkovač Potěšení Pro Stárnoucího Dědka 8-)
Za ten rok jsme spolu vystříleli 2623 ran (převážně přebíjenek ALSA - koláčový graf spotřebovaného střeliva přikládám). Z nich jsme zaznamenali jednu jedinou "závadu" (pokud se to tak dá nazvat) - v presu z končícího časového limitu na soutěži jsem dal rychlý trojstřel a poslední nábojnice zakomínkovala.
Zúčastnili jsme se spolu sedmi LOSíků, šesti klubových soutěží akční mířenky, tří IPSC drillů a jednoho závodu Steeel Challenge - a párkrát se nám dokonce podařilo nebýt poslední :lol: . Kromě toho jsme spolu byli na střelnici dvaatřicektrát jen tak potrénovat a odrelaxovat - a párkrát jsme spolu dokonce sbalili okouzlující začínající střelkyně (když nepočítám moji paní domácí - ale ta má než Pidípka raději Canika).
Po pár měsících soužití (a první klubové soutěži) dostal Pidíp OWB kydex Concealment Express (ať nedělá ostudu v látkové Dastě). Samozřejmě jsem si ho vyzkoušel i na skryté nošení - v zimě pod hrubým svetrem se to dá, i když každý den bych se s ním tahat asi nechtěl. Ale EDC nebylo a není v naší vesničce střediskové mou prioritou, a když už mám potřebu jít s Pidípem na procházku, dávám ho do boční kapsy svého 5.11 Tactical Push Packu.
Po půl roce soužití dostal Pidíp vylepšení - ocelová mířidla Zendl (černé hledí a mušku s červeným 1 mm světlovodem a DPM vratné pružiny. Další vylepšení zatím neplánuju (i když začínám nesměle uvažovat o kolimátoru). Ze tří výměnných hřbetů po postupném vyzkoušení nakonec používám ten největší.
No a to by bylo asi tak všechno, co jsem Vám chtěl k tomu říct (holt nemám Satanášův literární talent :lol: :D)

Šaky

Příspěvek#959 » stř 6. zář 2023, 09:50

Blacky píše:
Ricous píše:pak lehky odpor tak 2-3mm ( pocitove, nemeril sem to) a zed.

Ahoj, sice se stále považuji za zelenáče, ale měl jsem podobný problém na novém PDPéčku. Jako zelenáči se mi zdál chod spouště dobrý, ale kamarád mě zjebal, že před zdí mám děsnej odpor. mě to nepřišlo, ani nevadilo, nicméně zašel jsem s tím k puškaři a ten hned řekl, že je to pružinka blokace úderníku. Vyměnil ji a i já jako zelený ucho už poznám neskutečnej rozdíl, kdy až po zeď je spoušť prakticky bez jakéhokoliv odporu...

jinak mě by zajímala jiná věc. Zdá se mi, že mi úplně nevyhovují základní tři tečky (hledí plus muška) a docela by se mi líbilo mít hledí čistě černé a na mušce světlovodné vlákno. Mám dojem, že se mi s touhle kombinací líp zaostřuje, respektive že mohu ostřit na cíl.

neměnil jste někdo na světlovodný vlákno v mušce a černý hledí?

našel jsem jen variantu od zendla, kde nebylo stavitelné hledí, ale jen pevné.

Blacky

Příspěvek#960 » stř 6. zář 2023, 10:22

Hmmm dobrej nápad. Zkusím na to juknout. Mě tu SD to nedělá, tak klasicky PDP kamoše by se mohlo trošku vylepšit. :)

Ty tečky já vubec neresim. Miřim na hrany miridel, tj. ty tečky vubec neregistruju. NEbo mozna jen podvedomě.

Zpět na