Heckler & Koch VP9 Striker Fired Perfection
Glock a spol.
- HawkCZ
Příspěvek#841 » čtv 28. kvě 2020, 18:40
Borci, kdo byste měl zájem, tak jsem se rozhodl uspořádat puškařský kurz k SFP9. V podstatě se tam dozvíte vše co se tady za ta dlouhá léta probralo a něco navíc z "podpokličky" kooperace s dovozcem a fabrikou (některé věci byste radši vědět nechtěli)
. Hlavně si tedy vše zkusíte prakticky, a když to poserete, tak já to opravím, vyměním zničené díly a odejdete zase s celou pistolí
. V případě zájmu se nezapomeňte přihlásit o slevu 
Více info: https://nocompromise.house/events/detail/74

Více info: https://nocompromise.house/events/detail/74

- koudak
- HawkCZ
Příspěvek#845 » stř 8. črc 2020, 08:47
U nás, ozvi se mi www.nocompromise.house . Dělá je pro nás Ondra Horský - OnGear 

- petrkri
Příspěvek#846 » sob 27. úno 2021, 00:05
Ahoj,
mám přes rok variantu push button s tím tlačítkem na zásobník místo pádla. Dnes z ničeho nic začalo tlačítko vypouštění zásobníku dělat takový cvakavý zvuk. Jak při zmáčknutí tak uvolnění. (případně při vsunutí zásobníku).
Video místo slov:
https://vimeo.com/517356975
Zbraň jsem předtím klasicky čistil, ale nejsem si vědom, že bych se vůbec přiblížil k tomu zobáčku, co zadržuje zásobník..
Věděl by někdo, čím by to mohlo být, než to celé rozeberu a nebo někam odnesu?
Díky
mám přes rok variantu push button s tím tlačítkem na zásobník místo pádla. Dnes z ničeho nic začalo tlačítko vypouštění zásobníku dělat takový cvakavý zvuk. Jak při zmáčknutí tak uvolnění. (případně při vsunutí zásobníku).
Video místo slov:
https://vimeo.com/517356975
Zbraň jsem předtím klasicky čistil, ale nejsem si vědom, že bych se vůbec přiblížil k tomu zobáčku, co zadržuje zásobník..
Věděl by někdo, čím by to mohlo být, než to celé rozeberu a nebo někam odnesu?
Díky
- HawkCZ
Příspěvek#847 » sob 27. úno 2021, 00:14
On ten mechanismus přepákování je takový....složitý
. Jednou už jsme ho zákazníkovi čistili, protože se nevracelo tlačítko. Bylo jednodušše zarostlé rezí
.
Do poručuji promazat/vyšplouchnout bordel zevnitř šachty. Mělo by zmizet. Případně rozebrat ten vypouštěč.
Nebo se zastav u nás na showroomu

Do poručuji promazat/vyšplouchnout bordel zevnitř šachty. Mělo by zmizet. Případně rozebrat ten vypouštěč.
Nebo se zastav u nás na showroomu

- petrkri
Příspěvek#848 » sob 27. úno 2021, 20:43
díky. Tak jsem to profouknul, namazal a nic. K rozebrání je potřeba asi nejdřív rozebrat ten rám a toho se trochu bojím, abych to zas složil 
Takže až to rozvolní, tak se nejspíš zastavím. Případně pokud budete opakovat ten kurz o pár postů výše, tak bych se zastavil přímo tam. Je možnost se někde subscribnout, kdybyste ho vypisovali znova?
Zatím dík

Takže až to rozvolní, tak se nejspíš zastavím. Případně pokud budete opakovat ten kurz o pár postů výše, tak bych se zastavil přímo tam. Je možnost se někde subscribnout, kdybyste ho vypisovali znova?
Zatím dík
- HawkCZ
- sobik2
Příspěvek#850 » pon 1. bře 2021, 21:28
zdravim chlapi, mam na HK SFP9 problem se zachytem zasobniku, ktery zustava po spravnem vlozeni a zacvaknuti zasobniku "vylezly" nad obrys luciku, takze o nej zadrhnu pri zmacknuti spouste, blbe se to vysvetluje, viz foto
defacto je to stejny stav, jako kdyz zasobnik neni vlozeny, kdy ten zachyt taky trochy "vyleza"
vsimnul jsem si toho az ted uplnou nahodou, kdyz jsem doma menil musku a vlozil jsem prazdny originalni zasobnik...mezi tim jsem jeste lestil tahlo spouste, ale to s tim nemuze mit nic realne spolecnyho, vsechno funguje, jak ma, (zachyt zaveru, zacvaktnuti a vypusteni zasobniku atd..) jen zachyt proste vycniva.. zatim nemuzu najit logicke vysvetleni, prosim nejake rady nebo postrehy ? diky
defacto je to stejny stav, jako kdyz zasobnik neni vlozeny, kdy ten zachyt taky trochy "vyleza"
vsimnul jsem si toho az ted uplnou nahodou, kdyz jsem doma menil musku a vlozil jsem prazdny originalni zasobnik...mezi tim jsem jeste lestil tahlo spouste, ale to s tim nemuze mit nic realne spolecnyho, vsechno funguje, jak ma, (zachyt zaveru, zacvaktnuti a vypusteni zasobniku atd..) jen zachyt proste vycniva.. zatim nemuzu najit logicke vysvetleni, prosim nejake rady nebo postrehy ? diky
IMG_20210301_210907.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Standak
- sobik2
Příspěvek#853 » pon 1. bře 2021, 22:36
tak jsem to rozebral, je tam jen 1 cep a mala pruzinka, nic neni praskle ani ohnute, slozil dohromady a porad stejny, zkousel jsem pro jistotu i druhy origo zasobnik, porad stejny...
jedine, co me realne napada, je unava materialu te zelezne packy (foto viz ten rovny vycnelek nahore), ktera fyzicky zachytava zasobnik, ze by se o 1 mm ohnula..
zbran byla cca 9 mesicu v kufriku s vlozenym a zacvaklym prazdnym zasobnikem v sachte
jedine, co me realne napada, je unava materialu te zelezne packy (foto viz ten rovny vycnelek nahore), ktera fyzicky zachytava zasobnik, ze by se o 1 mm ohnula..
zbran byla cca 9 mesicu v kufriku s vlozenym a zacvaklym prazdnym zasobnikem v sachte
IMG_20210301_220248.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- risa2000
Příspěvek#855 » pon 1. bře 2021, 22:50
sobik2: Jako fyzik teoretik
bych řekl, že tvoje podezření je správné, aniž bych znal mechanismus HK. Ze tvaru je vidět, že pokud ta páčka přenáší nějaký moment na nějaké jiné ústrojí (a naopak), tak je to právě tím trnem. O ohnutí (doleva) přesně koresponduje se zvednutím pacek v lučíku.
Otázka spíš zůstává, jak se to mohlo ohnout a to bych už viděl na průzkum celého mechanismu. Buď se samotné packy nějak zasekly v horní poloze a kdyžs tam dával zásobník, tak se to ohlo, nebo se to ohlo postupně tlakem, ale pak bych to viděl na vadu materiálu součástky.

Otázka spíš zůstává, jak se to mohlo ohnout a to bych už viděl na průzkum celého mechanismu. Buď se samotné packy nějak zasekly v horní poloze a kdyžs tam dával zásobník, tak se to ohlo, nebo se to ohlo postupně tlakem, ale pak bych to viděl na vadu materiálu součástky.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí