Springfield Hellcat
Glock a spol.
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#182 » pát 4. pro 2020, 20:31
Nejsem si jistý, ale pokud tu někde vzadu blesklo že se čeká na další dodávku z Chorvatska, resp. Rakouska, tak v Pardubicích mají myslím ještě 2 kousky v Kspolu... Jsou to ale ty standardní verze, bez přípravy na kolimátor... Tu jsem si dnes jako poslední kus na krámě uloupl já...

- Vasin
Příspěvek#184 » pát 4. pro 2020, 20:46
Zdravím,
Na fcb skupinách o Hellcat se začaly objevovat zprávy ohledně prasklých úderníků. Již je to víc případů.
Zajímavá reakce výrobce při jedné reklamaci "but Springfield Armory told me to not dry fire "
Pokud byste někdo měl tuhle příhodu, dejte pls vědět, ať víme, jak moc se spoléhat.
Na fcb skupinách o Hellcat se začaly objevovat zprávy ohledně prasklých úderníků. Již je to víc případů.
Zajímavá reakce výrobce při jedné reklamaci "but Springfield Armory told me to not dry fire "
Pokud byste někdo měl tuhle příhodu, dejte pls vědět, ať víme, jak moc se spoléhat.
-
Sarkafarka.Loupeznik - Příspěvky: 565
- Sarkafarka.Loupeznik
Příspěvek#186 » ned 6. pro 2020, 13:56
Vasin píše:Zdravím,
Na netu najdeš odkazy i na problémy u Glocků... Jak moc je to vypovídající v poměru k prodaným kusům??? Co jsem tak koukal, tak se u toho HEllcatu jedná vesměs o stále se opakující případy, v řádech jednotek... Když vezmu v potaz, že každý "Glockař" to s chutí rozmázne, protože ta pistolka je jinak víceméně bezchybná a Glock(a ani nikdo další krom SIGu) na ní nemá v současnosti adekvátní odpověď, tak mě to zatím vůbec nevzrušuje...
- LordSalix
- Mac.42
- Honzajan
Příspěvek#193 » pon 7. pro 2020, 07:33
Mac.42 píše:ano, u P365 to byly taky jednotky až nízké desítky zlomených úderníků... a věřím že i P-10 taky měla problematické jen jednotky až nízké desítky... ale haters gonna hate
Tohle je kec nejvetsi. P365 trpel systematicky na ulomeni zapalniku, zedne desitky kusu (to, ze zbrojovka tvrdi nejake cisla neznamena, ze nekeca). Navic u p365 praskala ta nejtenci cast, jak jsem psal-zapalnik. Tady to vypada cast zachytu uderniku a tohle praskat videt moc nechces.
- Mac.42
Příspěvek#194 » pon 7. pro 2020, 11:13
Na amerických fórech jsou (nebo přinejmenším před těmi dvěma lety bývaly) k dohledání seznamy seriových čísel s popisem závady... a šlo na podzim 2018 o řádově 20 reklamovaných zlomených zápalníků z výroby během jara 2018 a zhruba stejné množství s umírajícími tritiovými kapslemi z výroby během léta 2018... Přišlo mi, že mnohem větší halo bylo (spíše než z nějakého masivního počtu reálných případů) z prostých obav, že je vyroben metodou MIM, což prostě není populární. Od léta 2018 jsou sestavy úderníku mírně odlišné od těch původních, takže zjevně došlo k redesignu.
Sám mám nízké výrobní číslo s původním úderníkem a po pár tisících žádný problém.
Žádný výrobek není zcela chyběvzdorný, tím spíše, jde-li o střelnou zbraň. A samozřejmě, že nikdo nechce závadu na EDC, ale kdo chce psa bít, hůl si najde - ať jde o Sig, HSP, nebo CZ. Ale hejt na Sig prosím do jeho vlákna, zde jsem chtěl jen relativizovat problém, který se prostě vyskytuje globálně. Je třeba si uvědomit, že ať jde o cokoliv, je v dnešní době časný nákup libovolného produktu vstupenkou do klubu betatesterů.
Sám mám nízké výrobní číslo s původním úderníkem a po pár tisících žádný problém.
Žádný výrobek není zcela chyběvzdorný, tím spíše, jde-li o střelnou zbraň. A samozřejmě, že nikdo nechce závadu na EDC, ale kdo chce psa bít, hůl si najde - ať jde o Sig, HSP, nebo CZ. Ale hejt na Sig prosím do jeho vlákna, zde jsem chtěl jen relativizovat problém, který se prostě vyskytuje globálně. Je třeba si uvědomit, že ať jde o cokoliv, je v dnešní době časný nákup libovolného produktu vstupenkou do klubu betatesterů.
- Netrefil
Příspěvek#195 » pon 7. pro 2020, 12:33
Taky je vidět, že se Springfield na problémech P365 poučil. Na rozdíl od tradičního úderníku s trnem, který se u P365 lámal ,to Springfield vyřešil klínovitým tvarem úderníku, který lépe přenáší napětí. Proto je otvor pro úderník v závěru oválný a nikoliv kulatý. Takže když úderník u tak malé pistole "klouže při úderu o zápalku" a zanechává tu známou "rýhu v zápalce", u Hellcatu je riziko jeho ulomení téměř eliminováno.
Bohužel hoši ve Springfieldu zase pro změnu zřejmě vytvořili slabé místo na záchytu úderníku. Úderník na svém Hellcatu jsem si prohlídnul, zda náhodu v místě záchytu úderníku nemá nějakou drážku z výroby (vzniklou špatným opracováním), která by fungovala jako místo iniciace trhliny a následného lomu. Nemá. Přechod je hladký, takže pokud se časem ulomí, tak to bude skutečně chyba designu toho záchytu.
Bohužel hoši ve Springfieldu zase pro změnu zřejmě vytvořili slabé místo na záchytu úderníku. Úderník na svém Hellcatu jsem si prohlídnul, zda náhodu v místě záchytu úderníku nemá nějakou drážku z výroby (vzniklou špatným opracováním), která by fungovala jako místo iniciace trhliny a následného lomu. Nemá. Přechod je hladký, takže pokud se časem ulomí, tak to bude skutečně chyba designu toho záchytu.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí