Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.

ExHaust

Příspěvek#1276 » sob 25. črc 2020, 16:23

0E444784-3DA9-44EC-80C6-696A2C700A40_1_201_a.jpeg
Prosím vás, mám vystřeleno pouze 250 ran a začínám být z ní silně zklamaný. S malým Glockem 42 nastřílím mnohem lepší výsledky než s HK. Všechny rány jsou ve svislé ose v terči na 25m od shora dolů, lítá mi to výškově kam se jí zachce. Nyní jsem si při čištění všimnul uštípnutého kousku plastu vodící lišty pružiny závěru. Myslíte, že by to mohlo mít vliv na přesnost? Případně je tohle na reklamaci?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

velkovezir

Příspěvek#1277 » sob 25. črc 2020, 19:22

Já myslím že vliv na přesnost to mít nemůže, lišta bude po odchlíplým kouskem plastu kovová, podobně jako vodící lišty závěru. Btw mám to odchlípnutý stejně a lítá mi to normálně, respektive nepozoruju žádný divný rozptyl. Chybu bych hledal asi jinde, podle mě si budou muset zvyknout ruce, neni to glock ( to nemyslim nijak zle, prostě je to jiná pistole). To je můj názor, zkušenější mě možná opraví.

MKabar

Příspěvek#1278 » ned 26. črc 2020, 00:46

To loupani povrchove vrstvy plastu na predni vnitrni kovove casti ramu (zalite v polymeru) je zcela normalni a delaj to uplne vsechny kusy. A na reklamaci to opravdu neni, neexistuje kus, ktery by to nedelal. Plast na kovu neudrzi v tom namahanem miste, kde jsou razy z hlavne pri odemykani, klidne ty odchliple kousky ucvakni nuzkama, vubec nicemu tim neuskodis. Nema to
Pokud to mas v linii ale strhavas dolu, tak to je rozhodne rukama, snazis se prat se zpetnym razem a strhavas to dolu. Kdyby ti nekdo zamichal cvicny naboj mezi ostre a nevedel bys ktery, tak bys presne videl co delas, skubnes tou pistoli pri spousteni a hodne. Jinac jestli to mas v tovaru s origo spousti a tovar tlusta miridla a strilis na 25 m a po 250 ranach to mas v terci a jeste dokonce v linii tak smekam :-D, netrefil bych ani ten terc s tovar miridly na takou dalku :-D. Strilej na 10 a az to bude dobre, tak potom na 15, ale na 25 to fakt neni zrovna jednoduche. Je to bojova pistole, ne mirenkarsky special na olympiadu.

MKabar

Příspěvek#1279 » ned 26. črc 2020, 00:50

Btw kdyby chtel nekdo poladit spoust na P30, tak prodavam nejake svoje dily z moji P30SK (LEM kit, spoust, control lever, ma to najete do 500 ran), staci pisnou SZ. Samotna P30SK je taky k mani...viz bazar.

ExHaust

Příspěvek#1280 » ned 26. črc 2020, 03:09

No já nevím, jestli je to z té fotky dobře vidět, ale nejedná se o zalité kovové části, tahle šína je celá z plastu a když ji odtrhnu, tak tam nezbude nic. Sedí na ní díl s vratnou pružinou. Jinak do terče mi to lítá nahoru i dolů, nebo možná je to jenom dolů a je špatně seřízené hledí, mám ty originál štelovací mířidla, co se prodávají se závitem. Zbraň byla evidentně déle na prodejně a nejspíš si s tím někdo hrál. Šel jsem se podívat na soutěž 25m, chtěl jsem poznat co a jak, no poslední jsem naštěstí nebyl :-), terče ze závodu vyfocený nemám, měl jsem na 30 ran 150 bodů, ale z nácviku mám jen tyhle dva, tak pro ilustraci, jak to lítá. Ty nezalepené desítky v zeleném jsou z pušky...
071463A5-B857-4937-81D7-94C1A9238C34_1_201_a.jpeg
IMG_0252.jpeg
IMG_0208.jpeg

velkovezir

Příspěvek#1281 » ned 26. črc 2020, 09:57

Díl s vratnou pružinou nesedí na ní ale pod ní,
IMG_20200725_1958091.jpg
a fakt je tam v tom zalitej kov, zkus si na to tim šroubovakem zaklepat pod tim odchlípnutím a uvidíš. Dalším důkazem budiž oleštění toho vodítka vratný pružiny na místě, kde se o tuhle šínu opírá. na fotce je vidět, že je opřená ještě daleko za místem, kde se to odchlipuje.
IMG_20200726_103656.jpg

V tomhle chyba fakt nebude. Nech s tim vystřelit nějakýho kolegu a uvidíš, jak to lítá jemu.

ExHaust

Příspěvek#1282 » ned 26. črc 2020, 10:56

A jo, blbnu, samozřejmě to běhá zespodu, nad tím běhá hlaveň. Každopádně mě MKabar trochu uklidnil, že s touto zbraní to prostě bez úprav lepší asi nebude. Na mířenou budu teda muset pořídit něco přesnějšího...

MKabar

Příspěvek#1283 » ned 26. črc 2020, 13:32

Fakt jsem ještě neviděl/nestřílel P30L či P30, která by neměla mířidla ať už origo nebo lepší přesně na středu závěru a nestřílela by na flek s běžnou municí. Dokonce i kdyby jste pomíchali více kusu, hlaveň z jiné a závěr taky z další, tak to bude střílet úplně stejně jak origo kus. Minimální rozptyl na 15 či 25 m, ale ze svěráku. Z ruk na 25 m bez opory a s tovární spoušti je to fakt těžké. Pistole by dala teoreticky 5-8 cm kolečko na 25 m, ale neudržíš to tak prostě.

Spock lone wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#1284 » ned 26. črc 2020, 13:46

Zrovna dneska jsem si zkoušel z P30L střelbu na 25m s oporou (komplet tovární s V3). To se mi povedlo nasypat do kružnice cca 5 cm, což tak nějak odpovídá nástřelnému listu kde mám cca 3,5 cm na 15 m. Bez opory, když se snažím, tak jsem schopen udržet se v černém ve std pistoláku. Ale pak vezmu do ruky 1911 a najednou se už ani moc nemusím snažit. Prostě jak bylo řešeno, terčovka to není, ale dá se s tím celkem slušně nastřílet.

ExHaust

Příspěvek#1285 » ned 26. črc 2020, 14:56

Chlapi, kde berete ty nástřelné listy? Já když jdu k nám na prodejnu, tak k žádné nové pistoli nemají nástřelný list. HK jsem koupil už s ošoupaným hledím, což jsem si všimnul až doma a muška nebyla na středu a měla na sobě ťukanec od naražení, což z výroby asi těžko. Pak jsem chtěl Glocka a ten byl po prozkoumání taky slušně jetý, tak jsem si ho už objednal jinde...

Karpi

Příspěvek#1286 » ned 26. črc 2020, 18:12

Nástřelný list je u nového HK v tom kufříku, společně s návodem a příslušenstvím..

ExHaust

Příspěvek#1287 » ned 26. črc 2020, 19:10

Hm, tady ho nemají u žádné zbraně, budu chodit jinam...

velkovezir

Příspěvek#1288 » ned 26. črc 2020, 19:27

Já ho u P30 teda taky neměl. Když jsem se po něm ptal, tak mi řekli, že to u zahraničních zbraní často nebývá. Pistole byla nová, střílí dobře, tak jsem to neřešil.

MKabar

Příspěvek#1289 » ned 26. črc 2020, 21:36

Nastrelne listy uz se poslednich par let moc nevedou. Nema to smysl, kdyz to stejne vsecko strili stejne.
Nereste skrabanecky a tukance a flicky a jine nesmysly a strilejte z toho, je to uplne sumak. A kdyz to nahodou spadne na sterk? No a co, par oderek to neznici a strilet to bude furt stejne. Par let zpatky jsem tady daval foto jak vypada dobre zajeta tricina a ne ty vystavni naolejovane vonavky po 300 ranach s infarktovym 1 mm skrabaneckem od kydexu na hrane cumaku :-D. Je to nastroj, ne umelecky predmet na vystavku.

Mala perlicka k starym nastrelakum - snad 30 let nebo kolik tam byvalo jmeno Pixa - ale ve skutecnosti byli dva, strilel to pak i jeho syn na stejne pracovni pozici v tovarne.

ExHaust

Příspěvek#1290 » pon 27. črc 2020, 03:52

Já to teda celkem nechápu, když budu chtít bouchačku se známkami nošení nebo střílení, tak si ji koupím bazarovou o x tisíc levnější. Když je za plnou cenu, tak bez chybiček. Funguje to tak všude s jakýmkoliv zbožím, nevím proč u zbraní by to mělo být jinak.

Zpět na