Heckler & Koch P30 / P30S / P30L / P30 LS

Glock a spol.

Luboš16

Příspěvek#751 » úte 27. pro 2016, 23:54

Výměna sear pružiny a pružiny blokace se víc projeví v SA, v DA to není tolik znát. Chce to spouštění v DA nasušit, dá se na to v pohodě zvyknout.

MKabar

Příspěvek#752 » stř 28. pro 2016, 00:19

Zkonvertuj do kratkeho LEMu to SKacko a je po problemech s DA. LEM u zadneho kohoutoveho HK neprinasi zadnou nevyhodu, naopak vyhodu v podobne odstraneni tezkeho prvniho DA vystrelu, zjemneni spouste (kdyz to prijednom prepruzinujete pri konverzi na lepsi konfiguraci pruzin nez origo SA/DA verze) a hladky lehky chod. Reset zustava vzdy puvodni dle konkretniho modelu. A konverze z V3 SA/DA u P rady do LEMu navic dava moznost zachovani funkcniho vypousteni napnute bici pruziny, cili uplne idealni stav. USPecka, HK45, P30, P2000, vsechny se daji hodit do LEMu. Dily Hawk objedna, to uz problem neni.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#753 » stř 28. pro 2016, 00:44

2 Brusič: pružina nestačí, chce to 4.1 konverzi, ale to ti určitě napíše MKabar (koukám, že už to napsal) :-)

2 Jirka: no on je porod ji spíš dostat ven. Ale stačí šroubováček, kterým si skrze zásobníkovou šachtu o stůl přidržíš packu sear a pak hezky kleštičkama za ni zatáhneš. Dát tam novou už je jen brnkačka s bonusovým cvaknutím na konci :-)

Minochodem v reakci na MKabara. Je tam ta skvělá možnost nechat si ten vypouštěč bicí pružiny i v LEMu. V té sériové variantě s tou pákou u kladívka mi to, ale spíš působilo problémy a jednou jsem si při nabíjení nechtěně pružinu vypustil. To je ale individuální podle toho v jaké condition zbraň nosíte. Já mám nyní sear bez páky, takže bicí nevypustím. V budoucnu si tu páku ale jenom zakrátím, abych mohl třeba nehtem pružinu vypustit, ale ne omylem při dorážení závěru apod.

MKabar

Příspěvek#754 » stř 28. pro 2016, 01:29

Strilim dva roky s nechanym vypoustenim a jeste jsem si to nikdy omylem nevypustil (kdyz teda nepocitam jedno neumyslne umyslne zmacknuti hned ze zacatku jeste zlozvyk z V3 SA/DA).
Kohout v kratkem chodu trochu vycniva a chrani to pred neumyslnym zmacknutim.
A doklepkavat zavery musi akorat tak majitele vyrobku ze sousedniho taky nemecky mluviciho statu... :-).

Ono terminologicky uplne spravne je ta konverze na V4.1 vlastne V0.1 bo vojenska V0 na P30 mela vypousteni (a dokonce i palecnik na kohoutu, ale byl to LEM, akorat nebyl zkraceny). Ani ten V4.1 neni spravne, bo V4 byl medium LEM a ta moje idealni kombinace pruzin na ktere vsichni fici tomu neodpovida presne. Medium TRS pruzina spouste puvodne neexistovala, tu vyrobili prave pro ten zkraceny LEM.
Puvodni dlouhe LEMy jsou V0 vojensky s vypoustenim a palecnikem, V1 (lehky), V2 (tezky) a V4 (stredni). V4.1CH se obecne oznacuje svycarsky LEM se zkracenym chodem a V3 je SA/DA klasika plus jeste tusim V6 je DAO (tohle vsechno plati pro P30 ne pro HK45). Jen tak pro info aby tu novi nemuseli zas listovat hromadu stranek dozadu...

MKabar

Příspěvek#755 » stř 28. pro 2016, 01:33

Obrázek

MKabar

Příspěvek#756 » stř 28. pro 2016, 01:42

Idealni V4.1 konverze pouziva medium TRS 234773, lehkou FPBS 209296 a puvodni modrou V3 lehci bici HS 214300 + niklovanou sear pruzinku 215691 a novou trigger bar pruzinu pro kratky LEM 207932.
Plus novy kohout 207934 a delsi hammer catch 207933 pro kratky LEM. A k tomu je nutne dodat
jeste elbow LEM pruzinu 209275 a hammer cocking piece 209265. Secteno osm dilu (bici je puvodni).
S timhle udelate z V3 SA/DA kratky LEM.

Pokud uz mate V1 lehky LEM (jiny LEM se nedovazi do CR co vim) a chcete ho zkratit staci kohout 207934, hammer catch 207933, Trigger Bar Detent Spring 207932 a k tomu na vylepseni nikl sear pruzinka 215691, medium TRS 234773 a lehkou blokaci pro jistotu 209296 taky bo cert vi, jestli v tech evropskych V1 je lehka nebo tezka z vyroby. Nepotrebujete hammer cocking piece, LEM elbow spring a bici, ty uz tam jsou, to jsou stejne dily pro vsechny LEM verze.

V pripade konverze z V3 na kratky LEM je mozno pouzit puvodni sear s vypousteni pakou nebo novy LEM sear bez vypousteni (zustane tam skvira, ale ta nicemu nevadi), Hawk to ted tak ma. Tovarni LEM se vypousteni dodat uz neda - chybi tam ta skvira pro tu vypousteci paku. Dily na kratky LEM a nove pruzinky stejne musite koupit, tak je lepsi konvertovat V3 na kratky LEM - je tam vice moznosti pak k dispozici.

P.V.

Příspěvek#757 » stř 28. pro 2016, 07:42

Já už jsem si na sériovou DA zvykl a nedělá mi extra problém...

Korzybski

Příspěvek#758 » stř 28. pro 2016, 12:31

Využiju tohohle opakování a zeptám se: vyjmenované výhody LEM mi nejsou jasné. Ten menší odpor a hladší chod souvisí s TRS pružinou a sear segmentem, ne nutně přímo s LEM, nebo jo?
Ale dobře, na střelnici fajn. Jenže nosit LEM s nataženou bicí pružinou bych se bál, ne? Myslím, že odpor spouště je stejně malý, jako když je V3 s lehkou TRS pružinou natažená na SA (u LEM jen navíc pohybuju kohoutem). A kdybych nosil LEM s bicí pružinou vypuštěnou, tak kde je rozdíl proti V3 DA: tu bicí pružinu musím přece stlačit spouští docela stejně?

Asi bych naopak rozuměl údajnému zkrácení resetu, ale o tom tu píšete, že se nekoná.

HawkCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#759 » stř 28. pro 2016, 13:17

LEM s natazenou bici je stejne vezpecny jako DA na ozubu.

Ano LEM s vypustenou bici nema smysl. Je to pak klasicke DA s trochu kratsim chodem.

Smysl LEMu je hlavne v natazene bici pruzine na ozubu (catch) se spustenym kladivkem, tudiz muzete mit zaholstrovano.

Stanley 69

Příspěvek#760 » stř 28. pro 2016, 18:07

Dobrý den pánové. I já se hlásím do klubu hrdých majitelů skvělé zbraně HK P30l 40sw.Jsem nadšen její ergonomií a práce na střelnici.Měl bych však jeden dotaz ohledně vedení závěru,zda nebyly někdy nějaké problémy-přece jen ty malá vodítka nevzbuzují přílišnou důvěru Děkuji

Rottwik

Příspěvek#761 » stř 28. pro 2016, 21:05

Stanley 69 píše:Dobrý den pánové. I já se hlásím do klubu hrdých majitelů skvělé zbraně HK P30l 40sw.Jsem nadšen její ergonomií a práce na střelnici.Měl bych však jeden dotaz ohledně vedení závěru,zda nebyly někdy nějaké problémy-přece jen ty malá vodítka nevzbuzují přílišnou důvěru Děkuji

Nemám sice P30, vlastním K&H 45C a SFP9, ale vodítka jsou zdá se mi stejná. Ze 45ky mám cca 1000 ran a z SFP pouhých 300, problémy jsem nezaznamenal. Ale když si pročteš vlákno od první strany .... tady se problémy se zbraní neřeší... 8-) Asi jich moc není :D

MKabar

Příspěvek#762 » čtv 29. pro 2016, 01:06

40 SW je vysokotlaky naboj, ani HK nevydrzi v 40 SW tolik ran co devitka, ale porad si myslim, ze ji asi neustrilis do konce zivota...pokud tedy neplanujes profi production ligu v IPSC, coz asi s touhle zbrani ne. Devitka vydrzi 150-200 tisic ran (pokud se nebude extremne prehrivat pravidelne), i ve 40 SW to minimalne 50-60 tisic zvladne bez problemu urcite. Devitce se po 91 tisisich ranach zvedl rozptyl z 1,5 na 2 palce.

A bat se nosit LEM s natazenou bici - a proc? Pistole ma blokaci, bez stiskle spouste nevystreli. Je to mechanicky nemozne, udernik blokuje pricny ocelovy kolik.
SFP je SA striker, striker je komplet natazeny (a ma poradne silnou pruzinu) a stejne to lidi nosi s nabojem v komore a stejne tak nosi Gecka s vytunenyma spoustema s milimetrovym chodem a ultrakratkym resetem. Tak proc zrovna 2 kg LEM s 10 mm chodem by mel byt vic "nebezpecny"?? Pokud si na tohle neveris, tak nenos vubec nic s nabojem v komore. A ja stejne razim heslo, ze pokud si neumis udelat dostatek prostoru rukama a nohama abys mohl natahnout, tak tu pistol stejne nemusis vubec nosit, stejne ju nevytahnes i kdyz bude naboj v komore. Jak na tebe nekdo vyskoci zpoza rohu, tak budes vypnuty jeste driv, nez si vubec vzpomenes ze mas gver...

Korzybski

Příspěvek#763 » čtv 29. pro 2016, 10:04

MKabar: ...bat se nosit LEM s natazenou bici...

Aaaale, to je osobní, ležel jsem v nemocnici pár dní s chlápkem, co měl prostřelenou nohu po délce od kyčle až ke kotníku. Ale k věci: jaký je pak rozdíl nosit V3, nataženou na SA (kromě polohy kohoutu)? Že si při pohybu z pouzdra ven a zejména dovnitř můžeš palcem přidržet kohout?

MKabar

Příspěvek#764 » čtv 29. pro 2016, 10:51

Vetsina tehle urazu s prostrelenou nohou byla zpusobena bud pouzdrem s pojistkou nad lucikem (BlackHawk Serpa je zakazane ve vetsine americkych streleckych skol, podstrelili se i zkuseni instruktori) nebo se neco chytlo do luciku (zdrhovadlo z bundy, vetvicka atd) a poladena lehka kratka spoust na strikeru je jasna a bum. Jinac to chce drilovat a drilovat a drilovat, jenze experti na to vlitnou hned s ostryma a pak to dopada, jak to dopada. Jinac to se povedlo nejakemu sikulovi v Cesku? A mel to i pres koleno? (Auvajs...).
Klidne i pri holstrovani se to stane casto - vyhoda lemu - pri holstrovani si muzes palcem pridrzet kohout, kdyby neco chytlo spoust citis ze kohout jde dozadu a prestanes, kohout nepustis.
Nosit gver s natazenym kohoutem sice mozne je, ale condition 1 je cocked and locked - musel bys mit pojistkovou verzi a pojistky akorat tak na ramu prekazej a nejdou dat pryc z P30, kdyz uz tam jsou.
SA je kratky chod, mit to natazene a nezajistene je rozhodne nebezpecnejsi nez LEM s natazenou bici, jelikoz spoust ma chod 10 mm a neni to tak snadne odpalit jak natazene SA. Ne nadarmo ma P30 takou spoust jakou ma. Armada i policie v Nemecku chtely dlouhy chod a dlouhy reset. Civilni verzi nevyrobili. SFP s 6 mm chodem a 3 mm resetem je civilni verze, sluzebni verze ma 11/7 mm dlouhy chod stejne jak P30 z bezpecnostnich duvodu.
LEM je nejbezpecnejsi sluzebni spoust, spolehlivost a bezpecnost spusteneho kohoutu a stejny vystrel jak u strikeru vzdycky, neni tam tezke DA (ale muze se pouzit kdyz ho chces nebo nahodou pri selhaci).
Strikery zas nejsou tak ultrabezpecne jak se obecne tvrdi, pojistka ve spousti kdyz se ti neco zamota do luciku nepomuze a prask a dura v noze jak vysita. Nebo aspon ustreleny prst na noze.
A jestli si myslite, ze Vam se to stat prece nikdy nemuze, ze to jenom nejakemu mantakovi totalnimu, tak jste na tezkem omylu, muze se to stat i profikovi, ktery ma perfektne nadrilovanou manipulaci a roky a roky zkusenosti, nevsimne si ve spechu a bum. Videl jsem to na vlastni oci (nic se nestalo, zbran mirila do bezpecneho prostoru smerem k cili nastesti a byla to sice puska, ale princip stejny, snura v luciku chycena a nechteny vystrel jak vysity).

MKabar

Příspěvek#765 » čtv 29. pro 2016, 11:13

Jinac jelikoz nejsme v Afghanu ci Bagdadu, tak ja teda s nabojem v komore moc nenosim (pokud mam pistoli, casto taham v brasne 38 SP revolver, tam mam prvni gumovy a zbytek ostre), nespoleham ciste jenom a pouze na gver. Mam nozik(y), teleskop (nebo kozacky bic, ten je jeste lepsi :-P) a hlavne ruce a nohy a umim je obstojne pouzit. Bez niceho je uplny zaklad a zbyle naradi jsou uz pouze vylepsovacky a zvyseni ucinnosti. Ani dobremu strelci trenovanemu nepomuze pistole, kdyz mu ji zabranim vytahnout a to by jste se divili, jak malinko staci (neni v tom vubec zadna sila ani uchop, jenom se cloveku pres ruku snazici se vytahnout pistoli oprete do jeho teziste), aby neslo pistoli vytahnout. A nez se vubec strelec zpamatuje a zacne vymyslet neco jineho (vetsinou stejne nevi co, kdyz je bez pistole v haji), tak uz je pak vypnuty. A vetsina napadeni a konfliktu je na tu nejkratsi nejvic neprijemnou vzdalenost, kdyz prileze naky agresor necekane uplne nablizko (vetsina lidi na to neumi reagovat a pusti si ho do osobniho prostoru - na to oni spolehaji) a zacne neco kecat a naraz bum leti hak, tak pistol nevytahne ani nejrychlejsi strelec na svete a ani to nejde stihnout vyblokovat nebo uskocit s normalnimi bezne pouzivanymi postupy. Pokud se z tohodle nedostanete bez pistole, nedostanete se ani s ni, proste ji nemate sanci vytahnout. Chrabri hosi na youtube videich palici ostosest drily na kontaktni vzdalenost vetsinou strileji v tricku, jeste jsem nikoho nevidel to cvicit v mikine + bunde a hlavne papirovy terc neklade zadny odpor ani dotycneho netluce hlava nehlava nebo neboda. V realu by se po prvni rane (kterou dycky zacina agresor) vetsinou slozili a bylo by po slavne strilecce. Mimochodem to slavne kryti hlavy Vam sebere celou polovinu periferniho videni a toho utocnikovic kamose s nozikem prichazejiciho z boku pak uz vubec nevidite a jeste tam jaksik zapominaji ruku pritom zduchani (ktere stejne nema absolutne zadny ucinek na vyrazne vetsiho a tezsiho utocnika, kdyz zduchaji nebo tlucou jenom rukou, nedaji do toho celou vahu tela, hodne lidi se pritom odstrceni utocnika vyhodi sami sebe z teziste, ze potom jsou schopni i na ten 1-2 m ho minout o spatne pozici pistole na tele ani nemluve). Misto diskutovani jestli nosit s nabojem v komore nebo bez doporucuju radsi zacit poradne cvicit. Chce to par let, ne 3 denni/tydenni nesmyslny kurzik. Kdo je pripraven, neni prekvapen.

Zpět na