CZ 2075 RAMI
- Sargo
- Georg
Příspěvek#2 » stř 22. kvě 2013, 19:48
No hlavně ti osobně musí sednout do ruky. Já s ní nestřílel, jen jsem po ní nějakou dobu pokukoval. A když přišla ta chvíle, kdy jsem ji vzal do ruky, tak mne přešla jakákoliv chuť si z ní zastřílet. Mě osobně nesedla, takže jsem ji s potěšením vrátil. To však ale neznamená, že je na ní něco špatného. Naopak. Jen mě osobně nějak nesedla do ruky. Vždy je to individuální záležitost.
- Sargo
- nico
Příspěvek#5 » čtv 23. kvě 2013, 08:52
Raději neposlouchej a vyzkoušej si vše sama. Při nákupu z druhé ruky i konkrétní kousek na střelnici. Určitě by se našla i spousta lidí, kteří by na raminu nadávali. Já ji mám rád, líbí se mi a v mém případě perfektně funguje, takže moje hodnocení je zaujaté. :)
Umyslně jsem ji z počátku krmil kde čím a doslova veškerejma zbytkama, co jsem doma za dlouhé roky měl. Produkční řada S&B jí prošla kompletně. Nosím ji a tak jsem chtěl mít jistotu. Vzala zatím vše bez jediné zbraní zaviněné závady. Za celou dobu se zastavila pouze na jednom náboji z těch různorodých zbytků. Byl delší, odhaduji mimo limit, a nevešel se do komory.
Jestli na nich něco odchází nevím, ale první várky byly určitě problémové. Dokonce se něco vyprodávalo asi tak za polovinu dnešní běžné ceny. Nejhůře na tom byly v ráži .40 S&W. I kdybys brala starší, tak kousek z nedávné produkce.
Odpor spouště v DA je dobrý. Příjemný, hladký a předvídatelný. Ale zase, zkus si sama. Vybíral jsem v podnikovce ze tří kusů. Jedna z trojice měla horší chod v SA, druhá ťuklá miřidla a domů jsem si nakonec nevědomky přinesl kousek s odštípnutým lakem. Naštšstí jen na spoušti, která je u raminy lakovaná. Klasická CZ kvalita. To se vyřešilo tím, že jsem si naplánoval cestu okolo Uherského Brodu a nechal si tam na počkání dát úplně jinou.
Střílí se mi z ní dobře a relativně i pohodlně. Akorát při nějakém ostřejším střelivu, jako je třeba Fiocchi Black Mamba, už to trošku kopne.
Případné alternativy jsou třeba Heckler & Koch P2000SK a Glock 26.
EDIT:
Rýhování závěru je z výroby dost ostré a při opakovaném natahování dost řeže ruce. Nejhorší je to kolem dírky pro kolíček. Řešil jsem to pilníkem a následným načerněním. Stačí středně šikovné ruce a 30 minut práce.
EDIT2:
S některým střelivem (v závislosti na délce náboje a tvaru střely) rachotí desetiranný zásobník, pokud je v něm 9 a/nebo 10 nábojů.
To je najednou nevýhod. :)
Umyslně jsem ji z počátku krmil kde čím a doslova veškerejma zbytkama, co jsem doma za dlouhé roky měl. Produkční řada S&B jí prošla kompletně. Nosím ji a tak jsem chtěl mít jistotu. Vzala zatím vše bez jediné zbraní zaviněné závady. Za celou dobu se zastavila pouze na jednom náboji z těch různorodých zbytků. Byl delší, odhaduji mimo limit, a nevešel se do komory.
Jestli na nich něco odchází nevím, ale první várky byly určitě problémové. Dokonce se něco vyprodávalo asi tak za polovinu dnešní běžné ceny. Nejhůře na tom byly v ráži .40 S&W. I kdybys brala starší, tak kousek z nedávné produkce.
Odpor spouště v DA je dobrý. Příjemný, hladký a předvídatelný. Ale zase, zkus si sama. Vybíral jsem v podnikovce ze tří kusů. Jedna z trojice měla horší chod v SA, druhá ťuklá miřidla a domů jsem si nakonec nevědomky přinesl kousek s odštípnutým lakem. Naštšstí jen na spoušti, která je u raminy lakovaná. Klasická CZ kvalita. To se vyřešilo tím, že jsem si naplánoval cestu okolo Uherského Brodu a nechal si tam na počkání dát úplně jinou.
Střílí se mi z ní dobře a relativně i pohodlně. Akorát při nějakém ostřejším střelivu, jako je třeba Fiocchi Black Mamba, už to trošku kopne.
Případné alternativy jsou třeba Heckler & Koch P2000SK a Glock 26.
EDIT:
Rýhování závěru je z výroby dost ostré a při opakovaném natahování dost řeže ruce. Nejhorší je to kolem dírky pro kolíček. Řešil jsem to pilníkem a následným načerněním. Stačí středně šikovné ruce a 30 minut práce.
EDIT2:
S některým střelivem (v závislosti na délce náboje a tvaru střely) rachotí desetiranný zásobník, pokud je v něm 9 a/nebo 10 nábojů.
To je najednou nevýhod. :)
Naposledy upravil(a) nico dne čtv 23. kvě 2013, 09:06, celkem upraveno 1 x.
- ilicz
- nico
- Sargo
Příspěvek#8 » čtv 23. kvě 2013, 12:50
Nico: díky za zevrubnou odpověď s rozličnými zaujímacími detaily
S tím odporem DA spouště mi jde hlavně o porovnání v obecné škále podobných pistolek - mám Alfu combat a i když má spoušť velice příjemnou, v DA je to utrpení a například pro obranné účely, abych tak řekla, by to pro mě bylo nepoužitelné (což je mi u ní vcelku šumák, protože tu obludu u sebe určitě nosit nebudu); ale je mi jasné, že to je do značné míry kus od kusu. Až na to, že jestli půjdu do nové, bude to nepříjemná sázka do loterie.
Glock se mi strašně špatně drží a o té druhé zmíněné jsem ani neslyšela, natož abych ji potkala
Ilicz: těžko vyčítat malé pistoli, že má vlastnosti malé pistole
Na 15m (nebo kolik má Avim) jsem měla soustřel se Shadowem skoro stejný a Rami mi líp padla do ruky. Ostatně pokud je účelem sebeobrana, bude ta vzdálenost patrně nejvíc třetinová...

S tím odporem DA spouště mi jde hlavně o porovnání v obecné škále podobných pistolek - mám Alfu combat a i když má spoušť velice příjemnou, v DA je to utrpení a například pro obranné účely, abych tak řekla, by to pro mě bylo nepoužitelné (což je mi u ní vcelku šumák, protože tu obludu u sebe určitě nosit nebudu); ale je mi jasné, že to je do značné míry kus od kusu. Až na to, že jestli půjdu do nové, bude to nepříjemná sázka do loterie.
Glock se mi strašně špatně drží a o té druhé zmíněné jsem ani neslyšela, natož abych ji potkala

Ilicz: těžko vyčítat malé pistoli, že má vlastnosti malé pistole

- nico
Příspěvek#9 » čtv 23. kvě 2013, 13:38
Tak jsem to lehce osahal. Citelně lepší než naprosto nová CZ 85, srovnatelné se zajetou a laděnou CZ 85 nebo novým H&K P30S. Alfu po ruce nemám. Stejně mi to nepřijde nijak extra vypovídající. I kdybych to tisíckrát zkusil za tebe, nebude to lepší než jedno vlastní zmáčknutí. Omezil bych se na to, že obecně je to dobrá DA a bez nejmenších problémů si s ní poradí i má útlá přítelkyně.
Nakupuj, kde jich mají víc na pultě, nebude to jedna na objednávku a pak se nemusíš účastnit žádné loterie.
Na patnáct metrů jde raminu udržet v desítce.
Nakupuj, kde jich mají víc na pultě, nebude to jedna na objednávku a pak se nemusíš účastnit žádné loterie.
Na patnáct metrů jde raminu udržet v desítce.
- ilicz
Příspěvek#10 » čtv 23. kvě 2013, 14:12
Sargo píše:Ilicz: těžko vyčítat malé pistoli, že má vlastnosti malé pistoleNa 15m (nebo kolik má Avim) jsem měla soustřel se Shadowem skoro stejný a Rami mi líp padla do ruky. Ostatně pokud je účelem sebeobrana, bude ta vzdálenost patrně nejvíc třetinová...
Však já jí to nevyčítám. Jenom konstatuju, že kope víc, ale zase mi nepřišlo, že by to bylo tak hrozný, jak se ve střeleckých kruzích říká.
Nicméně ten úchop bude dělat svoje - asi máš něžnou dívčí ručku, protože já tam svou velkou tlapu prostě nenamotám a malík mi vlaje pod botkou zásobníku

- Sargo
- nico
- jurasek
- Bender01
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa