CZ Shadow 2
- OndrasFM
Příspěvek#617 » úte 11. dub 2017, 22:30
Vlákno je spotřební věc. Měním minimálně 3x za rok. A mění se běžně i u ostatních světlovodných mušek. Jo a to vteřinové lepidlo je jedna z nejhorších věcí, co můžeš udělat. Příště víc čti, nebo se zeptej. Pokus se vlákno odstranit, vyčistit to od lepidla a instalovat nové. Takhle opravené ztrácí vlastnost vést dobře světlo a blbě se vytahuje ven. Ono se jinak poškozuje ikdyž nevypadne. Praská otřesy a pak nevede tak dobře světlo.
- rumcajs_tr
- rumcajs_tr
Příspěvek#618 » úte 11. dub 2017, 23:05
Ahoj, mozna jsem udelal chybu, ale nikde jsem se o tom, ze by to byla bezna vec mesic po zakoupeni pistole fakt nedocetl... muzu se tedy zeptat, jak se spravne ma svetlovodive vlakno menit?
Predpokladam, ze z musky ho dostanu, to vterinove lepidlo na kovu obecne moc nedrzi... zatime je to ale OK, i kdyz sedrit nozem nebo sroubovakem to asi pujde.
Jak tedy spravne vymenit a hlavne zafixovat vlakno v musce?
Diky
EDIT: kdyz nad tim tak premyslim, mozna me tahle zalezitost konecne dokope k vymene musky a hledi na SH2... chtel bych hledi Zendl se svetlvodivym vlaknem mikrometricky stavitelne a k tomu jinou musku... nevyhovuje mi to 1mm vlakno, subjektivne mi 1,5mm sedne lip... jen se nemuzu rozjdnout, jakou sirku musky zvolit... kolik ma original? Zendl nabizi 2.7 , 3.0 a 3.3mm sirku... (vysku dam jako u puvodniho -7.5mm). Diky
Predpokladam, ze z musky ho dostanu, to vterinove lepidlo na kovu obecne moc nedrzi... zatime je to ale OK, i kdyz sedrit nozem nebo sroubovakem to asi pujde.
Jak tedy spravne vymenit a hlavne zafixovat vlakno v musce?
Diky
EDIT: kdyz nad tim tak premyslim, mozna me tahle zalezitost konecne dokope k vymene musky a hledi na SH2... chtel bych hledi Zendl se svetlvodivym vlaknem mikrometricky stavitelne a k tomu jinou musku... nevyhovuje mi to 1mm vlakno, subjektivne mi 1,5mm sedne lip... jen se nemuzu rozjdnout, jakou sirku musky zvolit... kolik ma original? Zendl nabizi 2.7 , 3.0 a 3.3mm sirku... (vysku dam jako u puvodniho -7.5mm). Diky
- McFly
Příspěvek#619 » stř 12. dub 2017, 04:55
Ad výměna vlákna - nelepí se, nahřeje se a tím sama "zatemuje" na koncích do kloboučku. Když už máš PC a ovládáš jej, tak příště než zbrklost použij sílu googlu
( nic osobního, jen přátelské rýpnutí)
https://youtu.be/3Zd_H3RzYxo
nebo
https://youtu.be/Knl1CprCTnU
nebo
https://youtu.be/jCbNqwrNThM
a desítky dalších...

https://youtu.be/3Zd_H3RzYxo
nebo
https://youtu.be/Knl1CprCTnU
nebo
https://youtu.be/jCbNqwrNThM
a desítky dalších...
- rumcajs_tr
- rumcajs_tr
Příspěvek#620 » stř 12. dub 2017, 07:28
Jo, taky jsem to zjistil. Díky. Trochu se hněvám na pána na střelnici, protože když jsem to zjistil, ptal jsem se co s tím a dotyčný mi poradil, že to mám zafixovat lepidlem... jelikož jsem v tomhle docela začátečník, neměl jsem důvod mu nevěřit, tak jsem nic nehledal a šel koupit lepidlo... no stalo se...
Co ta výměna? Jakou šířku mouchy doporučujete? Z výroby je tam tuším 2.5mm šířka a hledí má myslím výřez 3mm... nemám objednat mouchu taky 3mm? Vzhledem k tomu, že je dál než hledí, stejně ještě nebude opticky vyplňovat celý výřez...
Co ta výměna? Jakou šířku mouchy doporučujete? Z výroby je tam tuším 2.5mm šířka a hledí má myslím výřez 3mm... nemám objednat mouchu taky 3mm? Vzhledem k tomu, že je dál než hledí, stejně ještě nebude opticky vyplňovat celý výřez...
- McFly
- OndrasFM
Příspěvek#622 » stř 12. dub 2017, 08:22
Širší mouchy se používají na terčovou střelbu. Oko lépe vyhodnocuje menší šířku štěrbin světla. A tady se používá spíš plná, než s vláknem. Ale není moc hodná na rychlou střelbu. U té je důležité nahodit, vidět červený bod a v lepším případě aspoň nějaké světelné nevyplněné pásky světla a střílet. Jak je psáno výše. Tohle je jen názor. Jsou lidé, co střílí s plnou mouchou i ipsc, protože jsou tak prostě zvyklí. Musíš vyzkoušet.
- rumcajs_tr
- rumcajs_tr
Příspěvek#623 » stř 12. dub 2017, 19:12
Diky za rady, asi tedy objednam od Zendla (http://www.zendl.cz/zendl-katalog-2017.pdf) musku se svetlovodnym vlaknem 1.5mm, vyska 7.5mm, sirka 3mm a k tomu mikrometricke stavitelne hledi SW se svetlovodnymi vlakny. Vymenu zvladnu sam (nebo mistni puskar), nastreleni bude brnkacka, protoze to hledi Zendl je nastavitelne vyskove i stranove.
Melo by to byt OK.
Jo a libi se mi zelene vlakno
Melo by to byt OK.
Jo a libi se mi zelene vlakno

- Dobik_DC
Příspěvek#624 » čtv 13. dub 2017, 21:56
leta se věnuju sportovní střelbě z pistole. mě osobně vyhovuje široká muška a mala světýlka, líp tím uhlídáš pozici mušky v hledí. ale jak tu někdo píše je to spíše pro mířenou střelbu, takže pokud zvažuješ světlovodná mířidla (hledí a muška) tak bych zas až tak šířku mušky neřešil. základ bude udržet tři body ve vodorovné ose se stejnýma mezírkama, takže šířka je téměř zanedbatelná ... pokud plkám tak ať mě prosím někdo opraví ...
- Albert
Příspěvek#625 » čtv 13. dub 2017, 22:25
Já Vám všem do toho nechci nějak kecat... Ale kolik střelců (těch opravdu nejlepších) v IPSC používá světlovodné vlákna v hledí ???? A proč to nepoužívají ???? Asi k tomu nějaký důvod mají !? Nechce se mi k tomu psát sáhodlouhý elaborát ale pro disciplíny praktické střelby to fakt není vhodné... Tím od toho nechci nikoho zrazovat ale fakt to není výhoda ( narozdíl od mouchy) , jenom to spomaluje.....
- Chip
Příspěvek#627 » pát 14. dub 2017, 08:03
Nejpoužívanější kombinace je světlovodná moucha vpředu a klasické černé hledí vzadu. Potom rovnáte jeden výrazný bod proti tmavému pozadí, což je patrně nejlepší kombinace. ( má ji 90% střelců praktických disciplín) Pokud jde o šířku vlákna, na krátkou vzdálenost je lepší širší, ale na větší spíše tenčí. ( gongy na 30 metrů jsou přes tu záři špatně vidět) Rozumným kompromisem je 1.5 mm, šířku světelného bodu můžete do jistě míry ovlivnit i tím, že ten roztavený bobek na konci uděláte buď silnější, nebo tenčí...
Naposledy upravil(a) Chip dne pát 14. dub 2017, 08:05, celkem upraveno 1 x.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí