CZ P-10C
- mclucas
Příspěvek#286 » pon 15. kvě 2017, 14:44
Zulda: Díky za info - musím říct že mám velké nutkání si jí zajet vyzkoušet
Petzold: Nekaž nám náš entuziasmus z novinky, která vypadá konečně jako pořádnej českej glock co se bude i dobře držet
beztak si většina stejně počká co ukáže aspoň rok praxe, ale je fajn se mít na co těšit
Petzold: Nekaž nám náš entuziasmus z novinky, která vypadá konečně jako pořádnej českej glock co se bude i dobře držet

- Zulda
- radim78
Příspěvek#288 » pon 15. kvě 2017, 16:53
@ Zulda G19 je naprosta jistota, p10c je oproti Gcku takove male a nevinne dobrodruzstvi...
@Petzold Jsi prilis negativisticky, jednou to uz preci musi i nasim vyjit "napoprve"!!!
Minimalne ergonomie a oboustranne ovladaci prvky jsou dobra startovaci pozice.
Co se vydrze tyce, kdyz to snese bez problemu stejny pocet ran, co zatim dala moje G43, budu maximalne spokojeny.
Off topic - Bren 2 zatim nastesti neni v civilni verzi, tam bych delal do rozpoctu skaredou diru
Prisel mi na predvadecce opravdu, ale opravdu povedenej.
Evidentne, tam se hosi z CZUB napodruhe trefili. Snad to dovedou pretavit i v prodejni uspechy.
Pokud by takhle dopadla i p10c v2, tak si v Rakousku muzou vzit celozavodni dovolenou.
(toto berte s humorem)

@Petzold Jsi prilis negativisticky, jednou to uz preci musi i nasim vyjit "napoprve"!!!

Minimalne ergonomie a oboustranne ovladaci prvky jsou dobra startovaci pozice.
Co se vydrze tyce, kdyz to snese bez problemu stejny pocet ran, co zatim dala moje G43, budu maximalne spokojeny.
Off topic - Bren 2 zatim nastesti neni v civilni verzi, tam bych delal do rozpoctu skaredou diru

Prisel mi na predvadecce opravdu, ale opravdu povedenej.
Evidentne, tam se hosi z CZUB napodruhe trefili. Snad to dovedou pretavit i v prodejni uspechy.
Pokud by takhle dopadla i p10c v2, tak si v Rakousku muzou vzit celozavodni dovolenou.

(toto berte s humorem)
- kolombo
- bubinekj
Příspěvek#294 » čtv 18. kvě 2017, 07:14
misan píše:Mám dotaz - měnil někdo hřbet rukojeti? V návodu se píše jen že se provádí po vyjmutí kolíku hřbetu - jak ale ten kolík vyjmout? Děkuji za všechny rady .-)
Tady máš ukázku
https://m.youtube.com/watch?feature=you ... zM4g&t=406
- chasa81
Příspěvek#296 » čtv 18. kvě 2017, 11:06
No byl jsem teď v Praze na ni kouknout. Zklamání.
S dovolením jsem si k ni vytáhl můj G. A je to jako chudý příbuzný. Tak nějak málo bytelne až na hlaveň. Spravování pokulhává. Jel jsem koupit ji a nebo Glock. Vezu domu dalšího Glocka. Jediné pro pozitivum u CZ byl uchop. Ten je super. Poznámka: je to jen můj subjektivní dojem a názor. Ostatním se to nemusí jevit tak jako mne.

- ggrandcz
- chasa81
Příspěvek#299 » čtv 18. kvě 2017, 16:59
ggrandcz píše:Přesně takové pocity měli lidi, když byly odkojení kovákama a viděli poprvé Glocka. Dal bych tomu čas. Už teď je vidět, že vývoj u CZ nezastavíš- tím myslím odstranění podle mě geniálním propojením spoušťového mechanismu s tlačítkem zásobníku.
No ale to byl kov versus plast. Dva odlišné systémy.
Teď jsem porovnával zbraně v naprosto stejne kategorii. Nezatracuji P10, ale oproti Glocku proste za mě pokulhává. Už ne tolik ale stále. A pokud mám zbraně za stejnou cenu. Beru proste to co je dle mě kvalitnější.
Třeba nebude špatná, možná bude i dobra, jen je skoda ze stačilo trochu víc to dotáhnout a mohla být výborná. A taky u mě doma.
- ggrandcz
Příspěvek#300 » čtv 18. kvě 2017, 19:30
Petzold: To, že s tím přišli asi jako první. Nebo aspoň neznám nikoho, kdo by to měl. Už jsem viděl ty plakáty v časopisech, chvástání u tendrů a asi z toho nic nebude
Tento model mohl být tím správným odkazem na Cimrmana a jeho metody slepých uliček.
Edit: dost srandiček. Byl to asi takový problém jako na Glocku - neexistující. Sice další kazítko, ale nic vyznamného. Na Glocku, pokud zmáčknu tu jazýčkovou pojistku, udělá to to samé. Takže odhaduju, že tady se jazýček pojistky spouště opíral místo o rám o tlačítko vypouštění zásobníku. Je to krásně vidět tady: https://youtu.be/eUdPCtK1Zxo?t=11m52s
Možná by nebylo od věci se trochu zamyslet nad tím, jak ten kvér a jemu podobné(Glock) fungují než rozumovat do videa "průser"(https://www.youtube.com/watch?v=gobiTk5cNKU)
chasa81: Jasné. Jen jsem chtěl říct, že ne všechno, co vypadá poddimenzovaně, poddimenzované je. Myslím, že zrovna CZ už v historii ukázala, že poddimenzované může být i to, co vypadá bytelně

Edit: dost srandiček. Byl to asi takový problém jako na Glocku - neexistující. Sice další kazítko, ale nic vyznamného. Na Glocku, pokud zmáčknu tu jazýčkovou pojistku, udělá to to samé. Takže odhaduju, že tady se jazýček pojistky spouště opíral místo o rám o tlačítko vypouštění zásobníku. Je to krásně vidět tady: https://youtu.be/eUdPCtK1Zxo?t=11m52s
Možná by nebylo od věci se trochu zamyslet nad tím, jak ten kvér a jemu podobné(Glock) fungují než rozumovat do videa "průser"(https://www.youtube.com/watch?v=gobiTk5cNKU)
chasa81: Jasné. Jen jsem chtěl říct, že ne všechno, co vypadá poddimenzovaně, poddimenzované je. Myslím, že zrovna CZ už v historii ukázala, že poddimenzované může být i to, co vypadá bytelně

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí