CZ P-10C
- audis
- Mac.42
Příspěvek#2509 » čtv 1. srp 2019, 10:52
Mac.42 píše:u OR z fabriky jsou do závěru vyfrézované drážky, do kterých může procházet šroub skrze destičku (aby byla využita plná délka závitu v tloušťce destičky)... to ale znamená, že kdybys dal kolim na závěr bez destičky, vyjdou ti šroubky pávě do těch vyfrézovaných drážek, které jsou ale širší než příslušné šroubky, takže to zachytit nepůjde (leda bys ty drážky něčím vyplnil a vyřízl do toho závit, ale to je úchylné)
navíc tedy ta vyfrézovaná plocha pro destičku má mělké drážky, do kterých zapadají inverzní na origo destičkách, takže to celé funguje jako dobrá obrana proti posunutí destičky oproti závěru
původně se mi nedařilo dohledat obrázek, teď jsem na něj narazil, tak přikládám, kdyby někoho zajímalo, jak vypadá lůžko OR:

- nixex
- machfilip
- akvak
Příspěvek#2513 » ned 4. srp 2019, 08:19
Esako nema. Maji P-10C OR. Ja Sko měl. Perfektne se mi z nej strilelo, ale na noseni jsem proti Cčku zadny vyrazny rozdil nezjistil. Takze slo z domu. 90% casu jezdim auem, takze budu shanet s jednoradym zasobnikem. Kdyby udelali jednoradou P10, tak si ma ni asi pockam.
- audis
Příspěvek#2514 » ned 4. srp 2019, 13:51
nixex píše:Ahoj, přemýšlím nad koupí první své zbraně, střelnice a půl týdne nošení (zbytek zatím nemůžu), líbí se mi v tématu zmíněná P10S. Myslíte že je to dobrá volba? Glock mi v ruce moc neseděl.
K tomu se váže i má otázka, nevíte kdy bude verze OR dostupná u nás?
Ano je to jedna z dobrých voleb. Jestli ti vyhovuje, tak si ji kup. (ale já bych volil HS Produkt)
- Mac.42
Příspěvek#2516 » pon 5. srp 2019, 10:39
s prodlouženými botkami na S je rozdíl minimální, osobně bych s ohledem na nošení šel raději právě do S, ale jsou tu lidi, kteří nemají problém nosit C, ale i tací pro které je S na nošení moc velké
ale pokud zatím nevíš co chceš, nakup co nejlevněji (neboj se klidně vzít nějaké C z druhé ruky, každý týden je na huntingu nějaká nabídka) a střílej, až se vyprofiluješ a zjistíš, že máš potřeby či nároky, o kterých teď zatím nevíš, kup druhou tak, aby už vyhověla (řekl bych, že to je obvyklý scénář)
ale pokud zatím nevíš co chceš, nakup co nejlevněji (neboj se klidně vzít nějaké C z druhé ruky, každý týden je na huntingu nějaká nabídka) a střílej, až se vyprofiluješ a zjistíš, že máš potřeby či nároky, o kterých teď zatím nevíš, kup druhou tak, aby už vyhověla (řekl bych, že to je obvyklý scénář)
- audis
- vgj
Příspěvek#2518 » pon 5. srp 2019, 11:30
P10S není zas tak malá, jak jsem čekal. S prodlouženou botkou má délku pažbičky jako P10c v základu. Ale má jiné úhly úchopu. Nedrží se mi pohodlně. P10c mi sedne do ruky prakticky dokonale.
Na nošení jsem si tak pořídil radši jednořadou pistoli. A nadále pošilhávám po P10c OR.
Na nošení jsem si tak pořídil radši jednořadou pistoli. A nadále pošilhávám po P10c OR.
- RK
Příspěvek#2519 » pon 5. srp 2019, 11:38
Keď chceš chodiť na strelnicu vyskúšaj p10c. Compact je tá najlepšia voľba pre strelnicu a nosenie . A keď chceš OR je dostupná jak nová tak jazdena. Subcompact je skôr pre tých čo už majú niečo odstrieľane a správne držanie zbrane im nerobí problém alebo pre niekoho kto ju chce len nosiť ale na strelnicu zájde malo kedy.
- Machead
Příspěvek#2520 » pon 5. srp 2019, 11:51
Som subtilnejsej postavy (175 cm, 78 kg) a s nosenim P-10C nemam problem. Skusal som Glock 43 a zeby som ho nejak extra viac skryl sa povedat neda.
Nosenie je ale nutne pojat ako system, tzn. chce to:
1.) Riadne kydexove puzdro, ideal so sweatguard (nosenie na appendixe)
2.) Riadny, tvrdy opasok. Na airsoft hluposti ci nejake makke textilne a kozene opasky zabudni. Mam Helikon-text Cobra competition, velmi tvrdy opasok.
Na svoje puzdro som si vyrobil este tzv. Claw na 3D tlaciarni, teda urcity ozub ktory odtlaca puzdro od nohavic a viac pritlaca k telu.
Neprintujem.
Nemam problem pohodlne nosit Ccko aj ked su vonka teploty 35 °C, s lahkym trickom. Cesta do prace na bicykli nerobi problem.
Samozrejme, ako zaciatocnik budes sprvoti tapat a budes trpiet urcitym diskomfortom a pocitom, ze vsetci vidia ze mas zbran. To casom prejde
Ale nosenie kompaktu je uplne v pohode a netreba mat zrovna 2 m a 100 kg.
Nosenie je ale nutne pojat ako system, tzn. chce to:
1.) Riadne kydexove puzdro, ideal so sweatguard (nosenie na appendixe)
2.) Riadny, tvrdy opasok. Na airsoft hluposti ci nejake makke textilne a kozene opasky zabudni. Mam Helikon-text Cobra competition, velmi tvrdy opasok.
Na svoje puzdro som si vyrobil este tzv. Claw na 3D tlaciarni, teda urcity ozub ktory odtlaca puzdro od nohavic a viac pritlaca k telu.
Neprintujem.
Nemam problem pohodlne nosit Ccko aj ked su vonka teploty 35 °C, s lahkym trickom. Cesta do prace na bicykli nerobi problem.
Samozrejme, ako zaciatocnik budes sprvoti tapat a budes trpiet urcitym diskomfortom a pocitom, ze vsetci vidia ze mas zbran. To casom prejde

Ale nosenie kompaktu je uplne v pohode a netreba mat zrovna 2 m a 100 kg.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí