CZ P-10C
- kourk
Příspěvek#2476 » úte 9. črc 2019, 16:35
máte někdo zkušenost jen s upravou odporu na spoušti pomocí slabší pružinky? Spoušt mi celkem vyhovuje a nemam s ní problém.. jen bych rád docílil trochu menšího odporu. nechce se mi kupovat spoušt z topstreli jen abych vymenil pružinku za pár korun. Neda se nekde kopit jen slabší pružinka? nebo nezkoušel někdo jen o něco zkrátit původní?
- Knop
Příspěvek#2477 » úte 9. črc 2019, 19:56
Proč chcete docilovat menšího odporu? Jestli bez problému neudržíte srovnaná mířidla při spouštění P10, tak máte problém, který nevyřeší úpravy zbraně. Vzhledem k určení zbraně je diskutabilní, jestli odpor už tovární spouště není příliš nízký.kourk píše:Spoušt mi celkem vyhovuje a nemam s ní problém.. jen bych rád docílil trochu menšího odporu.
Lidi si pro různé účely kupují různé zbraně. Nesnažte se dělat z jedné zbraně víc zbraní současně, k ničemu dobrému to nepovede.
- strasidlo
Příspěvek#2478 » úte 9. črc 2019, 20:43
Souhlas s Knopem. Přesto jsem to zkusil
. Tedy pro kourka. Nechal jsem si udělat zkušebně pružinu s 1,65 kg. Občas to i neodpálilo, spuštění bylo příjemně lehčí, dokonce až moc. Ale jedu dál na originál 2,25 kg. Pokud chceš, tak kup originál a mínus 2-3 závity by měly být v pohodě.

- strasidlo
Příspěvek#2480 » čtv 11. črc 2019, 08:51
Pokud se nepletu, tak samotná pružina nelze koupit. Ta moje vyšla na 250 Kč plus doprava. Cena je v podstatě za nastavení stroje. Materiál při jednom kusu nemá smysl uvažovat. Nechal jsem si ji vyrobit v pérovně Ústí n/L. Trvá to cca 3 -4 týdny. Ale nakonec musím přiznat, že se mi návrh (výpočet) nepovedl na 100%. Zmotal jsem délku F8, tedy plně stlačenou. Byla zbytečně dlouhá. Příště to chce lepšího "strojaře".
Upřímně, prď na to.
Upřímně, prď na to.
- kourk
- Knop
Příspěvek#2482 » pát 12. črc 2019, 05:37
Ach jo. Ty poslední závity vypadají JINAK, než ty předchozí, protože těmi závity je ta pružina ukončená. Když ty závity odstraníte, pružina se opře o ten volný konec a zdeformuje se. Když je taková pružina v úzkém kanále, může se začít mnohem víc otírat o stěny toho kanálu, opotřebovávat se, opotřebovávat ten kanál (u některých zbraní je vyložený plastovou vložkou), a podobně.kourk píše: zkusím laborovat ... Zkusím jednu zkrátit o tři závity
Je to NĚCO ÚPLNĚ JINÉHO, než bicí pružina u klasické 75-ky. Některé 75-ky jsou s nezkrácenou bicí pružinou skoro nepoužitelné. Jenomže v té pažbě nevadí, když se ta zkrácená pružina vyboulí, maximálně začne vrzat o ten plech vedle zásobníku (brzdu zásobníku) nebo víc opotřebovávat vodítko pružiny. Chápu, že se u někoho mohl vyvinout zvyk zkracovat bicí pružiny u 75-tek, jenomže je nesmysl tenhle zvyk přenášet na p10, protože je to úplně jiná zbraň!
NECHTE TU BICÍ PRUŽINU U P10 NA POKOJI!
A zapomněl jsem nejdůležitější věc - ono taky záleží na tom, jak je ta pružina tuhá a jaké je "pracovní rozmezí" stlačenosti pružiny. Zkracování bicí pružiny u úderníkové zbraně může být nesmysl sám o sobě díky parametrům a způsobu použití té pružiny.
- kourk
- strasidlo
Příspěvek#2484 » pát 12. črc 2019, 09:07
Ty brďo. 30 kaček za kus. V ceníku ND není samostatně. Holt líná huba holý neštěstí
. Koncové závity jsou ploché, tzv. uzavřené. Když to ucvakneš, uber o něco méně a snaž se vyrobit jakoby dva závity na sobě a pak to přebruš do roviny. Ideálně ji potom natáhni na stejnou délku té původní. Zablbneš si a pak se stejně vrátíš z hrdosti k originálu. Protože to by bylo, aby to nešlo i s tou těžší.
Tím myslím precizní mířenku. Na vše ostatní leda originál.

- Turban
Příspěvek#2486 » sob 13. črc 2019, 03:02
Nevim jestli to tady uz je ale v podnikovke v praze mi rekli,ze budou mit optics ready zavery za "pouhych" 12 tisic. Kdyz si vezmu,ze za tu cenu je v USA custom ZEV glock zaver tak mi to prijde jako vtip ta cena. Vidim,ze jedina rozumna moznost je koupit od Ravager arms za 1500kc montaz na kolimator namisto zadneho miridla.
- Turban
Příspěvek#2490 » ned 14. črc 2019, 20:43
Tak ono prodat tu P10tku za 12 500 abych si koupil za 19 OR a to papirovani k tomu se mi fakt nechce. Ravager arms bude delat montaz namisto zadnich miridel za 1500 a vyska montaze zase tak zla nebude. Sehnat nekoho kto by jako frezoval zaver se mi nepodarilo sehnat vubec nikde.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí