CZ P-07

Werewolf

Příspěvek#121 » pát 13. kvě 2016, 21:21

Porovnejte se mnou. Všiml jsem si takové zvláštnosti. Pokud natažený kohout vypustím decokem a lehce pak zatlačím na kohout ve směru natáhnout jej, slyším lehké cvaknutí. Při stisku spouště nebo páčkou decoku se nadzvedne zarážecí destička (na fotce zelená) a ta uvolní do pohybu kohout. Malůvka ukazuje rozdíl mezi spuštění kohoutu na ozub ručně 1) a decokerem 2). Při decokeru se destička nadzvedne, uvolní kohout, ten se dá do pohybu, ozub míří k destičce, destička si sedá, než ale dosedne, opře se o ní ozub, takže destička zůstane nedosednutá, viz. malůvka 2). Destička se tedy neopírá o celou červenou plochu ozubu (červená na fotce), ale jen z půlky. Ten ozub je už tak dost úzkej a takhle se to zarazí na ještě menší ploše... Když pak zatlačím na kohout ve směru natažení, uvolním tak tlak na destičku a ta dosedne - to je ono slyšitelné cvaknutí.

Máte to taky? Zkuste...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Style

Příspěvek#122 » sob 14. kvě 2016, 17:01

U mě to nedělá. Při posunu z ozubu žádné docvaknutí. Ale pokud vím máš jí novou, tak třeba potřebuje jen trochu ochodit.

Čop

Příspěvek#123 » sob 14. kvě 2016, 19:21

U mě taky nic. Ovšem povolené hledí začíná být pěkná pakárna. Zajišťovací červík je patrně vyroben z modelíny, protože jen na něj zbrojíř sáhl, ojel ho dohladka. Poraďte v Praze někoho šikovného, kdo to dokáže precizně odvrtat a nahradit...

kocpel

Příspěvek#124 » sob 14. kvě 2016, 21:08

Zkus to tady
http://www.puskarstvinovotny.cz

mám s nimi jen dobré zkušenosti...

Čop

Příspěvek#125 » sob 14. kvě 2016, 21:33

Jo, už jsem jim psal. Diky ;-)

Werewolf

Příspěvek#126 » pon 16. kvě 2016, 10:29

Jsem ten mechanismus trochu zkoumal, pružinkou té destičky to není. Je to tím, jak kohout, při cestě na ozub, přes přerušovač zatlačí na osičku vypouštění, aby uživatel palcem přestal tlačit na páčku a destička tak mohla sednout. Pokud jen cvrnknu do páčky vypouštění, tak se povede, že si destička sedne nadoraz - perko je přirazí. Pokud tu páčku ale stisknu pořádně a mám tendenci ji tím palcem přidržet dole, ucitim, jak se chce sama vrátit zpět a to je právě jak ji přerušovač vrací zpět. Nevrátí jej ale natolik, aby si destička stihla sednout nadoraz, než k ní dojede ozub...

Uf, snad je ta krkolomnost srozumitelná, jestli to vůbec někdo bude číst :-D

Milan100

Příspěvek#127 » pon 16. kvě 2016, 11:26

Werewolf - určitě čteme, sice musím víckrát, ale proto že mi to dělá taky tak mě to zajímá. Nerad bych si vystřelil v rámci vypouštění, používám páčku i vypouštění prsty slabé ruky tak 50/50. Dalo by se říci že lehké stlačení decoceru - cvrknutí je lepší - bezpečnější ? Doma to musím ještě vyzkoušet, ač jsem to zkoušel, tohodle rozdílu jsem si zatím nevšiml.

Werewolf

Příspěvek#128 » pon 16. kvě 2016, 11:49

Opravdu musim jen těsně cvrnknout, abych stihl prsty pustit páčku dřív, než ji začne zpět nahoru zvedat kohout přes přerušovač. Jestli to stihneš nebo zjistíš snadno, když pak lehce zatlačiš na kohout ve směru natažení. Cvakne=nestih... Taky to ve mě nebudí důvěru toho vypouštění, ale myslím, že by se to dalo uvnitř poupravit.

RomanB74

Příspěvek#129 » pon 16. kvě 2016, 13:35

> Werewolf: Dalo by se to poupravit. Ale je to každopádně zásah do původní kontrukce. Z mechanického pohledu by stačil úkos ~80-70° na obou částech na kontaktní ploše - tím by to fungovalo jako samozajišťující polohový zámek.
Ale ta práce s tím...

Milan100

Příspěvek#130 » pon 16. kvě 2016, 14:27

Werewolf, tak jsem zkusil znovu a je to přesně jak píšeš. Chválím za to barevné rozlišení dílů u tvé fotky(zelená deska, červený ozub), na své to tak nemám :( .
Roman 74, touhle cestou úprav se raději nevydávat, ač to zní logicky a fungovalo by to lépe, destička zároveň zřejmě plní funkci odblokování kohoutu při stisku spouště a její úpravou by se musel změnit chod spouště. Pokud by se i na druhém ozubu utvořil negativní úhel, spoušť by šla tíž, pokud by se neprovedlo nic, možná by se šla lehčeji ale jisté to není. Asi jen ostřejší hrana destičky by byla dříve opotřebena - deformována nárazy kohoutu při střelbě a tím by se měnilo spouštění. Snad jsem to vypozoroval správně.

Milan100

Příspěvek#131 » úte 17. kvě 2016, 12:01

Všimli jste si někdy že standartní mířidla na P-07 po nasvícení krásně svítí ve tmě. Oproti dřívějším standartním mířidlům jsou ty určené pro P- 09/07 mnohem povedenější. Stačí poměrně krátce nasvítit, třeba jen na sluníčku a svítivost je až překvapivá. Pro toho kdo zná výrobky CZ.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jezevec

Příspěvek#132 » pát 20. kvě 2016, 09:07

S těma mířidlama jsem se to dozvěděl o víkendu na střelnici :) manželka pak na mě koukala jak na blázna proč lezu s pistolí po tmě do koupelny. Jen se mi zdá, že muška svítí trochu míň než hledí. To bych radši obráceně. Co se týče svítivost tak přímo po nasvícení je opravdu velké. Jak je to s výdrží jsem zatím nezkoumal.

Werewolf

Příspěvek#133 » pát 20. kvě 2016, 11:39

Tak až budeš příště sedět s pistolí potmě na záchodě půl hodiny, aby na tebe paní nezavolala kluky z Bohnic :-D:-D

kolombo

Příspěvek#134 » pát 20. kvě 2016, 12:07

Je tedy fakt, že když vyndám pistoli z kufříku a jdu sušit, tak miřidla nesvítí vůbec. Asi budu muset otestovat potřebnou délku nasvícení a jak dlouho pak zřetelně svítí.

Pablo.gs

Příspěvek#135 » pát 20. kvě 2016, 13:16

Werewof má recht. Manželka se prokecne že jsi divnej a zamykáš se s bouchačkou potmě v koupelně. V tu ránu máš nad barákem vrtulník zásahovky, domovní prohlídku sebraný kvéry a následný psychotesty. Po zveřejnění tvého nehezkého psychologického profilu na "Kobliha-dnes" možná i ztrátu zaměstnání, kamarádů a nakonec možná i žádost o rozvod. :mrgreen:

Zpět na